Meilė dovanoja kilogramus: nustebsite sužinoję, kiek svorio priaugate, susiradę antrąją pusę - vyrams tai ypač pasijaučia  ()

Kai susirandate antrąją pusę, įgyjate ne tik draugą ir gyvenimo partnerį. Gaunate ir... papildomų kilogramų, rašo portalas „Healthline“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugiau nei trys ketvirtadaliai amerikiečių, susiradę partnerį, priauga svorio, rodo svorio mažinimo priemonių gamybos kompanijos „Jenny Craig“ užsakymu rinkos tyrimų bendrovės „OnePoll“ atlikta apklausa, kurioje dalyvavo 2 tūkst. žmonių.

Ji parodė, kad nuo tada, kai pradėjo susitikinėti su savo dabartine antrąja puse, žmonės vidutiniškai priaugo kiek daugiau nei 16 kg. Vien tik per pirmuosius metus buvo priaugta vidutiniškai 7,7 kg.

Vyrai daug dažniau priauga svorio per pirmuosius santykių metus nei moterys. Septyni iš dešimties vyrų priaugo svorio per pirmus santykių metus, palyginus su mažiau nei puse (45 proc.) moterų.

Kodėl?

Dėl pasikeitusių svarstyklių skaičių derėtų kaltinti elgesį, kuris yra glaudžiai susijęs su naujų santykių mezgimu. Ankstyvoje naujų santykių stadijoje daugelis porų dažnai eina į pasimatymus ir valgo kavinėse ir restoranuose. Juk tai puiki galimybė geriau vienas kitą pažinti. Tačiau dėl to nukenčia jūsų liemens apimtis.

41 proc. minėtoje apklausoje dalyvavusių žmonių dėl padidėjusio svorio kaltino būtent tokį padažnėjusį valgymą restoranuose.

Antroji priežastis taip pat yra susijusi su maistu. Daugiau nei 30 proc. respondentų sakė, kad svoris augo dėl dažniau valgyto išsineštinio maisto arba kartu namuose gaminto maisto ir išgerto alkoholio.

Kokie konkrečiai su maistu susiję sprendimai didina svorį?

 

Apklaustieji sakė, kad jie nejuto spaudimo visuomet atrodyti idealiai, todėl kartais mažo kaloringumo salotas ir taurę vyno leisdavo sau pakeisti makaronais su sūriu (su daug sūrio).

„Valgyti kartu – namie ar kitur – yra viena iš populiariausių veiklų, kuria užsiima poros, – sakė Teksaso technologijų universiteto Mitybos mokslų fakulteto docentė Allison Childress. – Dalijimasis maistu padeda mums užmegzti ryšį. Tokiu atveju galite mėgautis maistu, kurio iki tol nebūtumėte valgę, arba paprasčiausiai valgote vis dažniau ir dažniau.“

Iš tiesų 64 proc. apklaustųjų sakė, kad „jautėsi patogiau“ ir nebejautė poreikio rūpintis savo išvaizda. Būtent dėl ir padidėjo svorio. Ir būtent ta santykių stadija, kurioje pereinate į komforto zoną, lemia, kuomet pastebėsite papildomus kilogramus. Dauguma žmonių „atsipalaidavę“ šalia savo naujo partnerio pradeda jaustis po maždaug pusantrų metų nuo santykių pradžios.

Jaunesnių žmonių atveju ši komforto fazė pasiekiama gerokai greičiau – po dešimties mėnesių. O 45–54 metų amžiaus grupės atstovams viskas vyksta lėčiau. Jiems prireikia beveik pusantrų metų, kad pagaliau atsipalaiduotų.

 

„Per pirmus santykių metus žmonės pajunta, kad rado savo antrąją pusę ir jiems nebereikia stengtis privilioti priešingos lyties atstovų, – sakė Vankuveryje veikiančio Copemano sveikatos centro gydytoja Beth Donaldson. – Žmonės veikiausiai šiek tiek atsipalaiduoja ir mažiau kreipia dėmesį į kalorijų kiekį, rečiau lankosi sporto salėje ir galiausiai per pasimatymus kartu daugiau valgo.“

Santuoka taip pat suteikia „kilogramų dovaną“.

Apklausa parodė, kad daugiau nei pusė (57 proc.) žmonių prisipažino, jog per pirmuosius santuokos metus priaugo svorio. Žmogus vidutiniškai priaugo 7,7 kg. Ir šiuo atveju vyrai aplenkė moteris: vyrai priaugo vidutiniškai beveik dešimt kilogramų, o moterys – 5,9 kg.

Kilogramai santuokoje ir toliau auga. Apklausa parodė, kad labiausiai svoris padidėja per penkerius pirmuosius santuokos metus.

Didžiausia tokio svorio padidėjimo priežastis yra šeimyninis gyvenimas, kuomet poroms tenka skirti dėmesį vaikams, darbui, šeimyniniams reikalams, ir jie negali tiek daug dėmesio skirti savo kūno furmoms.

Kartu lieknėjančios poros

Tiek jaunoms, tiek ir vyresnėms poroms svorio priaugimas tampa nepageidaujamu šalutiniu įsimylėjimo poveikiu. Tačiau kartu mažindamos svorį poros jau turi mankštos partnerį ir tam tikrą „sąžinės balsą“ nepasiduoti.

 

Keli patarimai poroms, kurios ketina kartu lieknėti:

Planuokite savo valgymus. „Žengdamos sveikesnės gyvensenos keliu, poros turėtų daugiau dėmesio skirti tam, ką valgo, fizinei veiklai, miegui“, – sakė A. Childress.

Būkite vienas kito gerbėju Nr. 1.

„Labai svarbu vienas kitą skatinti valgyti sveikiau ir daugiau mankštintis, – sakė Beth Donaldson. – Eikite kartu apsipirkti ir raginkite vienas kitą rinktis daugiau vaisių, daržovių, visadalių grūdų produktų, liesų baltymų. Taip pat galite kartu laikytis sporto programos ir vienas kitą palaikyti.“

Būkite nepriklausomi.

Neleiskite savo partneriui lemti, ar gyvensite sveikiau, pabrėžė B. Donaldson.

„Labai svarbu poroms nepasikliauti vien tik vienas kitu: „Eisiu į sporto salę, jeigu ir tu eisi“. Jeigu jūsų ir jūsų partnerio darbo grafikai nesuderinami, nelaukite vienas kito, kad nueitumėte į sporto salę ar sveikiau pavalgytumėte. Prisiderinkite tuomet, kai galite. O jeigu tai įvyksta kartu, tai tiesiog puiku.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(4)
(1)
(3)

Komentarai ()