Praktiškai neišsenkami energijos resursai plaukioja prieš pat mūsų nosis - mokslininkai nori pasaulio vandenynuose žvejoti uraną ir tą jau galima daryti pelningai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2021-04-13 18:30
Na taip, kai tą daro kapitalistinės šalys tai vadinama paklausa/pasiūla ir iš to nusistovi kaina, o kai tą daro nedraugiškos šalys vakarams tai vadinama manipuliacija. O kai monopoliiai superka, arba specialiai nubankrotina konkurentus dempinguodami kainas, o paskui kelia kainas kai nėra konkurentų tai vadinama "gera" verslo praktika vakaruose. Kas dėl urano, tai granite jo yra paprastai 10-20 PPM, o kartais kaikuriose vietose ir 0,01-0,03%, berods Šveicarijoj tokie kiekiai. Ir apskritai geriau daryti torio reaktorius nei urano, jie kažkiek saugesni, kuras pigesnis ir kitas dalykas neina pagaminti kariniams tikslams plutonio, tai tik dėl tos priežasties buvo pasirinktas uranas AE reaktoriams šaltojo karo metu ir tokių reaktorių tobulinimas.
immortallt 2021-04-14 01:44
3-6ct/kWh yra biržos kaina, vėjas panašu Lietuvoje siekia 3 ct/kwh. Labiau į pietus, tiekimas pagal paklausą iš saulės, vėjo ir akumų mixo eina už 3ct/kWh. Ir kalba apie išžvejojimą urano iš vandenyno pigiai Nejuokauja tegu tiktai.
gytis13 2021-04-15 09:14
Vėjo ir saulės energija pigi tol tol kol sudaro nedidelę dalį visos gaminamos elektros energijos. Kuo procentas didesnis, tuo daugiau problemų šitos jėgainės kels. Techniškai ir dabar puikiausia galima visą šalį užmaitinti vėju ar saule, bet rezervavimas kainuos tiek kad pigiau bus apseiti be to vėjo. Ir baigsis pasakėlės apie pigią vėjo elektros energiją kurios nėra kur dėti ir ją dalija kone už dyką.