Vienas ambicingiausių planų istorijoje: privačioje dirbtinės gravitacijos kosminėje stotyje bus net barai, bibliotekos, sporto salės ir SPA (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

conjurer 2021-03-04 18:06
Kosminiam turizmui nereikia dirbtinės gravitacijos, tai kaip tik sugadintų "kosmoso pojūtį". Ir tai visiškai beprasmis projektas, jei visos statybinės medžiagos būtų keliamos iš žemės. ISS paprastesnis dizainas nėra stabilus, nėra ilgaamžis. Čia būtų inžinierinis košmaras, garantuoti kad stotis būtų švari, kad nenutekėtų oras, kad veiktų prisijungimas ir perėjimas į besisukančią dalį. Daug pigiau tiesiog su standartine kapsule išmesti kelis turistus kokiai parai į orbitą. ISS beje tai irgi nenaudinga, nes ten atliekamų eksperimentų esmė yra ilgas buvimas nesvarume. Manau realus panaudojimas tokios technologijos būtų ilgalaikė asteroido turinio išgavimo misija. Įgula galėtų ilgiau išbūti kosmose, jei bent miego metu būtų simuliuojama dirbtinė gravitacija.
peeplt 2021-03-05 12:17
O aš kaip tik galvoju, kad šis projektas būtų laibai reikšmingas visuose kontekstuose. Tiek turizmo, tiek mokslinio tiek pramoninio. Apie turizmą net nekalbėsiu nėra ką lyginti, pasiskraidymą kažkokiu balionu iki "beveik kosmosas" ribos. Ir pilnaverčio apsistojimo kosminiame viešbutyje. Mokslas. Kodėl kosmosas turi būti vien tik nesvarumo būsena. Aš manau kad po 50metų nesvarumo būsenos tyrimų, mes jau pakankamai surinkome duomenų kad tai nėra natūrali žmogaus būsena ir kad tai kenkia jo sveikatai. Tyrimai vyksta tik kiek nesvarumas kenkia ir kaip tai galima sumažinti. Manau dirbtinė gravitacija yra puikus objektas tolimesniems tyrimams. Ypač kontekste, apie vis dažniau girdimus ambicingus planus kosmoso kolonizavimo srityje. Pirmieji žingsniai dirbtiniai gravitacijai sukurti mokslo prasme, būtų labai prasmingi. Ir manau kad vienokiu ar kitokiu būdų tai turės būti daroma norit planuoti tikrai ilgalaikes misijas kosmose. Pramonė. Šis projektas, tai tikra gamykla kosmose. Pirmoji tokia apskritai. Manau kad pramonės iškėlimas į kosmosą o veliau ir galima išteklių ir resursų gavyba, gali sukelti tikrą renesansą kosmose. Ir tai vėlgi būtų pjonieriškas pirmasis tokio pobūdžio projektas už žemės ribų. Pasvajojom ir užteks. Projektas paruoštas taip nerimtai, kad milijonas kurį vystytojai sugebėjo surinkti atrodo blefas. Pati koncepsija matyta neviename filme jau prieš 20 metų. O projekto išvystymas ir išbaigimas kompiuteriniuose žaidimuose ar TV serialuose yra n kartų detalesnis. Jeigu tuose planuose yra bent lašas tiesos, tai mokslininkų inžinierių grupė prie šio projekto turėjo kažkiek tai pasėdėti, kad bent jau įvertintų technines galimybes ir sukurtų normalią veikiančią koncepsija. Ir tokiam rimtam projektui toks primityvus pristatymas. Netikiu. Čia labiau panašu į gabaus inžinieriaus studento normalų baigiamąjį darbą.
conjurer 2021-03-05 12:35
Nesvarumo buklėje tiriamas ne tik to poveikis žmonėms, bet ir kokioms technologijoms tai duotų pliusų. Dirbtinėje gravitacijoje nėra prasmės to tirti, nes galime viską daryti žemėje. Esminis dalykas, kodėl neturėsim tokios stoties yra kaina. ISS kainavo virš 100 milijardų dolerių, o čia reikėtų daug daugiau masės iškelti į orbitą. Manau nerealu pastatyti tokį objektą jei visas medžiagas keltume iš žemės, reikia kelių nedidelių metalinių asteroidų. Juos atsitempti į žemės orbitą yra dešimtmečių darbas. Dėl turizmo, tai matau pačia mažiausią naudą. Visų pirma negalėtum pažiūrėti į žemę arba žvaigždes ramiai, viskas suktūsi ratu. Daug pigiau yra iškelti žmones parai su kapsule į orbitą, leisti jiems pasižaisti nesvarumo būsenoje, ir juos nuleisti žemyn. Šitą technologiją jau turim, ir shuttle laikais toks turizmas egzistavo. Ir pilnai pritariu dėl projekto rimtumo. Atrodo kaip "Mars one" lygio scam'as. Jie surinko labai juokingą sumą, kaip krovinio iškėlimui, bet pakankamą, kad kelis metus tie 4 žmonės patogiai pagyventų.
Fatalix 2021-03-05 14:40
Nesvarumas vis tiek liktų žiedo centre kur galėtum atlikinėti eksperimentus, o įgulai taip nesvarumas nekenktų. Aš tik nesuprantu kodėl visi masto apie žiedo formos stotis. Žinoma tai patogu, bet kol kas per daug brangu ir sudėtinga. Kodėl iš pradžių nesukonstruoti soties panašios į hantelį? Ar išvis sujungti du modulius trosu ir įsukti apie masės centrą. Kuo tai skirtųsi nuo žiedo? Už 1 mln. dolerių net kosminis tualetas neišeina o jie apie stotį svaigsta. "NASA išleido $23 milijonus naujam ir patobulintam kosminiam tualetui, skirtam Tarptautinės kosminės stoties įgulai."
conjurer 2021-03-05 14:51
Troso įdėja gali neveikti, bet standžios jungties daug realesnė. Ir taip būtų pigiau sukurti kilometro ilgio hantelį, kuriame galima būtų sukurti 1G gravitaciją be pašalinių problemų. Bet žinai, scameriams reikia prastumti skraidančius dangoraižius, marso kolonijas, ir didžiules kosmines stotis, kitaip negauna pakankamai dėmesio, kad užsidirbtų.
vardasas 2021-03-06 12:44
tik tuo atveju jei kas laikys tave pritvirtinta prie grindu, o kitu atveju ta jega jaus ne objektas esantis viduje o pati stotis ir viskas kas prie jos pritvirtinta.