Atsisako saldumynuose ir tortuose naudojamo maisto priedo: gali padaryti žalos DNR

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2021-05-08 13:16
Kaip išvis kažkam buvo atėje į galvą, kad tai galima naudoti maiste?
kestutisz 2021-05-10 09:51
Tai, kad čia pagrindinis "ekologiškų" ("vandens pagrindu" ir pan lozungai) dažų komponentas, kas čia gali būti blogo įdėjus į maistą - gi iš karto niekas nemiršta. O šiaip turbūt labiausiai palieka įspūdį "3 viename" tirpių "kavų" priedų sąrašas - va ten tai rinkinukas :)
Hmz 2021-05-10 13:16
Titano dioksidas naudojamas visuose dažuose, o ne tik akriliniuose. Taip pat popieriaus baltinimui, ir dar davelnia sričių. Būtent dėl jo baltas kanceliarinis popierius švyti ultraviolete. Aš spėju, kad jį palaikė tinkamu dėl to, kad jis netirpsta druskos rūgštyje, tad į kraują titano jonai neturėtų patekti.
Benediktas 2021-05-10 14:25
Per 50 metų, gal išgaudys tuos š E iš maisto. Nes esame, kaip suprantu daugeliu atvejų, kaip bandomieji. Dabar kai atsiranda tam tikra imtis per n metų ir geresnės technologijos tirti genetiniam lygmeny, jau galima kažką suvesti. Pavyzdys - šis atvejis.
Niemand 2021-05-10 17:30
Titano dioksidas organinėje chemijoje tiek pat inertiškas kaip silicio dioksidas, t.y. chemiškai jis iš vis nieko nedaro kaip ir smėlis. Čia kalba ne būtent apie titano dioksido kenksmingumą, o apie nanodalelių (hipotetinį) kenksmingumą nepriklausomai nuo to, iš ko jos pagamintos (bile netirptų organizmo skysčiuose). Teoriškai jos daro fizinį poveikį (gali fiziškai pažeisti ląstelių mikrostruktūras) ir sukuria katalitinį paviršių kitoms sunkiai prognozuojamoms reakcijoms. Praktiškai dievai žino, kiek ten tas pavojus realistinis. Šitas draudimas iš serijos - dėl visa ko.