Istorinė diena - Nellie Jay tapo pirmąja karve istorijoje, kuri buvo pamelžta lėktuve  (0)

1930-iųjų vasario 18 diena. Bismarko mieste Misūrio valstijoje suburzgia trys „Ford Trimotor“ varikliai ir lėktuvas atsiplešia nuo žemės. Skrydis bus visai trumpas, bet istorinis. Nors kažin, ar tuo metu apie jį taip buvo galvojama.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tąkart lėktuve buvo ji - Elm Farm Ollie, dar žinoma kaip Nellie Jay. Ji - Guernsey veislės karvė, kuri garsėjo savo produktyvumu. Iš tikrųjų, šios karvės šeimininkai ją melždavo tris kartus per dieną (įprastai karvės melžiamos 1-2 kartus per dieną). Ir būtent dėl tokių pieno gamybos apimčių ji ir buvo pasirinkta šiam nuotykiui.

Ollie paraginta įlipo į lėktuvą kartu su Elsworthu W. Bunceu - Viskonsino gyventoju, kuris pasisiūlė sudalyvauti istoriniame skrydyje. Ollie buvo labai rami karvė, todėl puikiai tiko tokiems bandymams. Iš tikrųjų, karvės skrydis lėktuvu buvo savotiškas šou aviacija susidomėjusiems žmonėms. Tačiau kartu tai buvo ir eksperimentas - visiems buvo smalsu sužinoti, kaip skrydis paveiks karvę.

 

„Ford Trimotor“ pakilo iš Bismarko ir pasuko Sent Luiso kryptimi, kur tuomet ir vyko aviacijos šventė. Bunceas ėmėsi darbo ir tapo pirmuoju žmogumi lėktuve pamelžusiu karvę. Pienas iš karto buvo pilstomas į kartonines pakuotes, kurios nustatytoje vietoje buvo išmestos su mažais parašiutais.

116 km kelionė buvo sėkminga. Po to žmonės gėrė pieną ir džiaugėsi pasiekimu. Teigiama, kad Ollie pieno stiklinė pateko ir į Charleso Lindbergho rankas - žmogaus, kuris 1927 metais be sustojimų nuskrido iš Niujorko į Paryžių. Mokslininkai teigė, kad Ollie skrydis įrodo, kad gyvūnai gali būti perkelti lėktuvais, nors jokie išsamūs tyrimai nebuvo atlikti. Ollie netrukus gavo dangaus karalienės pravardę ir ypač išgarsėjo Viskonsino valstijoje. Apie ją rašė laikraščiai, jos žygdarbis buvo aptarinėjamas ir radijo laidose.

Dar tą 1930-ųjų vasario 18 dieną Clydeas Tombaughas atrado Plutono planetą.

Likęs Ollie gyvenimas nedaug kuo skyrėsi nuo kitų karvių. Daugiau į orą ji nebekilo ir sulaukė 10 metų amžiaus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(1)
(4)

Komentarai (0)