15 milijonų vakcinos dozių šuniui ant uodegos - įvyko brangi žmogiška klaida  (2)

„Johnson & Johnson“ yra viena iš COVID-19 vakcinos gamintojų. Deja, šio svarbaus preparato gamyba ne visada vyksta sklandžiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kovo pabaigoje „Johnson & Johnson“ paskelbė, kad visa vakcinų partija turėjo būti nurašyta kaip netinkama, nes neatitiko kokybės standartų. Vasario pabaigoje įvyko klaida vakcinos ingredientų maišymo įrangoje. Tai sukėlė netikslumų, dėl kurių net 15 milijonų COVID-19 vakcinos dozių buvo prarastos.

Kai kitos vakcinos skiriamos dviem dozėmis, „Johnson & Johnson“ vakcina leidžiama tik kartą. Taigi, prarastos vakcinos galėjo apsaugoti 15 milijonų žmonių. Didžiuliai praradimai įmonei ir dar didesnis nusivylimas laukiantiems skiepo.

Gamykla Baltimorėje, kur įvyko incidentas, yra valdoma „Emergent BioSolutions“. Kompanija atskleidė, kad dar aiškinasi incidento priežastis, tačiau kol kas manoma, kad įvyko žmogiška klaida. Jūs tokios prastos dienos darbe tikriausiai nesate turėję. „Johnson & Johnson“ teigia, kad kokybės kontrolė griežtinama, o personalas papildomai mokomas, kad tokių klaidų pavyktų išvengti. Kita vertus, tai rodo, kad kontrolė veikia, nes brokuotos vakcinos buvo aptiktos ir pašalintos.

 

Vakcinos niekada gamyklos ir nepaliko. Tiesą sakant, jos nebuvo pasiekusios paskutinių gamybos stadijų. Tačiau tai yra gėdinga klaida tiek „Johnson & Johnson“, tiek „Emergent BioSolutions“.

 

„Johnson & Johnson“ ketino JAV šį mėnesį išplatinti 24 milijonus savo vakcinos dozių, visas iš šios gamyklos Baltimorėje. Dabar šie planai pakibo ant plauko. „Johnson & Johnson“ teigia, kad stengsis kiek įmanoma greičiau tiekti vakcinas, tačiau tuo pat metu būtina užtikrinti griežtą kokybės kontrolę. Apmaudas, nusivylimas ir laukimas - 15 milijonų ginklų prieš COVID-19 pandemiją buvo prarasta dėl žmogaus klaidos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(20)
(5)
(15)

Komentarai (2)