Tyrimas atskleidė vakcinų veiksmingumą: jau pirma vakcinos dozė sergamumą COVID-19 sumažina labai stipriai  (0)

Britų atliktas tyrimas parodė, jog jau pirmoji iš dviejų COVID-19 vakcinos dozių tikimybę susirgti simptomine COVID-19 forma sumažina dviem trečdaliais, rašo „Sky News“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Preliminarūs britų atlikto tyrimo, kuriuo buvo nustatinėjamas „Pfizer-BioNTech“ ir „Oxford-AstraZeneca“ vakcinų vartojimo pradžios sergamumui poveikis, rodo, jog paskiepytųjų apsaugos nuo ligos lygis buvo apie 60–65 proc.

Toks apsaugos lygis būdingas visų amžiaus grupių žmonėms. Apsauginis vakcinų poveikis pastebimas po dviejų savaičių.

Mokslinio tyrimo juodraštinę versiją mokslininkai pateikė JK vyriausybei, tačiau šios šalies vyriausiasis mokslinis patarėjas seras Patrickas Vallance'as sakė, kad rezultatai kol kas nėra publikuojami viešai, nes reikėtų surinkti daugiau duomenų.

 

Pirmasis šiuos duomenis publikavęs šaltinis buvo bulvarinis leidinys „The Sun“, bet tuos duomenis patvirtino ir šaltinis iš JK vyriausybės administracijos. Tyrimo skaičiai rodo, jog pirmoji vakcinos dozės simptominės infekcijos riziką jaunesniems pacientams sumažino 65 procentais, vyresniems nei 80 metų – 64 procentais.

 

Po antros vakcinavimo dozės apsaugos nuo COVID-19 lygis išaugo iki 79–84 proc., priklausomai nuo pacientų amžiaus.

Ir nors galima pripažinti, kad preliminarūs šio dar neplatinamo mokslinio tyrimo pateikiami skaičiai yra labai gera žinia, mokslininkai vis dar laukia didesnio duomenų rinkinio, kuris gali skirtis nuo preliminarių duomenų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(1)
(4)
(-3)

Komentarai (0)