Koronavirusas gali sukelti dar neregėtų problemų, apie kurias Lietuvoje dar niekas nekalba: aiškėja, kas darosi su kai kuriais pasveikusiais žmonėmis ir tai gresia nauja visuomenės sveikatos krize

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

iPienius 2020-12-23 15:23
"Kai žmogus pagaliau sulaukia neigiamų COVID-19 testo rezultato, jis yra laikomas pasveikusiu. Tiesą sakant, būtent taip jis ir įtraukiamas į kasdien žiniasklaidoje pasirodančią statistiką" jeigu sergantis kelis kartus tiriasi, tai i statistika itraukimas viena karta, ar tiek kartu, kiek buvo teigiamas rezultatas? vakar prie parduotuves apie 6 val. vakare nebuvo imanoma rast vietos, kai seniau tokiu laiku budavo gal tik trecdalis uzimta. su dabartiniais ribojimais ir zmoniu trukdymu, kaip tik labiau skatinamas plitimas. jeigu parduotuve dirba trumpiau. tai vistiek ateis toks pats kiekis zmoniu. nebus nevalge. tokios, kur ne maistu prekiauja, tai logikos tame butu,bet ne maisto. gal geriau, kad dirbtu visa para, tai taip pirkeju srautas butu isdalinamas per didesni laiko tarpa. gal butu galima pagal amziaus grupes ribot: tarkim is ryto pensinio amziaus butu ileidziami, veliau kiti. judejimo apribojimai is dalies gerai, bet irgi daromi be logikos. jei policininkas stabdo serganti, kol apklausineja, tai segantis ji gali uzkrest. veliau uzkrestas policininkas sustabdys kita asmeni ir jam perduos virusa. dabar viskas daroma tik tam, kad butu imituojama, jog kazkas daroma. o rezultatai kieviena diena blogesni...
laurius 2020-12-23 16:45
Vakar buvau pašte. Prie įėjimo parašyta, kad salėje vienu metu gali būti ne daugiau kaip 2 žmonės. Salėje du žmonės. Penkios bobulytės stovi 4 kvadratinių metrų prieangyje ir laukia, kol kažkas išeis. Viskas pagal taisykles. Bet ar yra tame bent kiek logikos?
laurius 2020-12-23 16:58
Beje, tokia pati situacija buvo Kaišiadorių ligoninėje prieš porą mėnesių. Nieko neįleidžia, kol nepasimatuoja temperatūros. O temperatūrą matuoja 10 kvadratinių metrų koridoriuje visi išsirikiavę į eilę. Sekantis epizodas, Seimo rinkimai. Stovi durininkė, tikrina ar visi laikosi reikalavimų, liepia dezinfekuoti rankas ir paskui kiekvieną uždarinėja duris. Pasiūliau palikti duris atviras dėl geresnės ventiliacijos, lauke +10, pakomentavo, kad vėdinimo pakanka ir uždarė. Svarbiausia sudaryti vaizdą kad kažkas daroma, kažką nubausti, apriboti. Kažkodėl suomiai be jokių apribojimų n kartų geresnius rezultatus rodo.
mindaugas.vaitiekūnas 2020-12-23 18:09
Mano aplinkoje yra nemažai užsikrėtusių žmonių. Tai pagal viską susidariau tokį vaizdą, kad užsikrečiama tada, kai artimoje aplinkoje be kaukių bendrauja vienas su kitu: kažaks į svečius atvažiavo, kažkas kartu automobilyje keliavo ir šnekučiavosi. Tačiau tie patys užsikrėtę platintojai (dar nežinodami, kad serga) dalyvavo ir kitokio pobūdžio kontaktuose, bet tų žmonių neužkrėtė: piknikas gamtoje, kelionė automobiliu visiems dėvint kaukes. Kiek žinau vienas net namie neužkrėtė kitų šeimos narių jau žinodamas, kad pats serga - nuolat dėvėjo kaukę, laiką leisdavo kitame kambaryje, dezinfekuodavo bendro naudojimo patalpas. Žinoma dar yra variantas, kad tie "neužkrėstieji" visgi užsikrėtė, bet jiems nepasireiškė jokie simptomai. Tai vertindamas tokią patirtį, tuos draudimus keliauti į kitą savivaldybę vertinu labai teigiamai - nesudaromos sąlygos aplankyti giminių prie vaišių stalo, kur virusui paplisti sudaromos idealios sąlygos. O tas atstumo prisilaikymas, dezinfekcijos ir kaukių dėvėjimas panašu, kad irgi duoda didelę naudą. Su policija susidūriau vieną kartą: automobilyje buvau vienas ir bendravom per keleivio langą. Reik suprast, kad lauke triukšmas, kurio automobilio viduje tu beveik negirdi. Tai natūralu, kad pareigūnas, norėdamas tave girdėti, prieina arčiau lango. Suskirstyti klientus pagal amžiaus grupes būtų naudinga tik tuo atveju, jeigu visi ir laikytųsi tų priimtų sprendimų. Bet realybėje bus, kad parduotuvei reikės papildomo darbuotojo, kuris kontaktuos su tais klientais bandydamas išsiaiškinti jų amžių. Būtinai pasirodys koks nepatenkintas, su kuriuo reikės susistumdyti. Tai šita socialinei sistemai tai turbūt atneštų daugiau žalos nei naudos.
DarkNRG 2020-12-23 18:47
Mates ir as tokius idiotizmus: i didele erdve parduotuvej ileidzia viso labo 5 zmones vienu metu, o eileje prie iejimo, stovi laukia 15 susigrude..
Pilkasis 2020-12-23 23:21
Papasakosiu savo topinį. Vilnius, Ermitažas Akropolyje, antro aukšto įėjimas skirtas išeiti, pirmo aukšto įeiti į parduotuvę. Ta prasme rimtai? Tuo metu buvau antrame aukšte, turėjau leistis į apačią, eiti per patį Akropolį, tada per visą Ermitažo pirmą aukštą, kad galiausiau prieičiau prie antrame aukšte išdėtų prekių. Reikia daug daugiau šmirinėti po parduotuvę, kad pasiekti savo tikslą. Kam to reikia, bendro žmonių kiekio viduje tas niekaip neįtakoja. Daro bile daryt. P.s. Suprantu, kad Akropolyje išvis neturėjau būti, bet dirbu iš namų, tai kad visai nenuprotėt pradėjau daryti rankdarbius, tai prireikdavo įrankių ar medžiagų.
zaliaakis 2020-12-24 10:56
Kad laukia stovi nėra blogai. Kai drėgna , virusai blogiau sklinda. Bet parduotuvių laiką mažinti ir kitas uždrausti. Čia viriausybes apsurdas... Nebent leistų tik maistu prekiauti. Dabar visi grūdasi į vieną, ar duonos reikia, ar kojinių. Kai kitų atveju visas srautas issidalintu didesnių ir saugesniu plotu. O kad visokias akcijas uždrausti , tai reikėjo. Tam yra internetinės. Ir šeip po pirmo karantino verslininkai turėjo suprasti, kad prekyba kokia vyko anksčiau. Tokios jau nebebus. Reikia vytis laiką, kitaip pelnas nedides
Algucis R 2020-12-25 14:15
O dėl akcijų tai įdomu į kieno pusę liks kainos. Niekam nepaslaptis kad kainos užkeliamos tik dėl to, kad po to greičiau atsikratyt prekių padarius akciją. Tai dabar bus pastoviai užkeltos ar arčiau tikrovės ?
VirtualGadget 2020-12-25 15:57
Gal būtų galima pateikti peršalimo ligomis sergančių šiemet statistiką ? Gal sakau reiktų padaryti tyrimą kaip testai reaguoja į gripo virusą ar kitus . Čia ne tai ,kad kažką apkaltinti nekompetencija ar reikšti kritiką tiesiog smalsu. Ar toks tyrimas būtų per daug pavojingas ?
AAA000 2020-12-26 01:01
tu ne speliok ir fantazuok, kaip ten kas uzsikrete. o skaityk ka raso apie virusa kaip jis plinta tas gi jau daugmaz istirta. uzkretinet pradedama po uzsikretimo praejus mazdaug 3-5 paroms, kol dar nera simptomu. o simptomai isryskeja tik po kazkur 8-12 paru, po uzkretimo. kai jau organizmas sureguoja ir pilnai isijungia i kova su virusu. ir mazdaug nuo to momento praejus kelioms paroms jau sergantysis nebeuzkretineja irgi. nu jei nesikomplikuoja i sunku ligoni, o pasveikineja. tada sudoroja imunine sistema dar likusius ir pasveikstama. kazkas tokio, kaip suprantu vyksta. pavojingiausi kitiems iki kazkur 11-14 paru. o sunkus ir taip neplatina - nes lovose dusineja-mirineja. is esmes - jei nenori uzsikrest - nelandziok pats ir laikykis distancijos. nuo VISU. tada jei ir pasigausi - tai tiesiog veliau nei dauguma - kai jau bus sprendimu - galbut geresniu nei dabar. o savo senius reikia uzdaryt namuose - kad nesiimtui durnu iniviciatyvu - jei ju bent kazkiek gaila ir jei gerai nuskaiciau mas medias - nauju stamu (kur tipo daba Anglijoj isplito) suserga net ir prasirge senesniu viruso stamu. bet perserga lengviau ir kazkiek greiciau. taip kad cia niekaip nesusitvarkys jokios valdzios su jokiais pusiau karantinais uzdaryt visa sali kapitaliai reikia - o cia jau nesamone, nes prades badu dvest... nusiteikit sirgt ir vakcinuotis... ir cia tas vyks nepriklausomai - norit jus ten net ko nors ar ne cia FAKTAS. vakcinacija jau vyksta. o mes kai atsiliekam nuo pazangiausiu saliu ir net neturim daug doziu - cia rodo, kad musu valdziagyviai suda mala eilini karta... matesi jau testavimu fazeje per pirma banga, nors tada dar kazkaip susisuko... bet toliau niekaip nepazenge, galejo gi kelias regionines ligonines spet patvarkyt naujiems poreikiams ir pan... turejo gera pusmeti. cia keliems metams pandemija - garantuotai... rimciau tegu ruosiasi.