Dėl naujo Covid-19 viruso štamo ES šalys ėmė atšaukinėti skrydžius į Didžiąją Britaniją ir iš jos  (1)

Lyg Brexito dar būtų negana…


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Plintant naujam koronaviruso štamui, Nyderlandai ir Belgija pristabdė susisiekimą lėktuvais su Didžiąja Britanija, praneša BBC. Analogiškas priemones svarsto Italija, Prancūzija, Vokietija ir kitos Europos Sąjungos šalys.

„Didžioji Britanija paskelbė apie naują, mutavusią koronaviruso formą. Kaip vyriausybė, privalome apsaugoti italus ir todėl, įspėję Britanijos valdžią, mes su sveikatos apsaugos ministerija rengiamės pasirašyti nurodymą pristabdyti susisiekimą lėktuvais su Didžiąja Britanija. Mūsų prioritetas — Italijos ir mūsų piliečių apsauga“, — feisbuko paskyroje parašė Italijos užsienio reikalų ministras Италии Luigi Di Maio.

Nyderlandų vyriausybė iki sausio 1-osios pristabdė keleivių iš DB priėmimą. Pranešime žiniasklaidai pažymima, kad Nyderlanduose gruodžio pradžioje buvo aptiktas to paties tipo virusas, kaip ir DB. Dėl to atliekami papildomi tyrimai.

 
 
 
 

 

Apie tai, kad Prancūzija planuoja apriboti susisiekimą lėktuvais ir traukiniais, pranešė televizijos kanalo BFM TV šaltinis. Apie analogiškus draudimus artimiausiu metu rengiasi paskelbti Airijos ir Austrijos valdžia, praneša BBC.

Atnaujinimas

Nuo gruodžio 21 dienos Graikija įveda septynių parų karantiną atvykstantiems iš Didžiosios Britanijos. Be privalomos izoliacijos, visi atvykstantieji iš Britanijos prieš 72 valandas privalės pateikti neigiamą polimerazės grandininės reakcijos testą (PCR). Lig tol Graikija Kalėdų ir Naujų metų laikotarpiui jau įvedė 10 dienų karantiną visiems įvažiuojantiems į šalį.

Gruodžio 14 dieną Didžiosios Britanijos Sveikatos apsaugos ministras Mattas Hancockas paskelbė, kad šalyje aptiktas naujas, labiau užkrečiamas koronaviruso štamas. Premjeras Borisas Johnsonas sakė, kad „jis 70% labiau užkrečiamas“ nei COVID-19. Dėl to Londone ir Anglijos pietryčiuose sugriežtinti apribojimai ir uždrausta sutikti Kalėas su svečiais iš kitų šeimų. Po to Londono gyventojai masiškai patraukė į traukinių stotis, stengdamiesi išvažiuoti į regionus, kur apribojimai ne tokie griežti. Hancockas tokį elgesį pavadino neatsakingu ir perspėjo, kad geležinkelio stotyse patruliuos policija.


tvrain.ru

(4)
(1)
(3)

Komentarai (1)