Dar vienas draudikas pasitraukė iš „Nord Stream-2“ projekto  (6)

JAV Valstybės departamentas pranešė apie dar 15 kompanijų, atsisakiusių dalyvauti „Nord Stream 2“ projekte. Viena iš jų — Vokietijos draudimo kompanija. Naujas sankcijų paketas įsigaliojo šių metų sausį ir apima draudikus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos draudimo kompanija Munich Re atsisakė dalyvauti dujotiekio į Europą „Nord Stream 2“ projekte, praneša Reuters.

Anksčiau, vasario 22 dieną apie ne mažiau nei 15 kompanijų pasitraukimą iš projekto spaudos konferencijoje kalbėjo aficialus Valstybės departamento atstovas Nedas Price'as.

Leidinys Der Tagesspiegel praneša, kad tarp atsisakiusių bendradarbiauti „Nord Stream 2“ projekte, atsidūrė ir kompanija Bilfinger SE, o iš viso iš projekto išėjo 18 kompanijų.

 

--> Nord Stream 2 spaudos tarnyba pranešė RBK, kad rangovų sprendimų nekomentuos. „Europos kompanijas ginti nuo eksteritorinių sankcijų privalo vyriausybės ir Europos Komisija, kurios, savo ruožtu, mano, kad tokios sankcijos prieštarauja tarptautinei teisei ir pažeidžia energetinį suverenitetą“, — pareiškė spaudos tarnyba.

Munich Re Syndicate kompanija patvirtino RBK, kad Nord Stream 2 pasiuntė pranešimą apie nutraukiamą darbą. „Visgi, laikydamiesi konfidencialumo, tokių sprendimų nekomentuojame“, — sakė kompanija.

Bilfinger SE patvirtino RBK, kad dabar „Nord Stream 2“ projekte nedalyvauja. Kompanijos spaudos tarnyba pasitraukimo iš projekto priežastis atsisakė komentuoti. Pažymėjo, kad 2017 metais Bilfinger SE pagal kontraktą įsipareigojo teikti paslaugas už ~€15 mln. sumą. Bilfinger SE projektas buvo santykinai nedidelis. Pernai metais jos pajamos buvo €3,5 mlrd.“, — pažymėjo kompanija.

 

Savo ruožtu Bloomberg vasario 19 dieną pranešė, kad JAV prezidento Joe Bideno administracija į sankcijų sąrašą Vokietijos įmonių neįtrauks, kad nebūtų konforntacijos su sąjungininkais Europoje.


www.rbc.ru

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(32)
(0)
(32)

Komentarai (6)