Ir ką jie čia sugalvojo? „SpaceX“ ketina vykdyti neįprastą veiklą: netoli Boca Chica aikštelės imsis gamtinių dujų gavybos  ()

„SpaceX“ pastaruoju metu padidėjusį buvimą Teksase pakelia į kitą lygį. Dabar kosmoso kompanija čia planuoja gręžti gamtinių dujų gręžinį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Elono Musko vadovaujama įmonė penktadienį atskleidė savo planus gręžti gamtinių dujų gręžinius netoli raketų paleidimo aikštelės Boca Chica – mažytėje bendruomenėje, kurią iš esmės bandė įsigyti „SpaceX“, praneša „Bloomberg“.

Bendrovė neatskleidė, kam tiksliai planuoja naudoti gamtines dujas, tačiau yra aišku, kad ji gali būti suinteresuota jas naudoti raketų kurui.

Teisinis ginčas

Tačiau jau vyksta teisinis mūšis, kuris trukdo „SpaceX“ imtis darbų būsimo gamtinių dujų gręžinio vietoje. Problema yra ta, kad „SpaceX“ dukterinė įmonė „Lone Star Mineral Development“ ir nepriklausanti „Dallas Petroleum Group“ pretenduoja į žemės gręžinių nuosavybės teisę, praneša „Bloomberg“. Pastaroji bendrovė pradėjo keletą mėnesių trukusius teisinius ginčus tiek su Teksaso Geležinkelių komisija, kuri tarnauja kaip valstijos energetikos reguliavimo tarnyba, tiek su valstijos teismu netoliese esančiame Brownsvilyje, Teksase, kad užtikrintų savo teises į šią teritoriją.

Švarus kuras

 

Veržimasis į iškastinio kuro pramonę prieštarauja „SpaceX“ generalinio direktoriaus Elono Musko, kaip asmens, kuris nori užkirsti kelią klimato pokyčiams, ypač pereinant nuo benzinu varomų automobilių prie elektrinių transporto priemonių, veiksmams.

 

Bet kol kas tai neišvengiama. Kaip praneša „Bloomberg“, Elonas Muskas pasakė, kad nori sukurti sintetinį, anglies požiūriu neutralų raketinį kurą. Bet to dar nėra, todėl kol kas „SpaceX“ raketoms reikės naudoti ką nors kitą, kad pakiltų nuo žemės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(1)
(7)

Komentarai ()