Su tokiu požiūriu - tiesus kelias į ekstremizmą? Kembridžo universiteto mokslininkai mano radę atsakymą, kaip nustatyti ar žmogus yra ekstremistas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ihouser 2021-03-03 18:28
Jeigu turi kokius nors įsitikinimus – esi potencialus ekstremistas. O jei esi žmogus be įsitikinimų, neturi savo nuomonės – viskas gerai, esi savas (tiksliau sakant, naudingas durnius).
vanduo4 2021-03-03 21:09
Neseniai facebook turėjau ginčą su asmeniu, kuris palaiko protestus prieš karantiną. Protestai - tai ne karantino žalingumo rezultatas, tai vidinis asmenybės konfliktas, kylantis bandant chaosą galvoje paversti kažkokia neapčiuopiama tvarka, kuri niekam nereikalinga. Angliškai: lepricons - už nieką neatsakingos, laisvių trokštančios asmenybės.
conjurer 2021-03-03 21:24
Na negali pašalinti nusikalstamumo. Tai bandom daryti keliuose, yra greičio ribojimai yra baudos. Bet mažas šansas kad pagaus, todėl žmonės prisigeria ir viršyja greitį. Tiek keliuose, tiek nesilaikant karantino reikalavimų, didini kitų žmonių mirties riziką. Bet kuriuo atveju, dabar turim progą pamatyti kurie žmonės imlūs kvailai internetinei propagandai, ir atsiriboti nuo jų. Jei jis nesuvokia kad yra kažkokio trolio avelė, ir kitus laiko avelėmis, koks tikslas toliau bendrauti su tokiu žmogum? Gal jį nesunkiai kažkas įtikins, kad pultų tave, ar tavo draugus. O gal jis pradės siūlyti piramidinį marketingą visiems. Arba girtas nutrenks žmones, ir turėsi jį lankyti kalėjime. Taigi pamatai, kad imbecilas, ir riši santykius.
vanduo4 2021-03-03 21:33
Tikslas yra: 1. civilizacija evoliucionuoja, tad norėdama išlikti ji turi rasti sprendimus tokioms situacijoms. Tad tik pažinus tikrąsias problemos ištakas galima siūlyti kokius tai sprendimus; 2. žalingos veiklos ignoruoti negalima. Jeigu jie pastebės jog liko nenubausti, plėsis toliau. Taip vyksta pasaulio pažinimas - darai tai kas atneša naudą ir sustoji tik tada kai patiri žalą ir/arba ieškai geresnių sprendimų (intelektas)/arba sieki apeiti žalą (emocijos/kriminalas). Visi ten kur protestuoja, jie valdomi emocijų iš gyvenimiškos patirties. Tad jokie švietimo arba mokslininimo bandymai yra beprasmiai. Veiksmingas tik fizinis kontrolės mechanizmas.
kestutisz 2021-03-03 21:59
Hm įdomu, gal aš irgi "ekstremistas", shortcutinau straipsnio supratimą ir jis gavosi kaip tik atvirkščias aukščiau esančiam pavyzdžiui apie prieštaraujančius karantinams - t.y. kad "Tie, kurie pritarė politiniams, religiniams, nacionalistiniams ir dogmatiniams įsitikinimams" ir yra tie, kurie pritaria tiem politikų marazmam :))
conjurer 2021-03-03 22:09
Asmeniškai renkuosi boikotą. Jei dauguma metodų yra beprasmiai, o žmogus toliau kartoja garsiausias facebook propagandos antraštes, kokią nauda su juo iš vis bendrauti? Kontrolės mechanizmą atliekame ne mes o policiją. Viskas ką mes galime padaryti tai užtikrinti kad tarp draugų būtų daugiau sąmoningesnių žmonių.
kestutisz 2021-03-03 22:14
Na nežinau nežinau, draugai ir yra draugai, kad jie "gali" ("leidžiame") turėti kokią tik nori nuomonę, Svarbu tos nuomonės primygtinai nebruktų, tada taip, ignore. O ten tarkm ar antivakseris ar jau dabar stovi eilėj prie skiepų - dzin :)
conjurer 2021-03-03 22:23
Ne ne dzin. Sulauks tavo draugai vaikų, sulauksi ir tu. Jie neskiepys, ir jų vaikai užkrės taviškius poliomelitu. Yra pavojų. Gal truputį perdedu, bet rizika padidėja, jei žmonės nesilaiko medicininių rekomendacijų. Su vienu žmogumi nutraukiau bendravimą, nes jis mane aprėkė prie parduotuvės, kad nešioju kaukę. Pradėjo rėkti apie žydų konspiracijas. Supratau kad jis nejuokauja, ir net neverta ginčytis.
kestutisz 2021-03-03 22:32
Dėl to kur aprėkė - nebendraučiau jei ir man tinkamai rėkautų :) Juolab labai dažnai, kad tie kurie garsiai rėkia - jie sėkmingai persimeta iš vieno kraštutinumo į kitą, tokių nei per dantį patrauksi, nei šiaip dėl sporto pasiginčysi :) Na o dėl vaikų - viena papildoma liga daugiau ar mažiau? Realiai dzin, vistiek nesuseksi, neverta apie tai net galvoti, pripranti ir tiek. Ir dabar dauguma kiek žinau ir susitinka, ir bedrauja - tik plius nuo mažens realiai treniruojami "pogrindžiui" - ar aplink policijos nėra? Netriukšmaukit, o tai gal kaimynai iškvies - ir t.t. :)
vanduo4 2021-03-03 23:51
- Tikriausiai čia priklauso kokia ideologija tiki ir ar kokių veiksmų imiesi. - Politikų marazmai daugiau mažiau grįsti mokslininkų išvadomis. Beje tai daro ne viena kažkokia tai grupė, o visam Pasaulyje, tad pats gali bandyti atsirinkti kuo tikėti - antivakseriais, kurių nuomonė negrįsta jokiais faktais, ar valstybės politikais, kurių nuomonė grįsta, gal ir netikslia, bet oficialia statistika. - Aš asmeniškai netikiu jog politikai, kilę iš mūsų tautos, norėtų paaukoti savo tautiečius, tuo labiau visame Pasaulyje. Kuo aš tikiu?: 1. virusas kažkoks yra, žmonės miršta; 2. virusas taikosi į nervinę sistemą, nes sergantys netenka uoslės, skonio, persirgę turi psichologinių problemų, slenka plaukai kas yra nervinės sistemos perdegimo požymis (žmonės nuplinka po didelio streso); 3. vakcina veikia nervinę sistemą, nes žmonėms pasireiškia traukuliai, paraližiuoja dalį veido; 4. Astra Zeneka yraprasčiausia vakcina. 5. Bent kol kas nesiruošiu skiepytis ir jei bus problemų darbe dėl atsisakymo - eisiu per teismus ir pan. 6. laikausi visų būtinų rekomendacijų ir nelendu kur nereikia. 7. manau - tai biologins ginklas - nauja sankcijų forma ir nesvarbu ar jį paleido specialiai ar per klaidą, jis daro savo dabą. - Žodžiu laikas parodys kur mes einam, bet protestuoti ir griauti viską aplinkui - tai nėra geras sprendimas. Taip mes tik padėsim tiems, kurie paleido virusą.
TAURAS 2021-03-03 23:57
Na dar manau reikia nepamirsti, jog jis jauciasi pranasesnis pries kitus, kaip ir nemaza dalis zmoniu. Nesant to zmogaus kailyje labai lengva ji zeminti, sakyti kad kazko nesugeba, kas manau ir tamstai galiotu.. Dauguma zmoniu jaucia psichologini diskomforta ir istikro retas kuris ji gali isreiksti tinkamai, tad del to zmogus netampa "prastesnis". Taip pat tavo komentaras yra zeminantis, tad vartoti termina "psichologinis portretas" kaip kazkoki argumenta manau nera tikslinga. Cia labiau emociju isreiskimas, psichologija su tuo mazai kuom susijusi.. Ir apskritai daugiau supratingumo, bei maziau pykcio kitu atzvilgiu ir gyvenimas bus grazesnis
vanduo4 2021-03-04 00:09
Kame slypi tavo supratingumas, kai tavęs PRAŠO - ne neverčia, bet PRAŠO, o tu atsisakai užsidėti kaukę ar laikytis kokių tai apribojimų, kurie tau nieko nekainuoja. Tai tik parodo jog tau yra viskas pochui, todėl tavo įsižeidimas yra visiškai pochui. Tu negerbi kitų žmonių nuomonės, kodėl jie turėtų gerbti tavo? Beje, tavo reitingas yra minus 24: ką tai reiškia? Diskriminaciją tavo atžvilgiu ar tiesiog tavo konfliktiškumą, o gal intelekto trūkumą? Kodėl tavo manymu kiti turi toleruoti tavo nesamones? Aš sutinku, tu to nesupranti, bet tu turi jausmus, būtent jie ir yra poveikio priemonės tau: minusų dėjimas, taip apribojant tavo destruktyvią veiklą.
TAURAS 2021-03-04 00:41
Siulyciau tau atkreipti demesi, kaip gindamas savo nuomone pradedi pulti kitus.. Tada pasakyk, kuom esi kitoks, nuo tu kurie protestuoja pries karantino ribojimus? As ju neteisinu, bet jie irgi kazkaip isreiskia pykti. Tu ant ju, jie ant valdzios, ar dar bile ko.. Tiesiog sunkus metas pasaulyje, todel tiketis is zmoniu racionaliaus elgesio tikrai nereiketu.. Kitas dalykas, jog suteikdami zmonem demesi, kad ir neigiama, taip dar labiau skatiname juos elgtis taip, kaip jie elgiasi. Geriausia sitoj vietoj butu patyleti, arba nuleisti viska juokais..
AAA000 2021-03-04 01:27
tu aiskiai net nesupratai straipsnio isitikinimas pats savaime nera nei geris nei blogis. tai tera siena. jei ji naudinga, sakykim apsaugo - tada geris. bet jei ji stabdo ar riboja - tada ji blogis. pats isitikinimas savaime nieko nereiskia. jis tera tik riba. - o jei jis reiskia kazka kazkam vien del isitikinimo/itikinimo/daugumos poziurio ar interesu sutapimo - tas asmuo tiesiog kvailys. nes jis isitikinimus garbina. zmogus su daug isitikinimu nera kvailas tik tada, kai jis moka tuos isitikinimus naudot teisingai pagal paskirti. jei paskirtis sumenksta - isitikinimus reikia tobulint ar net keist. o ne radikalizuotis ir uzsiimt realybes ignoravimu. ta ka jie cia dar tik tiria ir bando sistematizuot - as naudoju praktikoje yra dar toks dalykas, kaip tiesiog senatve. kur masiskai visiems aiskinama, kad tai "naturalu", "dievo nulemta" ir panasius sudus kabineja visuomenei. senatve tera evoliucinis atsitiktinumas. tai va - senejant ir byrant organizmui - zmones radikaleja ir ekstremizuojasi is esmes tai tik pasekme - visi tie radikalai ir ekstremistai... na ir konservai aisku
AAA000 2021-03-04 01:49
jo argumentai bent jau argumentai - nors ir lempiniai. bet kurioj vietoj tu parasei savo argumentus? nes nei vieno ner pas tave surasyta kazkokios visiskos pezaliones... oponuojancios i jo lempinius argumentus... ----------- tokio dalyko kaip "bendruomenine atsakomybe" isvis nera dar cia reikia sugalvot tokia nesamone, kad toks dalykas yra daiktavardis... man irgi pofig dalykai, kurie neegzistuoja. kaip ir pvz koks nors "dievas", "sventumas" ir panasus dalykai. tai tik bereiksmes savokos. budvardziai. jos igauna prasme tik teisingam ju vartojime. kaip pvz savoka "geltonas". gali but geltona gele ir tai tures prasme. bet tiket i geltonuma ir kovot uz geltonuma tai taspats kaip tiket dievu ar kazkokia bendruomenine atsakomybe. ir i tai det kazkokias pastangas kvailiu ir idiotu uzsiiminejimai... tai kur tavo argumentai? tu parasei kruva savoku - nei vieno argumento nerasta... vanduo4 - apie ka tu ten ta ilga posta suskelei?
vanduo4 2021-03-04 02:05
Niekada nenuvertink idiotų griaunamosios galios. Jiems nesuteikia jokio dėmesio, juos uždarinėja į kameras ir teisia taip pašalindami iš visuomenės. Tu galvoji tokių daug ir jais užkiš kalėjimus? Tikrai Ne. Ši pandemija tik greičiau išryškino tuos, kurie ateityje vistiek būtų patekę už grotų, tad pandemija netgi savotiškai pasitarnavo visuomenei. - Jums neleis visko sugriauti, net negalvokit. Atidarys vilkų medžioklės sezoną ir balius baigtas.
AAA000 2021-03-04 02:17
gana kvailai pasielgei manau. tokius reikia nusodint - jei aiskiai persistengia. tu pasielgei kaip auka ir jis dabar igavo pries tave privaluma. dabar apreks dazniau, nes ant taves jam suveike
conjurer 2021-03-04 02:50
Ei mūsų rajone užtenka vieno kaimo idioto. Be to tokių nenusodinsi, jo pusėje visa facebook "tiesa". Beje yra senas lietuviškas posakis susijąs su šita situacija .
AAA000 2021-03-04 07:51
skamba kaip silpni pasiteisinimai... idiotu nusodinimas - paslauga visuomenei - tame tarpe ir tau paciam megsti liaudiskus posakius? siuo atveju, kaip rasai - jis tave apreke - vadinas uzpuole zodziais-rekimu, o tu liaudiskai sakant "pabrukai uodega" ta "tiesa" - nesvarbu kokio lygmens - bet ji siuo atveju nugalejo ir laimejo savo teisiskuma nes tu ja patvirtinai savo veiksmais. jei tu turi minty liaudiska posaki "uzleisk durniui kelia" ar kazkoki panasu - tai tu nemanai, kad jis siuo atveju jau taikomas ne jam, o tam kuris tiesiog eme ir pasiplove durniaus keliu? adresatas cia jau kitas... tie liaudiski posakiai - slidus reikalas... as toki "reikala" - jei nagrinet per liaudiska posaki - sioje tavo situacijoje isivaizduoju siektiek kitaip: yra "durnius" su savo "keliu". o tu buni tipo atsitiktine "kliutis", kuri normalioje situacijoje "uzklupta netiketai" pereina i pasyvia busena ir praleidzia ta "durniu". tai ir yra "durniaus praleidimas" - nesudarant jam kliuciu - parodyt gudruma. o siuo atveju pagal tavo aprasyma - situacija tokia, kad "durnius" pradejo kapot "kliuti", o ne apejo ir kazkaip taikiai issisprende situacija. ta prasme tave uzsipuole. parode agresija. tu pabegai... ir dar pabegima iforminai kazkokiu tarpusavio santykiu apribojimu... ir net panasu tik savo mintyse, o ne realiai...
kukulis4 2021-03-04 09:26
As retai kada izvelgiu kazka protingo tame, ka AAA raso, bet si karta negaliu nesutikt. Mano giliu isitikinimu, zmogus tave geriausiai supranta, kai su juo kalbi jam suprantama kalba ir budu. Netgi jeigu tai yra rekimas ir kumsciai. As save laikau pakankamai protingu zmogum, todel, ypac bendraudamas su nauju zmogum, ziuriu kaip jis kalba, kaip bendrauja, kaip reaguoja, ir bandau parinkti tinkamus bendravimo budus, tam, kad tas musu bendravimas butu lengvesnis ir paprastesnis. Bet buna ir kitokiu situaciju, ir netgi darbe, kai kolega, pritrukes argumentu, nusprendzia, kad ginca galima laimeti pakeltu tonu, rekimu, ar netgi daiktu metymu (iki mustyniu dar neteko prieit). Ir tokiu atveju man labiausiai padeda persijungimas i ta oponentui "priimtinesni" bendravimo buda, pardodant, kad as galiu rekt garsiau, rekdamas oponenta apspjaudyt labiau, i viena sakini keiksmazodziu sukist daugiau ir sudeliot juos isradingiau. Tikslas yra oponentui parodyt, kad jo pasirinktas budas gincui laimeti - neveikia. Ir tokie tipai, paprastai, labai greitai atsitraukia, ir gryzta prie iprastu bendravimo budu.