Medžiotojai vorai uzurpavo australų namus: šie kanibalai per 1-2 dienas surengs tikrą puotą (Video)  ()

Kai Sidnėjuje gyvenanti moteris filmavo savo ilgakojus svečius, ji spėjo, kad tai yra vorų medžiotojų vaikai, kurie priklauso Sparassidae šeimai ir yra plačiai paplitę Australijoje bei kitose šilto klimato vietovėse.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viena medžiotojų rūšis – milžiniški medžiotojai vorai (Heteropoda maxima) iš Laoso turi net 30 cm ilgio kojas ir yra didžiausi vorai pasaulyje matuojant pagal skersmenį. Tačiau vidutiniškai voro medžiotojo kojų ilgis yra ne didesnis kaip 12,7 cm, o kūno ilgis – vos 2,5 cm.

Vasarą Australijoje medžiotojų vorų populiacija ženkliai padidėjo, todėl neretai šie atsikrausto į žmonių namus.

Sidnėjaus gyventoja savo dukros kambaryje nufilmavo visą spietį vorų. „Tai nėra labai blogai, jų gali būti 50 ar 60“, – vaizdo įraše sako ji. Ir tada ji pasuka kamerą kito kampo link, atskleisdama bent dvigubai daugiau ant sienų ir lubų tupinčių vorų.

– Jie tokie mieli! – sušunka ji. Tačiau retas norėtų pamatyti tokį vaizdą savo miegamajame...

 

Tą savaitę daugelis Sidnėjaus gyventojų pranešė apie medžiotojų vorų invaziją, greičiausiai dėl pastarojo meto orų.

„Žemo slėgio frontas po kelių dienų aukštos temperatūros atnešė lietų ir drėgmę. Medžiotojai vorai dažnai ieško prieglobsčio žmonių namuose, kai šiluma ir drėgmė yra per intensyvi, nes namuose yra daug saugių kampų, kuriuose vorai gali pasislėpti – ir kur patelės gali dėti kiaušinėlius“, – sakė arachnologas Robertas Ravenas, Australijos sausumos biologinės įvairovės vadovas Kvinslando muziejuje.

 

Tačiau tokio tipo orai taip pat suteikia palankias sąlygas medžiotojams vorams perėti, pridūrė Ravenas.

Šiltas, drėgnas oras idealiai tinka plonos odos voriukams, kurie, esant sausų orų sąlygoms, gali greitai dehidruoti, o viename kiaušinėlių kokone gali būti šimtai medžiotojų voriukų, būtent tai, ką matome vaizdo įraše.

„Visgi, šie tankūs mielų voriukų sanbūriai ilgai neužsibūna, nes šie yra kanibalai ir greitai pradeda ryti vienas kitą, ir tai padaro per dieną ar dvi“, – pasakoja arachnologė Lizzie Lowe.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(12)
(0)
(12)

Komentarai ()