„Pfizer“ šių metų pabaigoje žada išleisti vaistą nuo COVID-19: jo vartojimas būtų įmanomas net namų sąlygomis  ()

Eksperimentinis „Pfizer“ geriamasis vaistas COVID-19, naudojamas pasireiškus pirmiesiems ligos simptomams, galėtų tapti prieinamu dar iki šių metų pabaigos, antradienį CNBC sakė generalinis įmonės direktorius Albertas Bourla.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bendrovė, kartu su Vokietijos vaistų gamintojais „BioNTech“ sukūrusi pirmąją JAV patvirtintą COVID-10 vakciną, kovo mėnesį pradėjo klinikinius ankstyvosios stadijos tyrimus, kurių metu išbandė naują šios ligos antivirusinę terapiją. Šis vaistas priklauso grupei, vadinama proteazių inhibitoriais – ir veikia slopindamas fermentą, kurį virusas pasitelkia dauginimuisi žmogaus ląstelėse.

Proteazių inhibitoriai naudojami kovojant ir ir kitais virusiniams patogenais – tokiais kaip ŽIV ir hepatitas C.

Jei klinikiniai tyrimai bus sėkmingi ir JAV Maisto ir vaistų administracija (FDA) vaistą patvirtins, jis bent jau JAV galės būti pradėtas naudoti dar iki šių metų pabaigos, sakė A.Bourla.

 

Sveikatos specialistai teigia, kad per burną vartojamas vaistas gali pakeisti visą epideminę situaciją, nes naujai užkrėsti virusu žmonės galės jį naudoti net ne ligoninėse, bet namuose. Tyrėjai tikisi, kad vaistas neleis ligai progresuoti ir padės išvengti hospitalizavimo.

Be šio vaisto, „Pfizer“ vis dar vykdo ir savo vakcinos bandymus su 6 mėnesių-11 metų vaikais. Vaikų skiepijimas yra labai svarbus norint užbaigti koronaviruso pandemiją, teigia visuomenės sveikatos specialistai ir infekcinių ligų ekspertai.

 

Šio mėnesio pradžioje bendrovė kreipėsi į FDA prašydama išplėsti leidimą naudoti vakciną ir leisti ja skiepyti ne tik suaugusiuosius, bet taip pat ir 12-15 metų paauglius – kai tyrimas parodė, kad skiepai yra 100 proc. efektyvūs.

A.Bourla antradienį CNBC sakė esąs „labai optimistiškai nusiteikęs“, kad FDA patvirtins vakcinos naudojimą paaugliams.

Parengta pagal CNBC.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(18)
(1)
(17)

Komentarai ()