Intriguojantis tyrimas atskleidžia, kaip heteroseksualūs vyrai reaguoja į moteris su akivaizdžiai stačiais speneliais – moterų reakcija visiškai kitokia  (3)

Niujorko valstijos universiteto psichologai išsiaiškino, kaip heteroseksualūs vyrai ir moterys reaguoja į moteris su akivaizdžiai stačiais speneliais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmoje tyrimo dalyje (atliktoje 2020 m.), Niujorko valstijos universiteto psichologai, dalyviams atsitiktiniai rodė dviejų paveikslėlių rinkinius, kuriuose pavaizduotos dvi moterys, išskyrus tai, kad kai kuriose nuotraukose moterys turėjo stačius spenelius, o kai kurios – ne. Tada dalyvių buvo paprašyta įvertinti nufotografuotas moteris pagal patirtas 16 emocines ir fiziologines būsenas, įskaitant teigiamas, neigiamas ir seksualiai sužadintas būsenas.

Norint įsitikinti, ar veido išraiškos ženklai neturi įtakos dalyviams, moterų veidai buvo uždengti, o spenelių erekcijos lygį įvertino nepriklausomi vertintojai. Vyrai ir moterys buvo linkę perteikti pozityvias emocijas nuotraukose su moterų stačiais speneliais, o vyrai patyrė daugiau „seksualių emocijų“.

Žurnale „Evolutionary Behavioral Science“, 2021 m. buvo paskelbta antroji tyrimo dalis, kurioje pateikiama daugiau informacijos apie stačių spenelių poveikį heteroseksualiems vyrams.

 

Tyrimo tęsinyje – „Spenelių erekcijos taškas: spenelių erekcijos poveikis numatomam ir numanomam altruizmui“, kuriame dalyvavo 421 kolegijos studentas, komanda norėjo išsiaiškinti, ar šios suvokiamos emocinės būsenos turėjo įtakos vyrų elgesiui.

„Ar vyrai labiau linkę padėti moterims, turinčioms spenelių erekciją, nei toms, kurios neturi?", - tyrime klausia psichologų komanda.

Kaip ir anksčiau, heteroseksualūs vyrai buvo paprašyti įvertinti moterų nuotraukas su speneliais ir be jų, taip pat buvo užduoti įvairūs klausimai, skirti išbandyti jų požiūrio pasikeitimą, pavyzdžiui, ar jie paskolintų jai 100 USD arba padėtų jai sugedus moters automobiliui. Vyrų grupė, kaip paaiškėjo, buvo daug labiau linkusi padėti moterims, turinčioms stačius spenelius, ypač tais atvejais, kai dėl šios pagalbos jie turėtų būti arti moters.

 

„Vyrai suvokė moteris, turinčias spenelių erekciją, labiau nusipelniusias altruizmo, ypač jei tas altruizmas apėmė didesnį bendravimą su moterimi, ir tikėjosi, kad tos pačios moterys elgsis altruistiškiau jų atžvilgiu“, - rašė komanda tyrime.

„Jie taip pat manė, kad moterys su stačiais speneliais turėtų būti įtrauktos į savo socialines grupes“.

Tuo tarpu heteroseksualios moterys neteikė pirmenybės moterims, turinčioms spenelių erekciją, ir, kad nemanė jos yra labiau nusipelniusios altruistinio elgesio, taip pat „nenorėjo jų įtraukti į savo socialines grupes“.

Komanda pažymi, kad tyrime naudotose nuotraukose buvo patrauklios moterys, kurios, be abejo, galėjo būti atviros įvairiausiems šališkumams, ir kad nebuvo atlikta jokių tyrimų, apimančių tokius kintamuosius kaip veido išraiškos ženklai ar įvairaus amžiaus ir kūno tipo moterų fotografijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(33)
(15)
(18)

Komentarai (3)