Gravitacija jam negalioja? Nufotografavo naftos tanklaivį, sklandantį virš jūros (Video)  ()

Praėjusią savaitę internete pasirodė itin keista laivo nuotrauka. Atrodo, kad tanklaivis sklando virš jūros prie Kornvalio (Jungtinė Karalystė) krantų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žvelgiant į vietinio fotografo Davido Morriso užfiksuotą nuotrauką, atrodo, kad milžiniškas naftos tanklaivis akivaizdžiai nepaiso gravitacijos dėsnio.

Visgi, tanklaivis iš tikrųjų nerado būdo nugalėti fizikos dėsnius. „The Guardian“ praneša, kad tai tėra optinė iliuzija, kurią sukelia „temperatūros inversija“.

 

Miražą sukelia šiltas oras, esantis ant šaltesnio oro sluoksnio, todėl šviesa lūžta žemyn link šaltesnio regiono.

„Kadangi šaltas oras yra tankesnis už šiltą, jis lenkia šviesą link to, kas stovi ant žemės ar pakrantėje, keisdamas tai, kaip atrodo tolimas objektas“, – „The Guardian“ sakė BBC meteorologas Davidas Braine'as.

 

„Miražai gali sukurti keletą skirtingų vaizdų tipų – čia atrodo, kad tolimas laivas plaukia aukščiau virš savo tikrosios padėties, tačiau kartais gali pasirodyti objektas, esantis žemiau horizonto“, – pridūrė jis.

Jeigu kada nors pamatysite ką nors panašaus, štai paprastas būdas suvokti, jog tai tėra iliuzija: paprasčiausiai jūs nematysite apatinės laivo dalies, kuri yra panardinta į vandenį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(39)
(7)
(32)

Komentarai ()