Pasiektas stabiliausio lazerinio signalo atmosferoje rekordas: atsiveria visiškai naujos galimybės (Video)  ()

Tarptautinio radijo astronomijos tyrimų centro (ICRAR) ir Vakarų Australijos universiteto (UWA) mokslininkai pasiekė stabiliausio lazerio signalo perdavimo per atmosferą pasaulio rekordą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tyrime, pasaulio rekordą pasiekusi komanda aprašė, kaip jiems pavyko sujungti „fazių stabilizavimo“ technologiją su pažangiais savaiminio valdymo optiniais terminalais.

Tyrėjai teigia, kad jų lazeris leis tiksliau nei bet kada anksčiau patikrinti Einšteino bendrojo reliatyvumo teoriją.

„Fazių stabilizavimo" technologija ir pažangių savaiminio valdymo optinių gnybtų derinys leidžia per atmosferą siųsti lazerio signalus iš vieno taško į kitą be trikdžių.

„Tai leidžia mums per atmosferą siųsti labai stabilius lazerio signalus, išlaikant pirminio signalo kokybę", - teigia ICRAR ir UWA doktorantas ir pagrindinis tyrimo autorius Benjaminas Dixas-Matthewsas.

 

Šis naujas pasiekimas suteikia galimybę patikrinti pagrindines fizikos teorijas, pradedant Einšteino bendrojo reliatyvumo teorija tiksliau nei bet kada anksčiau, iki atradimo, ar laikui bėgant keičiasi pagrindinės fizinės konstantos.

Lazeris taip pat turi daug potencialių programų, tokių kaip optinio ryšio tobulinimas arba palydovinių Žemės tyrimų tobulinimas.

„Mūsų technologija gali padėti mums padidinti duomenų perdavimo spartą tarp Žemės ir palydovų“, - teigiama tyrime.

Iš pradžių ši technologija buvo sukurta siekiant sinchronizuoti „Square Kilometer Array“ teleskopų signalus, kurie bus pastatyti Vakarų Australijoje ir Pietų Afrikoje.

Video apie rekordinį pasiekimą:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(14)
(0)
(14)

Komentarai ()