Perseverance sėkmingai atliko dar vieną užduotį ir atsiuntė garso įrašą iš Marso - nuo šiol galite stebėti marsaeigio dabartinę padėtį ir interaktyviame žemėlapyje  ()

Vasario 18 dieną Marse nusileido naujausias NASA marsaeigis Perseverance. Kol kas vis dar tikrinami jo prietaisai ir ruošiamasi pradėti mokslinius darbus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2021-03-28 Perseverance sėkmingai atliko dar vieną užduotį ir atsiuntė garso įrašą iš Marso - nuo šiol galite stebėti marsaeigio dabartinę padėtį ir interaktyviame žemėlapyje  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas iš bandymų – važiuoklė: kovo 4 dieną marsaeigis pirmą kartą pajudėjo iš nusileidimo vietos. Tąkart jis nuvažiavo vos 6,5 metro, o tą padaryti užtruko daugiau nei pusvalandį.

Sistemos veikė puikiai, taigi po kelių dienų išbandytos vėl, jau didesniais atstumais. Iš viso iki šiandien Perseverance nuvažiavęs apie šimtą metrų, o jo kelionę sekti ir dabartinę padėtį matyti galite šiame marsalapyje.

 

Planuojama, kad pradėjus mokslinius tyrimus, marsaeigiui teks važiuoti iki 200 metrų per dieną.

Kitų sistemų patikrinimai taip pat einasi be problemų – kameros, rankos, analizės įrankiai veikia nepriekaištingai. Vienas iš įrenginių, sumontuotų Perseverance, yra mikrofonas. Tai antrasis mikrofonas Marse, po InSight zondo. InSight yra stacionarus ir gaudo Marso vėjo garsus, o Perseverance užfiksavo, koks garsas sklinda jam važiuojant.

 

Gaudimas, barškėjimas ir traškesys – nuolatiniai marsaeigio palydovai retoje Raudonosios planetos atmosferoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Konstanta.lt
Konstanta.lt
(15)
(0)
(15)

Komentarai ()

Susijusios žymos: