Neįtikėtina galimybė - kelionė į kosmosą Elono Musko „SpaceX“ erdvėlaiviu už 10 dolerių dar šiais metais  (2)

„SpaceX“ kada nors siūlys kosmoso turizmo paslaugas. Ir, atrodo, kad tokios galimybės jau yra netoli. Tiesą sakant, pirmieji civiliai (ne astronautai) į kosmosą „SpaceX“ erdvėlaiviu turėtų pakilti dar šiemet ir tai jiems gali kainuoti vos po 10 dolerių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš tikrųjų, nors „SpaceX“ yra įsitraukusi į šį projektą, už jį atsakingas Jaredas Isaacmanas, mokėjimų platformos „Shift4 Payments“ įkūrėjas ir vadovas. Isaacmanas yra filantropas, vienai vaikų ligoninei jau paaukojęs 100 milijonų dolerių. Vaikų ligų tyrimams ir gydymui Isaacmanas norėtų surinkti dar 200 milijonų ir štai kur prasideda neįtikėtinai pigi kelionė į kosmosą.

Isaacmanas kviečia aukoti Šv. Judo Tado ligoninei-tyrimų centrui Tenesio valstijoje. Paaukojus bent 10 dolerių galima dalyvauti konkurse kelionei į kosmosą. Vietą „Crew Dragon“ kapsulėje šalia Isaacmano laimės trys laimingieji, kurie bus kruopščiai atrinkti, siekiant užtikrinti misijos saugumą.

Labdaros misija, vadinama „Inspiration4“, anksčiausiai pakils paskutinį šių metų ketvirtį, bet nereikėtų nustebti, jei misija bus atidėta kitiems metams. „SpaceX“ teigia, kad tai - svarbus žingsnis priartinant kosmines keliones prie žmonių. Juk nei vienas įgulos narys nebus astronautas.

 

Isaacmanas yra patyręs lakūnas. Jis yra kvalifikuotas valdyti net kelis reaktyvinius karinius lėktuvus. Jam priklauso kelionės aplink pasaulį lengvuoju reaktyviniu lėktuvu rekordas. Tačiau jis vis tiek nėra astronautas. Todėl galite įsivaizduoti, kad pirmiesiems komerciniams astronautams bus reikalingas sudėtingas pasiruošimas.

„SpaceX Crew Dragon“ kapsulę galima valdyti ir nuotoliniu būdu iš žemės - tai ir bus pagrindinis jos valdymo būdas „Inspiration4“ misijos metu. Tačiau astronautams vis tiek reikės išmokti, kaip elgtis kapsulės viduje, kaip apsivilkti ir nusivilkti skafandrą, kaip išgyventi įvairių nelaimių atveju. „Inspiration4“ kapsulė orbitoje ilgiausiai išbus 5 dienas, aplink Žemę apskrisdama kas 90 minučių. Tada ji švelniai nusileis vandenyne prie Floridos krantų.

 

Tiesa, jei jau kraunatės lagaminus, turime nuliūdinti - konkurse gali dalyvauti tik JAV piliečiai ir gyventojai sulaukę 18 metų.

„SpaceX“ turi ir didesnių planų. Kada nors į kosmosą galės kilti praktiškai bet kas panorėjęs (sveikas ir turintis pinigų). „SpaceX“ ketina į kelionę aplink Mėnulį pasiųsti japonų milijardierių Yusaku Maezawa, vos tik „Starship“ erdvėlaivis bus tam paruoštas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(44)
(1)
(43)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: