Antižvaigždės mūsų pašonėje? Identifikavo 14 žvaigždžių, kurios galėtų būti sudarytos iš antimaterijos  ()

Ar gali Paukščių Take būti žvaigždžių, sudarytų iš antimaterijos? Jei tokios „antižvaigždės“ egzistuotų, jų vėjai, susidūrę su įprasta tarpžvaigždine medžiaga, anihiliuotų ir skleistų gama spindulius. Pasinaudoję Fermi gama spindulių teleskopo 10 metų stebėjimų duomenimis, mokslininkai identifikavo 14 žvaigždžių, kurios galėtų būti sudarytos iš antimaterijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šių objektų padėtys neatitinka žinomų gama spinduliuotės šaltinių – daugiausiai neutroninių žvaigždžių ar juodųjų skylių, – o spektras gerai dera su medžiagos-antimedžiagos anihiliacijos signalo prognoze.

Tiesa, tai dar ne įrodymas, jog jos tikrai yra antižvaigždės; didesnė tikimybė, kad tai labiau įprasti gama spindulių šaltiniai.

Remdamiesi šiais rezultatais, tyrėjai taip pat apskaičiavo maksimalų galimą antižvaigždžių skaičių Paukščių Take – jis nesiekia vienos antižvaigždės 300 tūkstančių įprastinių.

Materijos ir antimaterijos balansas Visatoje yra viena iš neišaiškintų kosmologinių paslapčių: mums žinomi fizikos dėsniai sako, kad abiejų materijos tipų Visatoje turėtų būti po vienodai, bet stebėjimai rodo, kad antimaterijos yra labai nedaug. Bet koks antimaterijos gausos ir savybių patikslinimas gali padėti išspręsti šį neatitikimą.

Tyrimo rezultatai publikuojami Physical Review D.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Konstanta.lt
Konstanta.lt
(20)
(0)
(20)

Komentarai ()