Kanadoje fiksuojamas paslaptingos smegenų ligos protrūkis - susirgusių žmonių amžius svyruoja nuo 18 iki 85 metų  (1)

Kanados Naujojo Bransviko provincijoje stebimas paslaptingos smegenų ligos protrūkis. Jau užfiksuoti 48 atvejai ir neurologai negali tiksliai pasakyti, kas vyksta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ši liga apie save praneša įvairiais simptomais. Iš pradžių susirgusieji pasižymi agresija, nerimu, depresija, raumenų skausmais ir spazmais. Kai kurie pacientai kentėjo nuo nemigos, kalbos sutrikimų. Kiek rečiau fiksuotas staigus kūno svorio kritimas ir raumenų atrofija. Vėliau liga progresuoja. Dalis pacientų patyrė haliucinacijas ar net vadinamąjį Capgraso kliedesį - sutrikimą, nuo kurio kenčiančiam žmogui atrodo, kad jo artimąjį ar gyvūną pakeitė apsimetėlis.

Rogeris Ellisas, į septintąją dešimtį įkopęs Naujojo Bransviko gyventojas patyrė daug iš paminėtų simptomų. Jį kamavo haliucinacijos, jis nuolat kartojo tuos pačius žodžius, o jo kūno svoris krito labai greitai. Galiausiai, kai jis jau nebegalėjo vaikščioti, Elliso artimieji buvo pakviesti į ligoninę atsisveikinti su mirštančiu vyru. Tik gydytojai negalėjo paaiškinti, kas pasiglemžė jo gyvybę. Paslaptinga liga per maždaug tris mėnesius visiškai suluošino ir nužudė iki tol pakankamai sveiką vyrą.

 

Žinoma, per tuos tris mėnesius gydytojai įnirtingai stengėsi išsiaiškinti, kuo Ellisas serga. Jie atliko daugybę tyrimų ir tikrino net ir rečiausių ligų tikimybę. Gydytojai manė, kad Ellisas galėjo apsinuodyti toksinais iš savo aplinkos, tačiau kokiais? 1987 metais gretimoje Princo Edvardo salos provincijoje buvo fiksuojamas apsinuodijimas domoine rūgštimi, kuri kažkaip pateko į maistą. Visgi, mokslininkai negalėjo patvirtinti, kad būtent ši medžiaga sukėlė Elliso smegenų degeneraciją.

 

Blogiausia tai, kad Naujojo Bransviko provincijoje užfiksuoti jau 48 šios ligos atvejai. Tiesą sakant, mokslininkai net nežino, ar tai - viena liga. Tiesiog tiek žmonių patyrė panašius simptomus. Kas juos sukėlė - niekas nežino.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(33)
(8)
(25)

Komentarai (1)