Ši smegduobė – geologinis fenomenas: tai pražūtingiausia nardymo vieta pasaulyje, tačiau nuo nėrimo į vandenį niekas neatbaido (Video)  ()

Egiptas yra tiesiog rojus ir su nardymu tik susipažįstantiems, ir jau patyrusiems narams. Bet kaip ir visur gyvenime, taip ir čia – šalyje yra ir vietų, siūlančių idealius potyrius naujokams nardytojams, ir vieta, kuri vadinama pražūtingiausia nardymo vieta pasaulyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Raudonosios jūros Mėlynoji duobė (Mėlynoji skylė) yra Sinajaus pusiasalio pakrantėje, visai netoli Dahabo. Nepaisant to, kad ji vadinama daugiausiai mirčių nusinešusia nardymo vieta, gavusi net „Nardytojų kapinių“ vardą, į ją iš viso pasaulio plūsta nardymo entuziastai. Jų nuo nėrimo į vandenį neatbaido ir ant gretimos uolos paliktos atminimo lentelės gyvybę čia praradusiems narams.

Prieš kelerius metus skaičiuota, kad šioje duobėje pražuvę 130–200 narų, tačiau tikslių skaičių niekas neskelbia ir tikriausiai nežino.

Ši vieta yra smegduobė – geologinis fenomenas. Nors dalis šios vietos atrodo pakankamai negili, povandeninėse uolose yra atsivėręs 26 metrų gylio tunelis, kuriuo galima nusileisti į daugiau nei 200 metrų gylį.

 

Instruktorius Alexas Heyesas prieš kelerius metus „The Guardian“ pasakojo, kad nardymą šioje vietoje narams galima palyginti su Kilimandžaro kalno įveikimu žygeiviams po kalnus. Tie, kurie pasiekia maždaug 100 metrų gylį, išvysta nepakartojamą vaizdą – išėjimą į Raudonąją jūrą. „Tai nuostabu, – pasakojo A.Heyesas. – Su niekuo kitu nepalyginsi. Lyg stovėtum povandeninėje katedroje.“

 

Tačiau tokiame gylyje lengva prarasti orientaciją. Dėl to neprofesionaliems narams leidžiama nerti tik iki tam tikros ribos – jie taip pat pamato nedidelę arką, tačiau ji neprilygsta tai, kuri atsiveria daugiau nei 100 metrų gylyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(17)
(13)
(4)

Komentarai ()