Galbūt norėtumėte įsigyti meteoritą? Aukcione siūloma įspūdinga kolekcija - parduodama ir iš 7 mlrd. metų senumo žvaigždžių dulkių sukurta gamtinė skulptūra  ()

Tiems, kurie ieško aksesuaro iš šiek tiek tolimesnio nei mūsiškio pasaulio, aukcionieriai turi neeilinį pasiūlymą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Christie's“ internetiniame aukcione pristato dangaus objektų kolekciją, tarp kurių – kosminiai akmenys iš Mėnulio ir Marso, estetiškai atrodantys geležiniai meteoritai ir uolienos, kuriose yra brangakmenių.

Meteoritai – tai nedideli objektai iš kosmoso, išgyvenantys skrydį per Žemės atmosferą ir nukrentantys ant mūsų planetos paviršiaus – ir nors dalis egzempliorių yra įsikūrę muziejuose, 75 iš jų šį mėnesį parduodami aukcione „Deep Impact: Martian, Lunar and Other Rare Meteorites“ (liet. Gilusis smūgis: Marso, Mėnulio ir kiti reti meteoritai).

Tarp kolekcijos yra natūrali gamtinė skulptūra, sukurta iš 7 milijardų metų senumo žvaigždžių dulkių – ornamentiško akmens meteorito, kuris į Žemę nusileido neįprastu būdu.

 

Skirtingai nuo daugumos kitų meteoritų, krisdamas į Žemę, šis nesivartė, o išlaikė stabilią poziciją, teigiama „Christie's“. Daugiau nei 7 kg sveriantis akmuo, kuris, kaip manoma, bus parduotas už 50 000-80 000 JAV dolerių (41-66 tūkst. eurų), turi savitą, išskirtinę žymę toje pusėje, kuri skrydžio per atmosferą metu buvo nukreipta į Žemę.

„Kiekvienas žmogus mintyse turi susidaręs vaizdą, kaip „turėtų atrodyti“ meteoritas – nežemiškas kūnas, skriejant per Žemės atmosferą įkaitintas trinties su oru, – sako „Christie's“ mokslo ir gamtos istorijos vadovas Jamesas Hyslopas. – Retai kada objektai išgyvena tokį ugningą nusileidimą, ir išlaiko tokią idealią formą, kaip šis“.

 

Taip pat parduodamas pusiau perpjautas Marso uolos fragmentas, kuriame matyti planetos atmosferos burbuliukai – ir kurio vertė siekia 30 000–50 000 JAV dol. (25-41 tūkst. eurų). Aukciono rengėjai taip pat siūlo meteorito pavyzdį iš didžiausios JAV meteorito liūties Odesoje (Teksasas) – kurio kaina, aukciono dalyvių manymu, gali pasiekti 60 000 JAV dol. (50 tūkst. eurų) – o taip pat sferą, sukurtą iš švediško asteroido meteoritinės šerdies, kurią tikimasi parduoti už 18 000 JAV dol. (15 tūkst. eurų).

Tačiau ne visi objektai kainuoja astronomines sumas – kai kurių kitų nežemiškų objektų pradinė kaina aukcione, kuris prasidės vasario 9 d., – vos 250 JAV dolerių (apie 200 eurų).

Parengta pagal CNN.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(6)
(0)
(6)

Komentarai ()

Susijusios žymos: