Tai kas vyksta energetikoje, pražudys Lietuvos ūkininkus? Kas vyksta už uždarų durų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mindaugas.vaitiekūnas 2021-02-21 21:39
Ateinu į parduotuvę, užeinu į daržovių skyrių, ieškau kokių pomidorų ir agurkų. Pasirinkimo tikrai yra. Bet kai prisimenu vaikystę ir tas pačias daržoves iš savo šiltnamio, tai parduotuvėje NĖRA ką rinktis! Kažkokia atrabotkė, o ne maistas. Ypač kas liečia agurkus, tai ta kaina galėtų būti 2-3 kartus didesnė, tai ir už tokią pirkčiau jei tik tas agurkas būtų agurkas, o ne kažkoks melstelėjęs plastiko gabalas Skundžiasi jis čia, kad "kiekio nepadarys" pagal naujus reikalavimus. Kokybę pirmiausia išmok užtikrinti! Palmių aliejų draust reikia! Čia pilnai sutinku. Net gi galvojau, kad toks draudimas jau buvo įvestas visoje ES. O kas dėl grūdų... Juos apskritai reikėtų išbraukti iš valgiaraščio. Čia tik reklamoje tai sveikuolių maistas, realybėje rezultatas priešingas
kestutisz 2021-02-21 23:39
Ir vėl tie su savo rapsais, būtų juokinga, bet neypač kai už tuos jų bajerius dar ir turim privalomai susimokėti. Pamiršit juos, viskas - naftos kompanijos išmoko spausti vašką ir iš ekologijos š*o. Privaloma kažkiek įmaišyti neiškastinio kuro? Nebus galima tų palmių atliekų naudoti? Ok, pereis kad ir prie to sintetinio kuro gamybos "iš oro", plastiko atliekų ar kokių ten dar yra stebuklinių projektų.
Misteris 2021-02-22 10:05
Grūdininkai gali atsisakyti ES išmokų ir ūkininkauti kaip tik širdis geidžia. Tautai tai išeitų į naudą-nebereikėtų žiūrėti į verksmingas nuskriaustų grūdininkų akis.
Misteris 2021-02-22 10:14
Kilo idėja. Tegul "rapsininkai" patys ir suvartoja visą biokurą dirbdami žemės ūkio darbus.
immortallt 2021-02-22 10:16
1. Nuo pandemijos nukenteėjo mažiau nei 1% ūkininkų, tie, kurie išimtinai su restoranais dirbo. 2. Ekologija pradės spausti? Daugumą problemų sprendžiant derlių galima didinti, o ne jis sumažėtų. 3. Trąšų mažiau naudoti? Jei pirmiausia išsitirtų normaliai žemę, susidėliotų tręšimo planus, tai derlius liktų nesumažėjęs, o trąšoms ir kurui/darbui tręšiant būtų išleista mažiau. Šiaip man truputį keista, tie kurie augina rapsus, nieko labai nekeičiant, gali prisitaikyti auginti kitas kultūras. Prisitaikyti negali iš rapsų gaminantys biokurą. Klausimas lieka, tik kas meluodamas bando prastumti savo agendą?