Artėja „Diena po rytojaus“? Itin svarbi vandenynų srovė atsidūrė ties katastrofišku lūžio tašku

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2021-03-01 17:32
Ne esmė, net jei nukris ant vandens viskas (o taip tikrai nebus), tai išnešios vandenynų srovės, pateks į mūsų mitybos grandinę. Jei susikoncentruos kur nors, gali dalis ekosistemų žlugti. Ir ką, kiekvienais metais bombarduotume net ne po vieną audrą? Atominė energetika brangi, nes brangu užtikrinti saugumą. Atominio užtaiso atveju tiek saugumo priemonių nereikia, nes svarbu, kad neprasidėtų reakcija, kol nereikia, o kai jau prasidėjo, tai tikslas ir yra, kad taptų nevaldoma.
conjurer 2021-03-01 18:00
Sunkiau yra užtikrinti, kad ji pavyktų. Gali turėti labai išsodrinto U235, ir gali ant jo mėtyti granatas, daužyt plaktuku, degint napalmu - atominio sprogimo negausi. Ir reakcija tam tikra prasme yra labai valdoma, nes ji negali vykti per lėtai. Atominės sprogimas prasideda nuo trotilo sprogimo, ar panašios cheminės reakcijos, kurios saugumo užtikrinimui turime daug praktikos (išskyrus su trąšom). Taigi saugumo reikia tiek kiek įprastose bombose. Atominėse elektrinėse turbūt dabar brangiau kainuoja ne saugumas, o priemonės sumažinti avarijų padarinius.
immortallt 2021-03-01 18:44
Per ilgą laiką ir skirtingose vietose sprogdinti užtaisai yra viena, kas kita yra vienoje vietoje, koncentrutai, kur srovės viską neša link gyvenamų teritorijų. Taip, branduolinį sprogimą pradėti yra sudėtinga, tačiau atominė turi ne tik jį pradėti, bet ir palaikyti +- pastoviame lygyje. Vydkant branduolinį sprogimą, tau nereikia riboti reakcijos greičio.
conjurer 2021-03-01 18:58
Va įdomu ar būtų floridoje blogiau, nei buvo vilniuje po černobilio avarijos. Dėl žvejybos, tai spėju viskas nusės skrandyje. Na taip, jodo 131 likučiai būtų pavojingiausi, bet kita vertus jų liktų maži kiekiai. Nemanau kad būtų taip pavojinga kaip pesticidų migracija ekosistemose.
immortallt 2021-03-01 22:55
Šiuo metu, bent jau vakarų pasaulyje, pesticidai leidžiami tik tie, kurie yra biologiškai skaidūs, tad jie nėra didelė problema. Didesnė problema nubėgimas trąšų, antibiotikai. Jodo pusamžis neilgas, jis kaupsis lėčiau nei skils. Tu manai, kad be pasekmių praėjo Černobilis? Ar žinai, kad masiškai moterys persileido ne tik Vilniuje, bet visoje Lietuvoje? Tas buvo aišku griežtai slepiama, ir bet kokie įrodymai naikinami. Apie skydliaukių problemų paūmėjimą regione iš vis tyliu.
Fatalix 2021-03-01 22:59
Svarstymai apie ekologines, politines, finansines ar kitas pasekmes uragano stabdymo bombom neturi didelės prasmės. Nes sustabdyti uraganą bombom, tai tas pats kaip traukinio stabdymas sukrovus šieno kupetą ant bėgių. Čia tik trumpa citata, kad nereikėtų per daug skaityti How much energy in a hurricane? "during its life cycle a hurricane can expend as much energy as 10,000 nuclear bombs!" And we're just talking about average hurricanes. Taigi, norint kažkaip įveikti uraganą reikėtų bent priartėti prie tokių skaičių. Kas šiuo metu visiškai nerealu.
conjurer 2021-03-02 01:52
Tai gal kaip fizikas paaiškinsi kiek stipriai?
agentxio 2021-03-02 09:57
klimato atsilima galima sustabdyt jeigu pagal telerio brezinius pagamins gigatonis bombas ,tai butu galima paspartint superugnikalnio issiverzimus ir del pelenu ateis ledynmetis manau yra ir daugiau technologiju uzdengt saule bet turbut neapsimoka,o turtingiausi zmones ir itakingiausi politikai vadovaujasi posakiu "po manes nors ir tvanas"
immortallt 2021-03-02 11:24
Oi, kam taip sudėtingai, į viso pasaulio vandentiekius sinchronu galime paleisti cianido ir tiek.