Štai kada geriausia valgyti bananus: rezultatas patiks ne tik sportuojantiems ir norintiems sulieknėti  ()

Nors daugelis sportuojančių žmonių prisieks, kad bananas yra puikus užkandis prieš treniruotę, iš tikrųjų yra geresnis laikas, kada geriau valgyti bananus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei jums sunkiai sekasi užmigti, prieš miegą pasimėgauti bananu gali būti saldžiausias priešnuodis nemigai. 

Abejojate? Sužinokite, kiek daug įtakos miegui turi šis tropinis vaisius.

Bananai – tarsi miego jungiklis

Daugelio mėgstamame geltoname vaisiuje yra triptofano, nepakeičiamos amino rūgšties (tai reiškia, kad jūsų kūnas negali jos pagaminti, todėl ją reikia gauti su maistu), kuri padeda organizmui gaminti serotoniną – neuromediatorių, padedantį reguliuoti miegą.

Serotoninas gali būti svarbiausia smegenų cheminė medžiaga, nes tai natūralus antidepresantas, galintis gydyti nerimą ir nemigą, taip pat padėti spręsti kitas problemas, tokias, kaip nuovargis, dirglumas, susijaudinimas, pyktis ir agresija, rašo „Eatthis“. 

Bananuose yra raminančiai veikiančio melatonino

 

Triptofanas nėra vienintelė priežastis, dėl kurios bananai padės jums ramiai pailsėti ir išsimiegoti.

2012 m. atliktas tyrimas, paskelbtas „Journal of Pineal“, rodo, kad melatonino turinčių bananų vartojimas tiesiogiai susijęs su padidėjusiu melatonino – hormono, kuris kontroliuoja jūsų miego ir pabudimo ciklą, kiekiu. 

Mokslininkai atrado, kad vartojant bananų sulčių ekstraktą, kuris buvo lygus dviem nuluptiems bananams, melatonino kiekis padidėjo beveik 4,5 karto. Didžiausias melatonino kiekis buvo nustatytas praėjus dviem valandoms po ekstrakto suvartojimo.

Bananuose yra raumenis atpalaiduojančių mineralų

 

Bananuose yra raumenis atpalaiduojančio kalio ir magnio, dėl to jausitės mažiau įsitempę ir lengviau užmigsite. 

Dar vienas privalumas: magnis padeda kūnui deginti riebalus, kaip ir kietas miegas. Žurnale „Clinical Nutrition“ paskelbtas tyrimas parodė, kad nemigos kamuojami žmonės vidutiniškai per dieną suvartoja 385 daugiau kalorijų nei tie, kurie būna gerai pailsėję.

„Mūsų rezultatai rodo, kad miegas yra trečias veiksnys po tinkamos mitybos ir fizinės apkrovos, padedantis efektyviai kontroliuoti svorį“, – rašo tyrimo vadovė Haya Al Khatib iš Londono Karališkojo koledžo. 

Tad prieš miegą suvalgykite bananą – ir saldžių sapnų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(55)
(6)
(49)

Komentarai ()

Susijusios žymos: