„Starlink“ ne tik suteiks internetą: pagaliau galime būti pastebėti ateivių  ()

„SpaceX Starlink“ palydovai padės ateiviams sužinoti, kad egzistuoja žmonės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai gali užtrukti 800 metų, tačiau „SpaceX“ palydovų „Starlink“ žvaigždynas gali padėti ateiviams pagaliau mus pamatyti.

„SpaceX“ gali padaryti daugiau nei tik kelti „Starlink“ palydovus į orbitą ir pasiūlyti internetą žmonėms Žemėje. Šių palydovų žvaigždynas taip pat gali padėti ateiviams mus pamatyti.

Remiantis nauju tyrimu, kuris buvo priimtas paskelbti Didžiosios Britanijos tarpplanetinės draugijos leidinyje, mes, žmonės Žemėje, šiuo metu esame nematomi bet kokiai gyvybei kosmose. Tačiau vis daugiau technologijų skrendant aplink mus, tokių kosmoso kompanijų kaip „SpaceX“ dėka, galime pagaliau tapti joms matomi.

 

Vis dėlto tai nebus greitas pokytis, nes, kaip teigiama tyrime, greičiausiai prireiks 800 metų, kol tai įvyks. Tačiau panašu, kad „Starlink“ mus atskleis, jeigu ir toliau bus keliami palydovai tokiu greičiu kaip dabar.

Vieno paleidimo metu „SpaceX“ į orbitą paprastai siunčia 60 „Starlink“ palydovų. Kaip pažymi „Forbes“, orbitoje dabar yra 1 000 „Starlink“ palydovų, o kosmoso kompanijos planas – iki 2030 m. orbitoje turėti apie 12 000, o galiausiai gali būti apie 40 000.

 

Turėdami tiek daug palydovų virš savęs, žemiečiai sukuria tai, kas vadinama pirmuoju „techno parašu“. Šis techno parašas gali padėti ateiviams suprasti, kad Žemėje gyvena žmonės.

Taigi, panašu, kad „Starlink“ misija ne tik suteiks internetą sunkiai pasiekiamoms mūsų planetos vietovėms; tai taip pat leis kitoms gyvybės formoms kosmose sužinoti apie mūsų egzistavimą. Tačiau tai įvyks po 800 metų, tad turime šiek tiek laiko pagalvoti apie būdus, kaip jas svetingai sutikti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(31)
(5)
(26)

Komentarai ()