„Starlink“ kosminis internetas jau galimas ir Jungtinėje Karalystėje: atskleidė, kiek kainuos „Better Than Nothing“ paslauga  (13)

Kai kuriems klientams Jungtinėje Karalystėje siūloma „Starlink“ interneto paslauga. Paslauga skirta suteikti interneto ryšį toms vietoms, kurios yra per daug nutolusios, kad būtų galima kitaip prisijungti prie interneto.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2021-01-07 „Starlink“ kosminis internetas jau galimas ir Jungtinėje Karalystėje: atskleidė, kiek kainuos „Better Than Nothing“ paslauga  (13)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Mes vykdėme daugybę „SpaceX“ misijų, kad „Starlink“ palydovai būtų siunčiami į orbitą, ir atrodo, kad buvo verta šių pastangų, nes „Starlink“ interneto paslauga tapo prieinama klientams Jungtinėje Karalystėje. Paslauga jau gali naudotis kai kurie Kanados ir Šiaurės JAV gyventojai.“

Atokios vietovės

„Starlink“ interneto tikslas yra suteikti ryšį toms sritims, kurios yra per daug nutolusios, kad būtų galima prisijungti kitaip. Šiuo metu orbitoje yra maždaug 960 palydovų.

Jeigu nueisite į „Starlink“ svetainę, pamatysite tokį pranešimą: „Norėdami sužinoti, ar jūsų vieta yra tinkama dalyvauti „Starlink“ Beta programoje „Better Than Nothing“, žemiau įveskite savo el. pašto adresą ir paslaugos teikimo adresą“.

 

„Better Than Nothing“ programa maršrutizatoriui kainuoja 600 dolerių, o mėnesio prenumeratai – 121 dolerį. Klientai gali tikėtis nuo 50 MB/s iki 150 MB/s interneto greičio.

„Kadangi „Starlink“ našumas smarkiai pranoksta tradicinio palydovinio interneto ir pasaulinio tinklo, kurio neriboja antžeminės infrastruktūros apribojimai, „Starlink“ pristatys spartųjį plačiajuostį internetą tose vietose, kur prieiga buvo nepatikima, brangi ar visiškai nepasiekiama“, – taip pat teigiama svetainėje.

 

„Starlink“ teikia paslaugą šiaurinei JAV sričiai ir Kanadai nuo 2020 m., o 2021 m. sparčiai plėsis beveik visame pasaulyje.“

Švarus kosmosas

„SpaceX“ taip pat teigia, kad jos palydovai ir toliau išlaikys švarą. Pasibaigus palydovų gyvenimui, jie naudos savo laive esančią varomąją sistemą, kad per kelis mėnesius imtųsi desorbcijos. Jei to nepavyks pasiekti, per 1–5 metus palydovai sudegs Žemės atmosferoje.

Panašu, kad „SpaceX“ interneto paslauga yra naudinga visiems. Teikiama paslauga nutolusioms vietovėms neteršiant ir nepakenkiant kosmoso aplinkai. Vis dar lieka vienas klausimas: kada ši paslauga bus prieinama visiems?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(29)
(6)
(23)

Komentarai (13)