Jums labiau patinka pasivaikščioti ar vairuoti? Atsakymas gali atskleisti jūsų išsilavinimo lygį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HardAxe 2021-02-08 12:48
kaži ar ten žmonės vaikšto, ar tiesiog rajonai yra pritaikyti vaikščiojimui? Gal kai įperki - renkiesi gražesnę aplinką? Tuo pačiu jei paimti kitą pjūvį - vaikštančių žmonių skaičius vs nusikalstatmumas?
kukulis4 2021-02-08 19:28
Kai 8 ar 10 valandu prasedi ant kedes, kartais nueidamas tik i tulika, tai po kurio laiko naturaliai uzeina noras prasieit Didele dalis tu labiau issilavinusiu ir protingesniu zmoniu atvyksta i downtown'us tam, kad prasedetu 10-12 valandu darbo diena. Pridejus tai, kad tokiose vietose susisiekimas autotransportu aplamai yra komplikuotas, naturalu, kad tie zmones ilgesniam pasivaiksciojimui bent jau nepriestarauja.
kestutisz 2021-02-09 15:16
Straipsnis apie ką? Kad kas didesnį BVP išspaudžia - tie protingesni? Nemanau. Ir tame pačiame straipsnyje apie tuos pačius "protinguosius" rašoma, kad kai tik įsitaiso šeimą - keliasi į pakraščius, ir pateiktas pavyzdys nuostabaus pakraščio kur net 90% gatvių turi šaligatvius! :) Vau, net pas dauguma atvejų geriau, ypač senų komiblokų rajonuose kur nebuvo stumdoma čia priklauso nepriklauso tiesti šaligatvius :) Vaikščiot aišku yra gerai, laisvalaikiu, kai nuvažiuoji (su nuosavu auto!) kažkur kur bus gražu/įdomu, bet tai nieko bendro su patekimu į darbą.
kukulis4 2021-02-09 16:10
Jeigu pasizvalgysi po US gyvenamuosius rajonus (kad ir per google maps) tai labai greitai pastebesi, kad yra labai daug gatviu, kur saligatviu istiesu nera. Nebent tai butu kazkokia guarded/gated community kur gyvena turtingesni zmones, ten visa gyvenviete dazniausiai turi saligatvius (bent jau is vienos kelio puses). Kitas dalykas, kad tie didesni BVP generuojantys zmones paprastai yra labai stipriai uzsieme tuo BVP generavimu ir ne visada gali skirti laiko 'tiesiog pasivaiksciojimui' ar tiesiog pora valandu sporto klubui. Del to laika, kuri praleidzia keliaudami i darba, isnaudoja siokiam tokiam pasportavimui - ar spartesniam ejimui, ar begimui, ar vaziavimui dviraciu. Cia tik tie, kur uz minimalke dirba, turi marias laiko viskam.
immortallt 2021-02-10 09:44
Nereikia ir Amerikos dėl ilgų darbo valandų ar laiko trūkumo. Mano metodinės pertraukėlės dažniausiai būna čia ar kažką kito ne į temą paskaitant. Labai palengvina darbą, kai įstringi galvojant sprendimą. Dirbant centre pietų pertrauka būdavo dalinama į 20-40, 20 minučių pavalgymui, 40 minučių pasivaikščiojimui. Kai dirbi atsakingą darbą ir patiri didelį stresą, tie pasivaikščiojimai yra būdas išsivalyti galvą ir nusiraminti. Kai š mali ar dirbi konvėjerinį ar kitą, mąstyti nereikalaujantį darbą, tada ir to streso nėra.
HardAxe 2021-02-10 10:29
Aš labai dažnai važiuoju į darbą, nors dirbu netoli namų. Tuo pačiu viką ne nuvedu, bet nuvežu. Dažniausi pasiteisinimai, tai ryte vis trūksta laiko, o jeigu jo lieka geriau ilgiau su šuniu pasivaikštau ir vistiek važiuoju.
kukulis4 2021-02-10 11:54
As tai einu pescias, nes truksta laiko. Iki darbo apie 800m, bet darau rata, ir einu apie 4 kilometrus eidamas i darba ir namo. Sumoje gaunasi apie gera valanda vaiksciojimo per diena, bet uztai nesuku galvos, kad ne visada iseina pasportuot. Ne stebuklas, bet geriau valanda ejimo negu nieko.
kestutisz 2021-02-10 12:04
Na, čia nebent patinka pats ėjimas kaipo toks. Man vaikščiojimui reikia miško, upės ar jūros pakrantės kur būtų gamta, tyla ir oras, tik bėda kad to pakeliui į darbą nėra ir nebus, tenka važiuoti specialiai (ką dabar dar piktybiškai ir uždarė).
kukulis4 2021-02-10 20:29
Nepatinka. Tiesiog suvokimas, kad judet reikia, ir bandymas sutaupyt laiko darant kelis dalykus vienu metu. Eidamas dar ir koki e-book'a paklausau, ar tiesiog koki youtube'o video mane dominancia tema. Negali siuolaikinis zmogus vienu metu uzsiimt tik vienu dalyku. Per mazai laiko ir per daug visko idomaus vyksta.
Evil Goku 2021-02-10 21:45
FtBall 2021-02-16 16:50
Įspėjimas - asmeninė patirtis. Kitiems gal kitaip yra. Darai krūvą dalykų, ir nė vieno gerai nepadarai. Aš kai dirbu - tai dirbu. Kai vaikštau - tai vaikštau. Kažkada dar muzikos klausydavau, bet dabar muzika tik tvarkantis namie. O dirbu kokias 3-4 valandas per dieną, uždirbu keliskart daugiau nei VDU. Aš galiu sau leisti važiuoti 70km/h greičiu, kur leistinas greitis 90km/h, galiu sau leisti ir eiti iki darbo 3-4km/h greičiu, o ne važiuoti viešuoju transportu - nes tai yra poilsis. O gerai pailsėjęs - per tas 3-4 valandas padariau daugiau, nei kiti kolegos padaro per 3-4 darbo dienas.
kukulis4 2021-02-16 21:26
Mano darbo valandu jau seniai niekas neskaiciuoja. Dirbi tiek, kiek reikia rezultatui pasiekti. Kartais kelias dienas is eiles sedi ir tiesiog stebi kaip viskas graziai vyksta, o kartais tiesiog nutinka sudai. Tada overtimini, dirbi savaitgaliais ir tt. Man nera nieko baisiau, kaip zmogus, kuris nedaro b, nes siandien jau dare a, ir to turetu uztekt. As noriu visko ir po daug. Ir esu iprates, kad kai kazko uzsimanai, tai ne taupai, o pasirupini sau papildomo darbo, uzsidirbi, ir gauni ta, ko nori. Tas pats ir su mokymusi. Tik cia valiuta kita - laikas. Nori kazko naujo ismokt, suzinot - reikia rasti tam laiko. Gali nedaryt kazko kito, gali maziau dirbt, gali kazkur sukombinuot ir padaryt du dalykus vienu metu. PS. Nieko netaikau asmeniskai tau. Tiesiog destau savo poziuri