Pranešimai apie po COVID-19 skiepų mirusiuosius žmones gąsdina, bet ką iš tikrųjų žinome?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HardAxe 2021-01-20 10:09
vakcinos mirtingumas grupėje 0.067% Įdomu koks šiaip mirtingumo "fonas" šioje grupėje?
bahuriux 2021-01-20 12:10
https://www.worldometers.info/coronavir ... ry/sweden/ https://www.worldometers.info/coronavir ... lithuania/ Griežtas karantinas tik griežtai sušiko ekonomiką dalis verslo vos gyvi, arba bankrutavę, darbuotuojaj atleisti. Valstybė dar daugiau prisikolino "pravalgymui" (įsigyti žuvims, o ne meškerei). O rezultatas labai ebejotinas, nes bendroj sumoj mirusių (nuo griežto karantino pasekmių) ir nuo kitų sveikatos problemų yra ir bus dar daugiau, nei nuo coronos. Švelnus karantinas veiktu geriau netankiai apgyvendintose valstybėse (iškyrus didmiesčius), kaip Švedija Lietuva ir tt. Net profesionalai infektologai pasisako (vakar per teliką mačiau pavardės nepamenų), kad preimonės nuo problemos negali daryti daugiau žalos žmonių gyvybėms (kitose srityse kas liečia sveikatą) ir ekonomikai, nei pati liga. Žmonės įbauginti (dėka žiniasklaidos ir valdžios) bijo kreiptis dėl daug rimtesnių ligų pas gydytojus. Dėja Lietuvoj vienus neadekvačius pakeitė dar labiau neadekvatūs, (abiem atvejais neasmeniškai kaltinu tas dvi neadekvačias rinkėjų grupes už tai). Ta corona kelių mėnesių bėgyje išvis dings, net be skiepų. Jei dar žiemą 3-6 kartus sumažėjo naujų atvejų nuo piko, tai vasarą atvejų bus nebent tik įvežtinių ir šiaip jau būtu bandos imunitetas.
HardAxe 2021-01-20 13:00
Kiek radau norvegija pradėjo skiepyti nuo mirtininkų grupės, tai corona būtų nušienavus kaip reikiant. kiek ten būtų kokie 5000 galvų? Šiuo atveju skiepai geresnė alternatyva, tik nerikėjo skiepyti tų, kuriem ir taip likę keli mėnesiai gyventi. Lyg būtent ta grupė labiausiai nukentėjo,- žmonės jau gulintys mirties patale nuo vėžio ir pan. švedijoj antra banga praeina (šalies mastu), ji buvo didesnė už pirmą ir susidūrėm su didesniais ribojimais. Antros bangos mirtingumas dabar pasiekęs piką ir lenkia pirmą bangą. (~110galvų per dieną). Na dar Švedijoj sunku pasiekti labai aštrų piką, kai žmonių nedaug, o teritorija begalinė. Bet antroj bangoj kliuvo ir mano kaimui, pirma praėjo kažkaip nepastebimai. (vasarą mirusių buvo 14, dabar 81). Mano pietiniam regione kiekvieną dieną sumušamas naujas rekordas gulinčių ligoninėj ir mirštančių per dieną, tai esam pačiame (komplikacijų?) pike. Dėl karantino, tai sutinku. Šūdas. Belekaip užsileido, nes rimkimai pralaimėti tai dzin. Tada viską uždarė. Nes laimėjo rinkimus tai reikėjo padaryt tvarką. O dar buvo daug momentų, kai akropolis veikia, o ligoninės ne. Logika geležinė. Reikėti tai reikėjo kažkokio karantino, matosi pagal skaičius. Bet ar didieji koncernai turėjo būti svarbiau už mases žmonių? nors jie ir dideli darbdaviai - nemanau. Sunkiai įsivaizduoju bankrutuojančius xxx ar sss, o jei ir nutiktų - iškarto kitas žaidėjas užims laisv nišą ir paims tuos pačius darbuotojus.
bahuriux 2021-01-20 14:01
Maximose coronos nėra ten galima būriuotis kiek nori, o va atvirose erdvėse ant kalniukų vaikė žmones. Turiu pripažinti kad, tas judėjimo ribojimas per šventes vistik turėjo suveikti, nevisi tokie samoningi kad nesusiburtu pabaliavoti. Ar kasnors kadanors susimastėt, kodėl pardavėjos sėdi kasose, atrodo kaip sveikos, o ne karantinuotos visos iki vienos? Pro jas praeina šimtai pirkėjų ir dešimtys su corona virusu (besimtomiai, arba tik pati pradžia), kartais be pirštinių čiupinėja prekes ir pinigus, tai kaip jos neužsikrečia. Tos apsauginės priemonės aišku veikia, bet jos gi nėra 100% veiksmingos. WTF kitaip sakant.
immortallt 2021-01-20 14:14
Tie mirę nuo neva vakcinos, greičiausiai visi iki vieno būtų mirę, jei ir nebūtų buvę skiepyti, gal net tą pačią minutę. Ten skiepyti tie, kurie pasmerkti mirti, omeny ne kažkada po metų ar kelių, bet kelių mėnesių bėgyje, su mirtinomis ir jau paskutinėse stadijose ligomis. Skiepytųjų grupėje per dieną miršta 45 asmenys, jei pakankamai daug ir greitai skiepija amžiaus grupėje, nekeista, kad per kelias dienas numiršta 25 paskiepyti. Čia gavosi iš serijos "100% žmonių kurie mirė, gėrė vandenį", tai galima padaryti išvadą, kad vanduo ne tik kenkia sveikatai, bet ir žudo. O vat tarp mirusiųjų bus tik kokie 10% kurie gėrė tekilą, todėl reiškia, tekila yra daug kartų sveikiau nei vanduo. Heroinas yra dar geriau nei tekila sveikatai! (hyperbolizuoju jau, bet iš esmės išvados kurios bandoma piršti su šita situacija skandinavijoje skiepijant iš esmės mirtininkus yra tokia).
bahuriux 2021-01-20 14:22
Bet kokiu tikslu riekia skiepyti mirtininkus, na nebent tikslas būtu pribaigti, kad nesikankintu. Ar tai logiška ir humaniška? Juk ir taip aišku, kad pasilpes senų žmonių imunitetas dar papildomai bus apkrautas ir gana stipriai. Daugumai betavaxeriu sunku suprasti, kad skiepas tai ne aspirino tabletė, jis sukuria feikinę ligą, bet imuninei sistemai reakcija buna tokia lyg tai būtu tikra liga. Tada paskutiniai imuninės sistemos resursų likučiai atitraukiami nuo tikrų ligų, kovai su netikra liga.
Hm 2021-01-20 15:53
Pvz. mano sesuo sėdi kasoje, tai jos ten taip užsigrūdinusios panašiai kaip tie kurie eketėje maudosi. Kaip pati sesuo sako - per darbo dieną mane ir apčiaudo, ir apkosti, ir dar prie viso to aprėkia, paskiepija natūraliuoju būdu. Dirbant kasininku savaime atsiranda atsparumas infekciniams susirgimams...
HardAxe 2021-01-20 16:19
immortallt, bahuriux manau nebūtų mirę, dar kelis mėnesius. Tiesiog vakcina sukėlė kokį uždegimą/karščiavimą ir to užteko. Skiepijo, nes (kaip pasakytų AAA) buhalteriai bijojo užkrato tuose skyriuose. Paplitęs jis išsienautų daug gyvybių, kiltų skandalas. Dabar 0.07% yra niekas. Bet aš asmeniškai manau, kad reikia pradėti skiepyti nuo medikų ir pardavėjų, dar rizikos grupės pacientų kuriem reikalinga medicininė pagalba (kurie planuoja gultis į ligonines ar šiaip dažnai gydosi). O tik tada visą rizikos grupę. Tai būtų greičiausias būdas stabdyti viruso plitimą, kažkiek atsigaus ekonomika ir bus išvengta neprognozuotų mirčių. Rizikos grupė gal galės pasisaugoti dar porą mėnesių patys, ypač kai parduotuvėse/ligoninėse užsikrėtimo šansai mažės.Bet aš ne specialistas, jie turbūt susimodeliavo kelis variantus ir pasirinko geriausią.
AAA000 2021-01-20 16:24
manau klysti. cia buna laikinas organizmo resursu mobilizavimas. tas kasininkes uzvaiko, bet neypac smarkiai. kai mazai veiklus zmogus ateina i tokio tipo darba - kur visa darbo esme - monotoniskas jegu issunkimas (prekyboj, siltnamiuose, pramonej prie konvejeriniu liniju ir pan), nu tai buna tiesiog kaip teigiamas fizinis efektas. jis trunka iki keliu metu. o paskui organizmas isspaudziamas iki ribos ir prasideda rimtos ligos ir paumejimai visokiu chroniniu negalavimu... matyt dar nepasieke sito etapo tavo sesuo. kai kurie, ypac jaunesni sugeba tokius etapus (sudinais darbais) net kelis kartus istvert... bet siaip cia gyvenimo trumpinimas savo iniciatyva... kas liecia vakcinacija - nesuprantu as jusu baimiu. cia ir yra vos ne pareiga - isbandyt tokioms kontrolinems-kritinems grupems valcinas pirmiems. taip jie isgelbeja likusius = patrumpindami testavimu proceduras. kad jie mirsta - kalte ne vakcinos. mastyt taip kvaila. seni zmones mirsta - nes musu medicina aplamai sudino lygio - neorientuota i senatves atitolinima. ji orientuota is esmes i problemos maskavima, o ne rimta gydyma. i visoki nuarinima - istempinejant iki beprasmybes. normalaus gydymo pagrindine esme - sumoki pinigus - tau prailgina REALIAI gyvenima. aktyvu, o ne vegetacini. dabar mokam pinigus uz gydymo imitavima. tu moki pinigus individualiai, o tau kisineja statistika, kad situacija gereja "visuotiniskai". bet realiai tu nematai kokybes, kai is konteksto kazkokie rodikliai istraukti. pvz durnynuose fiziskai sveiku pilna - kur ten statistinius normatyvus 100%+ atitinka. ir bedras lygis atrodo geresnis... ir pan manipuliuojama duomenimis. va sitoj terpej prisiveize per daug parazitu, kur is tokios sistemos pelnosi. o paskui finansavima ir medicina nuejo... kas liecia skiepus - turetu but skiepo INDIVIDUALUS parinkimas, vos tik atsiranda pasiula alternatyviu skiepu ar metodiku. va bent jau ta turetu teikt medicina, jei nori islipt is sudino lygio bent jau i pakenciama . o jei atsiras efektyvus gydymas - masinis skiepijimas aplamai turetu but is kart nutrauktas. man juokinga - vien jau kai suplake covid diagnozavimo 7,2 kodus su 7,1 vien del sito jau turetu atsistatydint visa vyriausybe normalioj saly... nes cia jau duomenu klastojimas ir manipuliavimas - pateikiant visuomenei realia padeti...
vardasas 2021-01-20 21:36
idomiausia skaityti tu postus kurie blin vis dar ziuri TV
AAA000 2021-01-20 22:06
o kaip nustatai, kad ziuri ar neziuri? kristoliniu rutuliu?
DarkNRG 2021-01-20 22:31
Svedijoj mirciu skaicius stabiliai krenta jau kokias 3 savaites. Dabar kazkur po 20 per diena tik. Nereiketu cia pasakot, visu karantininku pamegta pasaka apie Svedijos kazkoki super maza tankuma, del kurio, Svedijoj yra mazas sergamumas/mirtingunas. Stokholmas yra didmiestis - maza teritorija su 1 milijonu gyventoju. Kazkodel nesimate ten jokiu gatvese besivoliojanciu lavonu, kuriuos zadejo Svedijai, jeigu ji nepaskelbs griezto karantino dar ana pavasari. Dauguma saliu pila ant Svedijos, tam kad neparodyt, kad pacios susimove.
vardasas 2021-01-21 07:45
is konteksto.
Hm 2021-01-21 08:54
Na nesiimsiu daryti tokių visa apimančių apibendrinimų, bet covid19 persirgo jos vyras, jos vaikai, mano vaikas, aš persirgau, o jai nei su simptomais, nei be simtomų, visiškai nieko...
immortallt 2021-01-21 09:50
Bahuriux, HardAxe, neturint jokios informacijos, mes negalime nieko konkretaus teigti, ar skiepai prisidėjo prie didesnio mirtingumo, ar ne. Geriausiu atveju galime spėlioti. Bet aiškinimas, kad tiesiogiai sukėlė mirtį yra keistas... Kas dėl nehumaniška, tai kai kurie hospise išgyvena metų metus. Taip pat jei iš tiesų skiepas prisidėjo prie greitesnės mirties, tai yra 0,07% palyginus su 14%. Nehumaniška? Jei nehumaniška, kad sukėlė mirtį, tai nehumaniška jų nepaskiepyti! Omeny aš nesuprantu kai žmonės bijo skiepo, kurio žalos poveikis blogiausiu atveju 200 kartų mažesnis, nei viruso (mirties, nevertinant komplikacijų). Vat įdomu, ar padėtų išnaikinti rūkančius, jei viena iš 500 tūkst. cigarečių traukiant nuneštų galvą su mini sprogmeniu? Tikimybė būtų mažesnė, nei mirti nuo ligų sukeliamų cigarečių, bet tokia su fanfarais.
bahuriux 2021-01-21 10:21
Jei ligoniui gydytojas paskė kad jis temps 3 mėnesius, max puse metų, ar jam reikia skiepo nuo koronos? Čia dabar su skiepas tas atvejis ir įvyko su fanfarais, kaip ir su hipotetinėm cigaretėm žudikėm sąntykiu 1:500000. Žinoma niekas neberūkytu, nes žiniaskalida užbombintu viską su tokiom liūdnom žiniom, o per youtube būtu galima pasižiūrėti krūvas kompiliacijų kaip galva išsitaško. Jūs betavaxeriai niekada nemąstot racionaliai ir globaliai, juk galima visą tą reikalą optimizuoti, tiesiog neskiepyti silpnos sveikatos žmonių, o paskiepyti gydytojus ir aptarnaujantį personalą ligoninėse ir hospisuose pirmiausiai. Tada viruso tiems senukams niekas ir neatneš, o lankyti būtu galima tik paskiepytiems artimiesiems. Aš jums jau esu rašęs, kad skiepas asmeniškai jaunam, ar vidutinio amžiaus žmogui neturinčiam sveikatos problemų neturi daug poveikio, nes toj amžiaus grupėj žmonės atsparūs tam virusui, skiepų nauda vienintelė, kad susidarytu bandos imunitetas ir pandemija digs iš niekur kaip ir atsirado iš niekur. Skiepai tai ne asmeninė apsauga pirmoj eilėj, o globali. Aš jau jums parodžiau lentelę, kad per paskutines savaites antroji banga baiginėjasi, net be skiepų, tai prašom nekelti panikos. https://i.talpix.lt/xtUye.jpg
HardAxe 2021-01-21 10:36
menten 2021-01-21 10:39
Jau girdėjom pavasarį, kad virusas jau tuoj tuoj dings, po to vasarą ir t.t. Nedings, ypač kai gali infekuoti ne tik žmones, bet ir audines, šunis, kates ir t.t. - čia naivu būtų tikėti, kad stebuklingai kažkur dings. Juolab, kai daugėja įrodymų apie atmainas (PAR), kurios gali sukelti reinfekciją, t.y. persirgus COVID. Čia natūralūs sergamumo ciklai, būdingi beveik visoms kvėpavimo infekcijoms. Pagal tai vasarą galėtum padaryti išvadą, kad tymai ar gripas irgi kažkur dings. Labiau tikėtina, kad šitas virusas bus kaip gripas - nuolat cirkuliuojantis populiacijoje, mutuojantis, vienais metais nušienaus mažiau gyvybių, kitais - daugiau, kas kokius 40 metų atsiras ypač mirtina atmaina (čia kaip pvz. yra su gripu). Jei dabar vidutinė gyvenimo trukmė 71 vyrams, 81 moteris, tai pasekmės gali būti, kad sutrumpės keliais metais, bent kol nebus efektyvesnio gydymo nei yra dabar. Ar padės vakcinos - neaišku, buvo tikimasi, kad virusas nemutuos bent porą metų, bet jei tai nepasiteisins - tiesiog sutrumpės vidutinė (tikėtina) gyvenimo trukmė. Nieko gero čia nematau.
immortallt 2021-01-21 11:14
HardAxe, skaitei žiniasklaidą ar medicinines išvadas dėl skiepų sukeltų mirčių? Žiniasklaida ir vėžį išgydė, ir jau akumuliatorius turime, su kuriais 2000km nuvažiuojame. Paskiepijus med. personalą mirtys nebūtinai išnyktų. Nes kad ir paskiepytas, pernešti vis tiek galės. Skiepas individualiai kažkiek apsaugos, bet ne tuos, kurie pažeidžiamiausi, ir ligoninių apkrovos nesumažins. Vakcinos kol kas panašu veiksnios po mutacijų. Pfizer konkrečiai analizę žiūrėjau, tai jie pasirinkę taip, kad jei būtent ta grandis mutuotų, virusas taptų iš esmės nepavojingas. Aišku, visokių situacijų gali pasitaikyti, bet panašu pavyks prisitaikyti. Plius Pfizer naudojama vakcinos gamybos technika leistų iš esmės naują vakciną pradėti gaminti poros mėnesių bėgyje. Parengus gamybinę liniją, tuos pačius kiekius pakeistum ir gali pradėti skiepyti.
HardAxe 2021-01-21 11:45
Skaičiau kažkokią "žiniasklaidą" su nuorodom į norvegų sveikatos sistemos puslapį. Dėstė labai trumai faktus, jokių emocijų nepateikė, tai visai patikėjau. Norvegiškai nesuprantu. Panikos tame nematau. Sezoninė korona - tebūnie. Bet sezoniniai karantinai? Ačiū ne Kol vaikas neina į mokyklą aš noriu gruodį važiuoti į šiltus kraštus. Negaliu laukti dar 10 metų problemos sprendimo