Kaip aukštai pašoktumėte kitose planetose? Nuotaikingame vaizdo įraše pademontravo vizualiai, kaip tai atrodytų (Video)  ()

Saulės sistemos planetos pagal dydį, masę ir atmosferos sudėtį labai skiriasi nuo Žemės. Gali būti sunku įsivaizduoti šių skirtingų pasaulių gravitaciją, bet, laimei, kai kas sugalvojo labai šaunų būdą tai parodyti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Youtube“ kanalo „Bright Side“ komanda sukūrė puikų vaizdo įrašą, parodantį aukščio skirtumą, kurį galėtumėte pasiekti šokinėdami ant skirtingų planetų (plius Mėnulio ir Plutono).

Vaizdo įrašas leidžia suprasti apie planetų skirtumus. Žemėje galite pašokti maždaug pusmetrį, o kaip kaimyniniuose dangaus kūnuose? Šokinėdami ant Mėnulio lengvai pakiltumėte 2,7 metrus, nes jo gravitacija yra maždaug 1/6 Žemės gravitacijos.

Veneroje galėtumėte pašokti šiek tiek aukščiau nei Žemėje, nes jos gravitacija yra apie 91 proc. Žemės gravitacijos. Marse pašoktumėte iki 1,2 metro, nes jo gravitacija yra tris kartus mažesnė nei Žemės. Apytiksliai tą patį patirsite ir šokinėdami Merkurijuje. Tai gali jus šiek tiek sugluminti. Merkurijus yra daug mažesnis ir ženkliai lengvesnis nei Marsas. Kodėl jo gravitacija yra tokia stipri? Na, visų pirma dėl to, kad Merkurijus yra labai tankus.

 

Iš tikrųjų negalima atsistoti ant dujų gigantų, todėl vaizdo įrašo kūrėjai panaudojo judančias platformas, kad imituotų šuolį dujinių planetų atmosferoje.

Jupiteryje jūsų šuolis būtų tarsi vos per vieną laiptelį. Saturnas, kurio tankis mažesnis už vandenį, yra panašus į Žemę, kuriame šuolio aukštis siektų 0,4 metro. Uranas ir Neptūnas taip pat neturi didelio skirtumo, palyginti su Žeme.

 

Viskas daros dar smagiau, kai žvelgiame į mažesnius Saulės sistemos kūnus. Plutone galėtumėte pašokti iki 7,6 metro, nes jis turi maždaug 1/15 Žemės gravitacijos. Bet jei nenorite keliauti iki Plutono, netoliese galite patirti dar geresnę patirtį. Neįtraukta į vaizdo įrašą Cerera yra didžiausias asteroidas asteroidų žiede tarp Marso ir Jupiterio ir vienintelė nykštukinė planeta vidinėje Saulės sistemoje. Šoktelėję ten lengvai pasieksite 18 metrų aukštį.

Taigi, būkite atsargūs bandydami šokinėti kosmose, skirtingos planetos duos nepaprastai skirtingus rezultatus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(6)
(26)

Komentarai ()