Šis gigantas į orbitą pakels „Starship“ erdvėlaivį: „SpaceX“ parodė startinį „Super Heavy“ variklį – bus galingiausias istorijoje  (10)

Sprendžiant pagal naujus dronais užfiksuotus kadrus iš bandymų aikštelės Boca Chica, Teksase, „SpaceX“ daro pažangą kurdama pirmąjį „Super Heavy“ startinio variklio prototipą. Remiantis „Teslarati“ vertinimais, prototipas jau yra maždaug įpusėtas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Milžiniškas 70 metrų startinis variklis yra skirtas pakelti į orbitą bendrovės „Starship“ erdvėlaivį. „Starship“ raketa kartu su startiniu varikliu bus 122 metrų aukščio, beveik 30 metrų aukštesnė už Laisvės statulą.

Nuotraukoje matoma masyvi nerūdijančio plieno cilindrinė struktūra. Galutiniame gaminyje tilps apie 30 „Raptor“ variklių, todėl jis maždaug dešimt kartų viršys vienos raketos „Falcon 9“ trauką. Remiantis „Teslarati“, jis taps galingiausiu kada nors pastatytu startiniu raketos varikliu.

 

Prieš skrydį, „Super Heavy“ prototipai, kaip ir jų „Starship“ kolegos, greičiausiai turės išbandyti kriogeninius degalus ir įvairius testavimus.

„SpaceX“ generalinis direktorius Elonas Muskas gruodį patvirtino, kad ankstyvieji „Super Heavy“ startinio variklio prototipai vos per kelis mėnesius bus išbandyti keliuose bandymuose nedideliame aukštyje. Tad greitu metu galime sužinoti ir daugiau naujienų apie šiuos variklius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(53)
(0)
(53)

Komentarai (10)