Atsisakę vakcinų turėtų atsisakyti ir gydymo? Taip mano žymus vokiečių genetikas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

who 2020-12-24 00:49
Yra dar klasikinė AstraZeneca vakcina, kur ta pati bazė naudojama MERS ir kitiems imunitetams formuoti. Iš 24tūkst. savanorių tik vienas turėjo rimtesnių problemų. Jei bus prieinama pas mus, atrodo visai neblogas variantas.
vardasas 2020-12-24 01:31

who 2020-12-24 01:52
Neeilinė situacija, nes: Rodiklis dar gali išaugti kelis ar dešimtis kartų (jei nebus kontrolės) Kitos priežastys neužklumpa masiškai ir neperpildo ligoninių. Kiti pacientai nebegauna pagalbos laiku Liekamieji reiškiniai, komplikacijų rizika net jei esi sveikas Virusui plintant, didėja mutacijų tikimybė
vardasas 2020-12-24 02:08
beprociams plintant, dideja tikimybe kad ju bus daugiau ir zinoma mutaciju, ka mes puikiai matome visose barikadu pusese. bet dabar kol yra daug rimtesniu problemu kodel kapstomes ties niekinem problemom? tikiekimes kad 10 milijonu mirusiu is bado yra ryskiai didesne problema nei 1 milijonas nuo covid ir del rukimo 4 milijonai yra kurkas didesne problema, bet ne akciza uzdejo juk ekonomika pakels lavonais, idomu kodel neuzdejo akcizo vaistams, manau reikia teikti pasiulima del akcizo vaistams. idiotiskai skamba bet nesinori atsilikti nuo liaudies.
who 2020-12-24 09:48
Ar tau anksčiau rūpėjo, kad Afrikoj badauja žmonės? Yra humanitarinės pagalbos, kur bando švelninti situaciją. Nuo covid dabar 1 milijonas, po kelių metų gali būti ir 10. Net kinai, kur negerbia žmogaus teisių, uždaro žmones namuose. Kodėl jiems rūpi žmonės, jei jų sumoje yra milijardai? Gal paskaičiavo, kad padariniai po covid dar labiau atsilieps tolimesnei raidai. Tai visiems skaudi tema, bet krizės buvo ir bus. Kad reikia ieškoti optimalių sprendimų suvaldant padarinius, tas tiesa.
mobilunkas 2020-12-24 11:21
kam filosofuot apienesiskiepijancius kad vakcinu neuztenka net norintiems skeipytis? jau kai visi pasauly norintys pasiskeipys tada taip- reikai pradet diskutuot del nesiskeipijanciu gydymo kainos
Ernestass 2020-12-24 17:16
Prašom: https://blogs.bmj.com/bmj/2020/11/27/co ... -the-data/ Žinoma, pasirodo, kad su Gruodžio mėnesiu atsirado pirmasis peer-review straipsnis tačiau opi problema išlieka, kad šios vakcinos buvo patvirtintos tiktais su gamintojo pažadu, kad jos yra tikrai saugios ir geros. Nebuvo spėta tinkamai atlikti antrinių testų su nepriklausomais trečiaisiais tyrėjais prieš šias vakcinas pradedant gaminti ir siųsti valstybėms bei netgi skiepyti pirmuosius žmones. 
AAA000 2020-12-25 11:19
nevarinek cia buhalterizmo - nes nusisneki. yra aiskios visuomenes grupes pagal naudinguma. ir mirtingumu priklausomybe - taip pat pagal grupes. vosokiais amziaus/socialiais/genetiniais ir panasiais pjuviais. ir ta sukure pati dabartine "pazangi" medicinine sistema. tikrai pazangi medicina visada susitelkus tik i rezultata. jai nesvarbu paciento pirmine situacija. ji arba duoda rezultata - arba ne. tas turi but labai aiskiai isreiskiama - jei tu nori pazangos. ir tau klausimas menten - kada vel dirbt pradesit? nezinai kartais - tu gi panasu prie sitos info arciau, nei cia kiti forume? ;d nes dabar rasineji komentarus medicinos techniko lygmeny ir tiek... o bandai "argumentuotai" islaikyt medicinos chalatu svaruma globaliam lygyje, kad ten viskas puiku. tokio lygio nepakanka... taigi byra sistema...nesimato ar ka? cia FAKTAS. mirstamumo proporcijos dabar mazdaug tokios: del covid uzsilenkineja maziau 15% (asmeniskai speju nesiekia ir 8%, lt medicina bando pritempt aukstyn sita rodikli). naturaliai mirsta mazdaug 65%(tipine bukle). visi like kiti mirsta del medicinines sistemos nekompetencijos( laikinas paslaugu neprieinamumas ir tingejimas dirbt). is esmes dabar svarbiau kovot su nekompetencija nei su covid plitimu Lietuvoje. kai pakels statistika (kas sunkiai gaunasi ) - tada jau bus racionaliau svaistyt situs milijardus, kur jau skiria skolinimosi valdzia visuomenes saskaita dabar jie svaistomi avansu - va kas vyksta LT siuo momentu. kai ta vacina dozes iki 20€ vertes max didmenoj, paskiepijimo logistika - iki 5€ vienam. ner po kelis kartus VISUS LT piliecius skiepinant - racionali islaidu suma ne daugiau 150 limionu... ir problema isspresta... -------- retorinis klausimas - tai kas vyksta LT is tikro?
Ernestass 2020-12-30 17:00
Man yra tekę dirbti trumpai milžiniškoje psichiatrijos ligoninėje tai valdžai sistematiškai visą sveikatos sistemą optimizavo iki jos didžiulio trapumo bei neefektyvumo. Per savo darbo laikotarpį mačiau kaip vadovybė te sugebančia atlikti tiktai vieną dalyką - atleisti darbuotojus dėl ko jie sukūrę visišką nepasitikėjimą vadovybe kuri buvo nekopetetinga. Nuvažiuoja vadovai į kitą ligoninę, pamato kažkokių žaisliukų ir užsigeidžia, o po to aišku trūksta pinigų elementariausiam dalykams. Kaip pavyzdžiui elektrikams teko pirkti elektros razetes iš pačių kišenes bei daryti ekonomine analzę ar apsimoka jiems nupirkti elementarius įrankius jų darbui atlikti...O kai atvažiuoja koks trečiarūšis sveikatos ministro patarėjas aplankyti tos VRPL tai vadovybė šokinėja aplinkui, rengia didžiulias puotas, perka brangiausias gėrybes jį sutiktį. Tai toks tas valdžios nepotizmas (aišku visa vadovybė yra perėjusi kaip viena iš Kauno ligoninės). Tai, kad valstybinės institucijos dažnai būna tragiškai valdomos dar yra pusė bėdos. Kita pusė yra ta, kad ji yra sistemiškai optimizuojama. Prieš tai skyriai buvo pilni darbuotojų. Gal kiek ir per daug buvo dėl vis mažėjančių krūvių ligoninėje. Tačiau ateina nieko nenutuokiantys "ekspertai" kurių vienintelis darbas kalbėti kaip vakaruose visa kultūra, viskas geriau ir savo darbu jie tik ieško ką būtų galima atleisti iš darbo. Taip jie praeina pro skyrius ir nušlifuoja juos iki tokio minimumo, kad jeigu kas susirgtu, nebūtų kam jų realiai pavaduoti per darbymeti. Taip ir atsitiko dabar. Sveikatos sistema yra optimizuota iki kaulo, atėjo krizė, sveikatos sistema nebesugeba apdoroti bent kiek didesnių kiekių žmonių. Buvo daug laiko pasiruošti pavasarį, visą vasarą. Argi valdžia realiai pasiruošė pandemijos bangai? Rėkia tiktais, kad tuoj nebebus vietų ligoninėje, reikės rinktis ką gelbėti, o ką ne. O ką mūsų visi sveikatos ministrai bei ligoninių direktoriai darė, kad to nebūtų? Dar man teko skaityti rekomendacijas kaip ligoninėms gydyti ligonius taip lyg jie teigtų ne gydymo paslaugas, o gamintu kokias nors sagas. Yra efektyvumas vertinamas pagal kiek trumpai pacientas išguli ligoninėje, kokios trukmės gydymo laikotarpį daktaras paskiria pacientui, gydimo pigumas ir t.t. Nei vieno efektyvumo faktoriaus nepastebėjau ties kokybišku gydymu ir to pasekoje valstybinis gydymas yra apie tai kiek kiekybiškai/pigiai tu gali išgydyti žmogų. Po to ir gaunasi visokios tragikomedijos kai sunkius psichinius sutrikimus turintis žmogus nėra normaliai gydomas ligoninėje, jis yra prigirdomas vaistų, apraminamas, ligoninės pasižymi plusiuką ir gauna pinigus už jo gydymą iš valstybės bei išspiria jį laukan, pusprotį vaikščioti gatvėmis, nes ligoninėje jam nėra vieta pilnai pasveigti. Ligoninės yra motyvuojamos už trumpalaikius rezultatus ir už žiūrėjimą į pacientus kaip į kažkokius tai klientus už kuriuos jie susirenka savo lėšas. Toks ir yra tas mūsų sveikatos apsaugos cirkas. 
menten 2020-12-30 18:08
Čia nerašoma, kad nėra peer-reviewed (t.y. tik kad III fazės nėra) - antros fazės jau seniai publikuotas, dar vasarą. Peer-reviewed trečiai fazėj atlieka EMA vaistų registravimo komisija - pagal ją ir sprendžiamas naudos-rizikos santykis. Dėl selektyvios atrankos - ten rašoma apie Oksfordo II fazę. Ta, kuri dabar registruota ES, atlikta įtraukiant visas amžiaus grupes > 16 m. ir specialiąsias populiacijas. Amžius, tiriamoji grupė, placebo grupė, veiksmingumas 16-64 - 13 549 ir 13 618, 95,0 (90,3; 97,9) >65 - 3848 ir 3 880, 95,1 (89,6; 98,1) 65-74 - 3 074 ir 3 095, 92,9 (53,1; 99,8) >75 - 774 ir 785, 100,0 (-13,1; 100,0)
Ernestass 2020-12-31 11:15
Nėra peer-review bei detalių analizės pjūvių ir ši vakcina bus testuojama ant žmonių. Šitas dalykas bus atliekamas ant kvailių kurie eis ir dar primokės, kad ant jų būtų testuojama vakcina.