Marsas – atsarginė planeta: kaip žmogui joje prisitaikyti? (Video)  (0)

Iš pirmo žvilgsnio Marsas - nesvetinga planeta. Dulkių audros, radiacija, reta atmosfera, beveik nėra deguonies. Žmonių sukurti robotai sėkmingai išgyvena ir dirba Marse, tačiau žmogui reikia išteklių: maisto, vandens, deguonies, kurių iš Žemės į Marsą pakankamai atsigabenti neįmanoma.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Džiugu tai, kad Marse yra požeminių ledo-vandens telkinių. Taip pat naujasis robotas „Perseverance“, vasario 18-tą sėkmingai nusileidęs Marso paviršiuje, turi svarbią užduotį: „Be aibės eksperimentų, kurie bus skirti gyvybės paieškai Marse, jis atliks bandymą iš anglies dioksido išgauti deguonį“, - sako VU TFAI astrofizikas dr. Vidas Dobrovolskas.

„Artimiausioje ateityje Mėnulis ir Marsas taps kažkuo panašiu į Antarktidą šiuo metu. Tai yra, mokslinių tyrimų bazėmis, kuriose nuolat gyvena tam tikra įgula, reguliariai keičiasi, bet visąlaik dirba“, - sako FTMC astrofizikas dr. Kastytis Zubovas.

 

„Pagrindinę naudą turbūt įžvelgčiau netiesioginę: ilgainiui technologijos, kurios bus naudojamos skrydžiams į Marsą, jos neabejotinai ras pritaikymą kasdieniame mūsų gyvenime“, - apie astronautų misijų į Marsą prasmę pasakoja dr. V. Dobrovolskas.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mokslo sriuba
Mokslo sriuba
(13)
(5)
(8)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: