NASA pakomentavo masiškai internete išplitusios Marso „vaivorykštės“ nuotrauką – paaiškėjo kas tai buvo iš tiesų (Foto)  ()

Po to, kai Marso „vaivorykštės“ nuotrauka paplito socialiniuose tinkluose, NASA paaiškino kas tai buvo iš tikrųjų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2021-04-09 NASA pakomentavo masiškai internete išplitusios Marso „vaivorykštės“ nuotrauką – paaiškėjo kas tai buvo iš tiesų (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai NASA balandžio 4 d. paskelbė Marso vaizdą užfiksuotą „Perseverance“  roverio kamerų, agentūra neįsivaizdavo, kad šis vaizdas taip išplis socialiniuose tinkluose.

Bet taip nutiko. Priežastis, kodėl jis žaibiškai plito interneto svetainėse ir socialinėje žiniasklaidoje, buvo ta, kad atrodė, jog NASA Raudonojoje planetoje nufotografavo vaivorykštę.

Nuotrauka sulaukė tiek daug dėmesio, kad NASA nusprendė paaiškiniti sužavėtą visuomenę, kas tai buvo iš tikrųjų – tas lankas buvo ne vaivorykštė, o „Hazcam“ objektyvo blyksnis.

Balandžio 6 d., antradienį, NASA savo „Twitter“ puslapyje pasidalijo žinia, kurioje kosmoso agentūra pareiškė: „Daugelis klausė: ar tai vaivorykštė Marse? Ne. Vaivorykštės čia neįmanomos. Vaivorykštės susiformuoja, kai šviesa atsispindi nuo apvalių vandens lašelių, tačiau čia nėra pakankamai vandens kondensuotis, o atmosferoje skystam vandeniui yra per šalta. Šis lankas yra objektyvo blyksnis".

 

 

Nuotrauka buvo tik viena iš NASA „Perseverance“  roverio darbų, nuo tada kai jis nusileido planetoje vasario 18 d. Jo misija Marse yra ieškoti senovės gyvybės ženklų uolingoje Raudonojoje planetoje ir surinkti mėginius, kurie vėliau bus pargabenti į Žemę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(1)
(26)

Komentarai ()