Plokščios Žemės kultas. Kodėl jis tampa vis populiaresnis? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Ar_as? 2021-01-05 00:01
Net ne esmė, ar 50:50, ar 99:1, bet kokiu atveju tai nėra žinojimas, (mokslas), tai yra tikėjimas, kuris viada (nepriklausomai ar tikima 99 ar 1 tikrumu) yra "teisingas" tol, kol bent menkiausia dalis egzistuoja. Vaizduotės vaisius, t.y. susikurta iliuzija gali būti tiek dievas, tiek jo nebuvimas, tiek simuliacija, tiek realybė, tiek ir atsitiktinė kompiliacija...
Ar_as? 2021-01-05 00:14
Neskiri psichologijos nuo psichiatrijos, aiškini, kad psichikos sutrikimai yra tiesiog "fiziniai negalavimai"... Prieš 300 metų? kodėl ne prieš milijoną? šiuolaikinė psichiatrija vargiai 200 metų egzistuoja... "kaip velnio/blogio "apsedimus" krikscioniskose ir kitose religijose " - ir kiek religijų, kurios taip traktavo? su kuriom taip puikiai susipažinęs esi? Visos? Dalis? Ar buvo kitaip vertinančių? Gal dalis net ir tų pačių krikščioniškų pakraipų tokius globojo? Ką tuo metu siūlė mokslas? Pragręžti skylių kaukuolėje? Tu ateini į diskusiją, trauki susijusius (ir visiškai nesusijusius) "faktus" iš šiknos ir prasto giminės baliaus girtos mišrainės ir aiškini, kaip religijai reikia taikyti mokslą? Hipokritas iki dugno."Šizofrenikus" "deginu" ne aš, o tu, aiškindamas, kad visi tikintys dievu yra durni.
NekenciuReklamos 2021-01-05 02:19
p.s. jeigu jau pradejai savo postus manes izeidinejimais.... Noreciau pridurti, kad tavo tevas buvo/yra visiskas naivuolis, jeigu galvojo, kad krikstydamasis ar paplotelius beciulpdamas is kunigelio ranku Sovietams padare bent maziausia ytaka, yspudy, ar ZALA Bet tai suprantama, zmones kurie tiki religija, niekada nepasizymi blaiviu ir aiskiu protu.... p.s.p.s. jeigu butu mano valia - as visus tikinciuosius, nepriklausomai nuo religijos, issiusciau y Marsa su Elonu Musku
Ar_as? 2021-01-05 09:13
Na va, jau kaip ir susidūrei, šitas apaštalas net (žinoma, ant bajerio, sarkastiškai su šypsenėle) ir genocidu užsiimtų, jei tik jam kas leistų.
Mind 2021-01-05 09:52
Tai žodžiu žmogus netikintis sektos istorijom tampa pats sektantu (nes čia gi tas pats). Genialu tiesiog
HardAxe 2021-01-05 09:53
Mes simuliaciją suprantame tik kaip kompiuterinę simuliaciją. galbūt kažkoks aka Dievas sukūrė fizikinę/biologinę simuliaciją ir mes čia ramiai sukamės. Kai kurie procesai (pvz vandens tankis vs temperatūra) atrodo perdaug geri, kad būtų random
Ar_as? 2021-01-05 10:32
Ar_as? 2021-01-05 10:42
Kažkaip visi keistai galvoja, kad į klausimą "ar yra Dievas?" yra tik du atsakymai: 1. Taip, yra (tikiu). 2. Ne, nėra (netikiu). Tokia mastysena kyla iš pirmykščio poreikio viską paaiškinti, susikurti sau saugų pažįstamą pasaulį, kuriame "žvaigždė yra deivė, kuriai pasimeldus viskas bus gerai, nėra ko bijoti", "dievo nėra, viską paaiškins mokslas, nėra ko bijoti", "dievas yra, mane saugo, nėra ko bijoti". Natūralu, kad tokiame pasaulyje kito tikėjimas/netikėjimas kėsinasi į susikurtą saugumo iliuziją, todėl ji yra ginama dantimis ir nagais - tai religinio agresyvumo priežastis. Yra trečias atsakymas: 3. Nežinau (ir žinoti dabartinėmis sąlygomis negaliu). Bet čia pasilieka nežinomasis, pirmykštis poreikis "viską paaiškinti" lieka nepatenkintas, kas yra pakankamai sunku.
Mind 2021-01-05 11:00
Ir vistik prieš klausiant šito klausimo reik sutart apie kurį dievą kalbam. Nes religiniai dievai yra sukurti žmonių o ne atvirkščiai. Bet jei fantuozjam apie "dievą - programuotoją" , tada jo iš tikrųjų nežinau.
Niemand 2021-01-05 11:15
Yra labai prieštaraujančių - daugmaž visos religinės organizacijos ("bažnyčios"), eksploatuojančios religijų "moralinį krūvį" Visų religijų esmė yra ne dievas (-ai), o tam tikras taisyklių, kaip "teisingai" gyventi, rinkinys, dėl kurio "teisingo" pritaikymo savo gyvenime būtina (atlygintinai) konsultuotis su specialistu (kunigu, vienuoliu, žyniu etc.). Be dievų galima visai sėkmingai apsieti (budizmas, šintoizmas ir t.t.), o vat be "teisingo gyvenimo taisyklių" ir "specialistų" niekaip Visų religijų problema - didesnis ar mažesnis polinkis bandyti prievartiniu būdu primesti savo "teisingo gyvenimo taisykles" aplinkiniams. Tokia agresyvi marketinginė taktika, iš vienos pusės didinanti tikinčių "savivertę", o iš kitos - pardavimus. Jei ne tai, religijos tebūtų viso labo nekalti cirkai/teatrai, kuriuos žmonės renkasi pagal skonį.
NekenciuReklamos 2021-01-05 13:04
Ir vel nusisneki, gi Biblijoje aiskiai parasyta, kad Dievas sukure TIK Zeme, nera ten jokios kalbos apie kitas planetas Tad, is to seka, kad Marsas neegzistuoja, o mano postas yra tiesiog "siziko" kliedesiai nes kaip gali pasiusti zmones y vieta kuri neegzistuoja...Tad, kur tu cia matai genocida? p.s. o jei rimciau, geriau pasimokyk, ka reiskia genocidas: istrauka is wiki "...the deliberate killing of a large number of people from a particular nation or ethnic group with the aim of destroying that nation or group..." Nes mano pasiulymas buvo visus tikinciuosius issiusti y Marsa (o tai jau yra tremtis), kad jie suvoktu koky bullshit jie skaito savo religinese knygose. Ir kad NIEKAS nepades zmogui isgyventi, TIK kooperavimas tarpusavyje ir mokslo zinios. Net neabejoju, kad po tokiu isgyvenimu, daugelis "atsiverstu" y moksla, o ne sekmadieniny klupojima baznycioje. O tai jau skaitytusi "tikinciuju/dalbajobu" integravimas y visuomene. Tad - tu atsakyk, tai gerai AR blogai p.s.p.s. atkreipet demesy, kaip krikscioniskos bendruomenes USA palaike Trumpa (absoliuti dauguma jy palaike, kai tik labai maza dalis aktyviai pasisake pries)? na, argi nesimato akivaizdzios koreliacijos tarp bukumo ir religijos?
NekenciuReklamos 2021-01-05 13:10
visoje Visatoje yra apie 10x24 kiekis zvaigzdiu (labai netikslus skaicius). Pagal tikimybiu teorija, yra labiau nei tiketina, kad musu Zeme yra tokia kokia yra. Nieko cia keisto...
Ar_as? 2021-01-05 13:22
Vieni jau bandė atversti visus į mokslinį ateizmą ir socializmą siųsdami pas baltas meškas. Rezultate, sunaikino geresniąją tautos dalį, ką pats labai gerai įrodinėji...
HardAxe 2021-01-05 13:54
Na bet fizikos dėsniai visose žvaigždėse bendri ir labai patogūs gyvybei. Pvz ledas izoliuoja skystą vandenį po paviršium, o dugne laikosi pastovi temperatūra. Aišku turint tiek skirtingų medžiagų turūt atsiranda kažkokia su tinkamom savybėm.
Niemand 2021-01-05 14:38
Nes jeigu būtų nepatogūs gyvybei (mūsų versijai), tavęs nebūtų ir negalėtum paklausti, kodėl tie fizikos dėsniai tokie neteisingi ir netinkami tavo gyvybei, o (galbūt) kažkoks protingas aštuonkojis Jupiterio vandenyne reikštų nuostabą, kaip čia tie fizikos dėsniai tokie palankūs jo gyvybės versijai. (žr. https://en.wikipedia.org/wiki/Anthropic_principle)
NekenciuReklamos 2021-01-05 15:44
stai cia klysti, ne visos zvaigzdes yra palankios gyvybei. Pvz, Proxima Centauri (artimiausia mums zvaigzde) yra raudonoji nykstuke, t.y. jinai yra apie 13% Saules mases. Ir tokio tipo zvaigzdes yra gana "audringos", t.y. netgi turint visas ymanomas salygas planetoje netoli tokios zvaigzdes gyvybei butu labai sunku susiformuoti, del intensyviu ir LABAI galingu tokio tipo zvaigzdiu sukeltu "audru". Tad, planeta, Proxima b, kuri pagal skaiciavimus turetu buti palanki gyvybei, ir sukasi apie jau minetaja Proxima Centauri, tikriausiai tos gyvybes neturi (radiacija, intensyvus saules vejas ir t.t.)... Is kitos puses, musu Saules tipo zvaigzdes sudaro apie 20% zvaigzdiu musu galaktikoje. Tad, sansai gyvybei labai dideli. Deja, atstumai yra tokie, kad net sviesos greicio varikliai, mums nepadetu tyrineti/apgyvendinti tas planetas.
NekenciuReklamos 2021-01-05 16:17
A tu durnz ar siaip net savos salies istorijos nezinantis? Sovietai siunte tuos kurie turejo issilavinima (sunaikinti inteligentija) ir tuos kurie turejo turto(nusavinti turta Rusijai). O ne tuos pusdurnius valstiecius kurie eidavo y baznycia sekmadieniais ir nuo pirmadienio iki penktadienio skusdavo turtingesniuosius vietinius. Pagal tave, taip iseina, KGB archyvuose, zmogaus faile, pirmu punktu yra pazymimas tikejimas o tik veliau issilavinimas????? Zdz, sita tema (religine pimpalu matavimo egzistencine) su tavim isemta. p.s. man regis tau su anglu yra visiskai ne kas, nes tas pats wiki Marso tipo tremties neyvardyja kaip genocido: "...subjecting a group of people to a subsistence diet, systematic expulsion from homes and the reduction of essential medical services below minimum requirement..." O Marse, bus visko, nuo edesio iki misionieriaus poza pasikrusimo - anot Musko
conjurer 2021-01-05 17:14
Žodžiai su pabaiga "cidas" arba "cyde" angliškai reiškia kažkieno nužudymą. Nors genocidas reiškia tam tikrų genų nešiotojų naikinimą, sakyti kad žmonių deportavimas tolygu genocidui yra keista. Nes tada mes vykdome genocidą išskirstydami čigonų taborą po geresnius butus, ar priimdami svetimtaučius gyventi Lietuvoje ir tuoktis su lietuviais.
Ar_as? 2021-01-05 17:51
against ethnic groups in Darfur, and the destruction and razing of communities in Burma." Lietuvos BK nustatos dalimi, kuri apima deprotavimą pilnai atitinka tarptautinės teisės nuostatas, vieta, kur turime problemą, tai "socialinei ar politinei grupei". Dėl šitos dalies kyla bėdos su ekstradicija ir pripažinimu. p.s. kiek Lietuva užsieniečių privertė "gyventi Lietuvoje ir tuoktis su lietuviais"? Kokie veiksmai buvo nukreipti prieš ęigonų tautybės asmenis (kiek aš žinau, prieš nelegalių statinių "gyventojus", ne prieš tautybę, ir jų niekas tikrai nevertė keltis į jokius butus).
conjurer 2021-01-05 18:06
Priverstinis deportavimas iš nelegalių pastatų. Pats pastorinai tą žodį. Jų visa tautybė ir kultūra yra toks gyvenimas tabore. Žodžiu šitas dalykas gali būti plačiai interpretuojamas. Jei nori toliau menkinti rimtus genocidus, kur mirė tūkstančiai, prašom. Aš galiu daugiau pavyzdžių prigalvot.