Pirmoji žmonių orbitinė stotis už Žemės ribų galėtų įsikurti labai netikėtoje vietoje: gigantiško dydžio objektas aplink planetą privalėtų apskrieti vos per 66 sekundes (Video)  (12)

Mokslininkai teigia, kad disko formos megapalydove gali apsigyventi žmonės pirmojoje kolonijoje už Žemės orbitos ribų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Suomijos meteorologijos instituto tyrėjų grupė pasiūlė nuolatinę megapalydovų stotį, skriejančią aplink nykštukinę planetą Cererą, esančią asteroidų juostoje tarp Marso ir Jupiterio.

Didžiulė žmonių kolonija gali būti pagrindas tolesniam kosmoso tyrinėjimui ir gali būti pastatyta naudojant medžiagas, išgautas iš pačios Cereros.

Populiaraus mokslinio fantastinio romano ir televizijos serialo „The Expanse“ gerbėjams yra pažįstama žmonių kolonijos, skriejančios aplink Cererą, koncepcija. Išgalvotas romano ir serialo siužetas sukasi apie pirmąją žmonijos koloniją už pasaulio ribų – Cereros stotį, skriejančią aplink nykštukinę planetą.

Grožinės literatūros pavyzdžiu, mokslininkai pasiūlė aplink Cererą skriejančią megastruktūrą, nurodydami nykštukinės planetos azoto gausą – medžiagą, kuri galėtų padėti sukurti į Žemę panašią atmosferą.

 

Savo darbe, mokslininkai detalizuoja apie disko formos megapalydovą, kurį sudaro mažesni besisukantys palydovai. Savo ruožtu jie būtų pritvirtinti vienas prie kito magnetinėmis jungtimis.

Norint sukurti dirbtinę gravitaciją, panašią į Žemės, mokslininkai siūlo kosminei stočiai suktis aplink Cererą. Megastotis turėtų visiškai apsisukti apie nykštukinę planetą vos per 66 sekundes, kad išlaikytų dirbtinę gravitaciją.

Mokslininkai siūlo į magnetinės levitacijos traukinius panašias transporto priemones, kuriomis galima būtų lengvai gabenti krovinius ir keleivius iš vienos megastruktūros dalies į kitą.

 

Tyrėjai taip pat siūlo kosminį liftą medžiagoms iš Cereros gabenti ir masyvių cilindrinių veidrodžių rinkinį, kuris atspindėtų Saulės šviesą nuo stoties ir apsaugotų nuo nedidelių meteoroidų.

Tyrėjų teigimu, Cerera turi didelį pranašumą, kad joje nėra stichinių nelaimių ir yra daug vietos žmonėms įsikurti. Kolonija taip pat galėtų veikti kaip bazė, iš kurios žmonės galėtų tyrinėti tolimus kosmoso kampelius.

Video apie nykštukinę planetą Cererą:

Video ape Cereros stotį seriale „The Expanse“:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(20)
(4)
(16)

Komentarai (12)