Indėnų vadas supyko: padavė į teismą „Jeep“ dėl vieno modelio pavadinimo  ()

Naujienų agentūra CNN rašo, kad Jungtinėse Amerikos Valstijose gyvenančių čerokių indėnų dabartinis vadas Čakas Hoskinas jaunesnysis padavė į teismą „Jeep“ automobilių kompaniją. Jis reikalauja nebenaudoti savo automobiliuose „Cherokee“ pavadinimo. Šiuo metu „Jeep“ pardavinėja du modelius – „Cherokee“ ir „Grand Cherokee“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Mes gyvename tokiais laikais, kai korporacijoms atėjo laikas baigti neatlygintinai naudotis istoriniais amerikietiškais pavadinimais.

Suprantu, kad jie neturi blogų ketinimų, bet mums nepatinka, kai mūsų vardas priklijuotas ant automobilių variklių dangčių“ – sakė čerokių vadas.

Tuo pat metu įmonė „Jeep“ pareiškė, kad jie labai atsakingai atsirenka pavadinimus savo gaminiams ir juos brangina ilgus metus. Įmonė pasiruošuosi kalbėtis su gerbiamais čerokių genties vadais, kad užglaistytų šį nesutarimą, rašoma kompanijos pranešime spaudai.

Tačiau indėnų vadas nusiteikęs karingai. Jis sako, kad nėra sąlygų, kokiomis būtų galima susitarti – jie tiesiog nenori leisti naudotis tokiu pavadinimu.

CNN rašo, kad „Jeep“ naudoja „Cherokee“ pavadinimą jau beveik pusė amžiaus – nuo 1974-ųjų metų. Kodėl indėnų vadas sugalvojo, kaip tik dabar paprieštarauti šio pavadinimo naudojimui, neskelbiama.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Žinių Radijas
(6)
(4)
(2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: