91 metų vyras per vieną dieną buvo paskiepytas du kartus - dukrai buvo pasakyta, kad jis greičiausiai neišgyvens  (4)

Victoras Smithas po kritimo gydėsi viename reabilitacijos centre Ohajuje. Vasario 26-ąją jis turėjo sulaukti antrosios COVID-19 vakcinos dozės. Tačiau tuomet įvyko siaubingas nesusipratimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Smithas jau po pirmosios COVID-19 vakcinos dozės, kuri buvo skirta sausio 22 dieną, pasijuto prastai. 91 metų vyras namuose griuvo ir susižeidė. Dėl patirtos traumos Smithas gydėsi reabilitacijos klinikoje. Ir iš ten atėjus laikui buvo nugabentas į skiepijimo centrą, kad gautų antrąją COVID-19 vakcinos dozę.

Vasario 25 dieną Smithas buvo paskiepytas antrąjį kartą ir tada buvo parvežtas atgal į reabilitacijos centrą, kur turėjo tęsti traumos gydymą. Ten jis turėjo galimybę pasikalbėti su dukra Dawn Smith Theodore. Pagyvenęs vyras po antrosios vakcinos dozės jautėsi gerai, tačiau tada įvyko sunkiai suprantamas incidentas.

 

Į reabilitacijos centrą atvyko specialistas (ugniagesys, kaip teigia Theodore) ir pranešė, kad turi paskiepyti Victorą. Seselė paklausė ar jis atvyko pas Victorą Smithą ir palydėjo jį į 202-ąjį kambarį. Ten senolis gavo antrą skiepą tą dieną - iš viso jau trečiąjį.

Sunku pasakyti, ar Smithas nesuprato, kas vyksta, ar jam niekas nieko tiesiog neaiškino. Pagyvenusių žmonių tame centre - daugybė. Seselė nežinojo, kad Smithas jau buvo paskiepytas. To niekaip negalėjo žinoti ir vakciną suleidęs žmogus.

Po antrosios vakcinos dozės tą dieną Smithas pasijuto prastai. Jo plaučiuose kaupėse skysčiai, tačiau gydytojai negalėjo jam skirti būtinų vaistų, nes vyro kraujo spaudimas nukrito iki 86/47. Pagyvenusio vyro dukra išgirdo prastas gydytojų prognozes - Smithas greičiausiai neišgyvens.

 

Tačiau išgyveno. Šiuo metu Smithas sveiksta ir greitai galės grįžti į šeimą. Reabilitacijos klinika kratosi atsakomybės, nes skiepijimą vykdo kitos organizacijos. Lieka tikėtis, kad Smithas visiškai atsigaus, o reabilitacijos centras bei vakcinaciją vykdančios organizacijos pasimokys iš šios istorijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(18)
(23)
(-5)

Komentarai (4)