Su rogutėm nuo kalniuko... Egipte? Neįprastas reginys traukia turistus (Video)  ()

Nuotraukos, kaip žmonės džiaugiasi sniegu ir čiuožinėja nuo kalnų – nieko naujo. Bet vienas niuansas išskiria šias fotografijas iš kitų. Kadrai užfiksuoti Egipte!


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dykumuota Afrikos valstybė retai sulaukia lietaus, o ką jau kalbėti apie sniegą, rašo CNN. Tad nepamanykite, kad pavasarį staiga Egiptą užklojo storas sniego sluoksnis. Tai netikėta turistinė atrakcija, kurią sukuria... druska.

Šie „kalnai“ – Port Fouad esančios druskos krūvos, supiltos prie šiaurinės Sueco kanalo dalies. Kai nuotraukos su neįprastu reginiu išplito socialiniuose tinkluose, čia patraukė ir turistai.

Egiptiečiai į unikalią vietą traukia iš įvairių šalies kampelių. Daugelis dabar negali ar nenori keliauti į užsienį, tad pamatyti tokią egzotiką savo šalyje – puiki pramoga. Kai kurie net čiuožinėja ar slidinėja.

 

Egiptietis fotografas Mohamedas Wardany CNN sakė, kad druskos kalnus galima pasiekti persikeliant keltu Sueco kanalu.

Jo nuotraukos, kurios išpopuliarėjo socialiniuose tinkluose, anot fotografo, yra dalis vykdomo projekto. Vyras stengiasi pažvelgti į Egiptą iš kitos perspektyvos – parodyti savo darbuose tokias turistines ir istorines vietas, kurios paprastai yra pražiūrimos.

M.Wardany džiaugėsi, kad balta ir ryški druskos spalva primena snieguotas kalnų viršūnes. To Egipte juk neišvysi.

 

Nors sniego šaltumu čia nepasimėgausi, apsilankymas vis tiek atgaivina. M.Wardany pasakojo, kad druska turi ir gydomųjų savybių, o vien sėdėjimas ant tokio kalno apvalo nuo neigiamos energijos.

Druska, iš kurios supilti „kalnai“, yra išgaunama iš jūros vandens Port Fouad baseinuose, kai jis išgaruoja saulės šviesoje.

Druska ir susijusi su žiema bei sniegu. Kaip rašo „Reuters“, druska iš Port Fouad eksportuojama į šaltesnes šalis, kur yra naudojama sniego tirpdymui keliuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai ()