Suprastėjo jūsų seksualinis gyvenimas? Gali būti, kad tai nulėmė šis gyvenimo būdo pokytis  ()

Per pastaruosius metus mūsų gyvenimai stipriai pasikeitė. Na, ne visų vienodai, bet gyvenimo būdo pokyčiai dabar yra dažni ir nemaži. Kai kurie iš jų gali paveikti ir lytinį gyvenimą. Pastaruoju metu jums sunkiau mėgautis seksu? Gali būti, kad sprendimas yra visai paprastas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ar žinojote, kad pandemijos metu žmonės prasčiau miega? Atrodo, kad tie, kurie dabar gavo galimybę dirbti iš namų, turėtų turėti daugiau laiko miegui - juk nereikia niekur keliauti. Tačiau toks gyvenimo būdo pokytis stipriai sujaukė perskyrą tarp darbo ir namų, dėl ko nukentėjo ir darbo-poilsio režimas. Be to, šie laikai pasižymi padidėjusiu stresu, kuris taip pat neigiamai veikia miegą.

O prastas miegas prastai veikia ir seksualinį gyvenimą. Miego trūkumas yra siejamas su sumažėjusiu moterų lytiniu potraukiu. Tiesa, tai yra kur kas sudėtingesnis fenomenas, nei atrodo. Vos viena-dvi prasto miego naktys potraukį gali net padidinti, tačiau nuovargis moterims neleidžia užsiimti seksu. Jei prastas miegas tęsiasi ilgiau, lytinis potraukis stipriai sumažėja.

 

Be to, pamaininis darbas yra siejamas su vyru lytinės funkcijos sutrikimais, nes nepastovus darbo grafikas sujaukia miego ritmus. Darbas iš namų iš tikrųjų dažnai primena pamaininį darbą, ypač jei žmogui sunku laikytis disciplinos ir susikaupus dirbti įprastą valandų skaičių.

Negilus, fragmentuotas miegas apskritai blogina protinę sveikatą - jis yra siejamas su depresijos ir nerimo simptomais, kurie turi pastebimą įtaką tiek vyrų, tiek moterų lytinei sveikatai. Be to, neišsimiegojus žmones kamuoja dirglumas, sunkiau tvarkytis su stresu, todėl dažnesni porų konfliktai.

 

Pasistenkite išsimiegoti. Paverskite miegą savo prioritetu. Nustatykite tikslų lovos laiką (kada eisite miegoti ir kelsitės) ir jo laikykitės. Ir būtinai pasistenkite dirbti tiek valandų, kiek dirbtumėte būdamas biure. Galiausiai, nepamirškite rodyti meilės ir rūpintis savo moterimi ar vyru. Fizinis artumas padeda kovoti su stresu, todėl jūs tikrai galite padėti labiau nei manote.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(12)
(2)
(10)

Komentarai ()