Ispanijos kompanija sugalvojo kaip į kosmosą nusiųsti turistus: tai bus kur kas pigesnė „SpaceX“ alternatyva (Video)  (6)

Ispanijos kompanija „Zero 2 Infinity“ siūlo turistams keliones į kosmosą naudojant mažą kapsulę „Bloon“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vieno skrydžio metu galės būti skraidinami 4 keleiviai. Pakilę į ne didesnį kaip 40 km aukštį, per 5 val. trukmės kelionę kosmoso turistai galės pamatyti Žemę iš viršaus.

Kaip kapsulė pakils į kosmosą?

„Zero 2 Infinity“ kapsulė „Bloon“ pakiltų iš vienos įmonei priklausančios paleidimo vietos – greičiausiai iš pačios Ispanijos.

Kapsulę iškels milžiniškas helio balionas. Kapsulė, atsiskyrusi nuo baliono, išskleis parašiutą, tad keleiviai galės mėgautis švelniu valandos trukmės nusileidimu atgal į Žemę. Kapsulėje be 4 turistų taip pat bus du pilotai.

 

Priklausomai nuo vėjo, kapsulė saugiai nusileis 300 km atstumu nuo paleidimo vietos, o įmonės darbuotojai bus pasirengę jus pasitikti.

Nenaudodama brangių raketų ir joms skirtų technologijų, Ispanijos kompanija sugeba sumažinti kelionės kainą iki šiek tiek daugiau nei 130 000 JAV dolerių vienam keleiviui, praneša „Science Times“.

 

2012 m. „Zero 2 Infinity“ atliko bandymus su humanoidiniu robotu viduje, paleisdami kapsulę į 36 km aukštį, o 2017 m. buvo atliktas bandymas su kitu prototipu, pakylant į 40 km aukštį.

Kol kas nėra žinoma, kada realiai turistai galės pakilti į kosmosą.

Kompanijai „Zero 2 Infinity“ vadovauja Jose Mariano Lopezas-Urdialesas, kuris dešimtmečius dirbo paleisdamas helio balionus į kosmosą. Atrodo, kad Lopezo-Urdialeso vadovaujama kompanija yra rimtas varžovas Elono Musko „SpaceX“ ir Richardo Bransono „Virgin Galactic“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(52)
(20)
(32)

Komentarai (6)