Naujas tyrimas atskleidė, koks siaubas dedasi socialiniuose tinkluose: vos keli antivakseriai išplatina net 65 % melagingo turinio - kas jie tokie?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

menten 2021-05-26 14:56
Tu čia rimtai? Moksliniai debatai vakcinų tema vyko ir vyksta, bet kitame lygyje, ne youtubėse, facebookose ar LRT. Tai gal surenkim LRT debatus, kaip reikia operuoti arba kokie vaistai geriausi konkrečiai ligai, o sprendimą priims žiūrovai balsuodami. Labai demokratiška. Bus išklausytos visos nuomonės. Tik dar pastatykim operacinėse politinius komisarus, kad prižiūrėtų chirurgą, jog laikytųsi "demokratijos" ir operuotų atsižvelgdamas į įvairias nuomones, o ne tik (autokratinių) specialistų paruoštą operacijos protokolą. Gal reiktų skirti mediciną (mokslą) nuo politikos. P.S. nesu už cenzūrą, tegul viešojoje erdvėje rašo ką nori, bet rengti mokslinius debatus (vakcinų ar kita tema - nesvarbu) LRT yra absurdas, sveikatos priežiūros sprendimai priimami specialistų sutarimu, o ne pagal kažkokias "demokratijas" ar "kitokias nuomones", yapč kai tos nuomonės politinės
Dannas3 2021-05-26 15:01
Teisingai supratau, skelbimas, kad skiepai yra gerai tėra šlykšti propaganda, bet jau antivaxerių šūdų malūnai yra ok? Labai iškreiptas tavo supratimas tada. Nes kai vienoj pusėj praktiškai visi profesionalųs gydytojai, o kitoje visokie lobovai, kiguoliai ar kepeniai, tai turi būt visiškai neadekvatus, jei bandai legitimizuot jų nuomonę kaip ko nors vertą, o ne suprantant, kad tai yra totalųs kliedesiai.
menten 2021-05-26 15:09
Šitiem veikėjam reikia suteikti teisę operuoti, gi demokratija Nes dabar kažkokia chirurgų monopolija - viena nuomonė, jie tarpusavyje susitaria, kaip reikia atlikti operacijas ir visai negirdi kitokios nuomonės. Egzistuoja tik oficiozinė chirurgija, o turinčių kitokį supratimą ir kitokią nuomonę apie chirurgiją, net neįleidžia į operacinę. O kad būtų visai demokratiška - operacijų protokolus turi patvirtinti rinkėjai po LRT debatų
Dannas3 2021-05-26 15:13
kam išvis tos operacijos reikalingos, jei 0,001% cukraus tirpalas išgydo nuo visų ligų
immortallt 2021-05-26 15:16
Nu gal baikit nesąmones kalbėti, melagingi kaltinimai, pvz. išprievartavus, padaro žalą asmeniui. Atsakomybė irgi meluojančiam žmogui yra. Atsiranda melo skleidimu ir iš to uždarbiaujančių asmenų, kurie iš esmės paneigtą informaciją skleidžia kaip tiesą. Tai yra tikslinga veikla siekiant asmeninės naudos - peržiūros, dalijimaisi, like'ai ir pan., kurie monetizuojami. Čia ne nuomonės išsakymas, čia ne eilinis komentatorius, čia tokie kaip Janutienė ar Kiguolis, kurie iš to uždirba, ir jei jie nedarys skandalo, niekam jie bus neįdomus. Todėl jie daro biznį iš visuomenės klaidinimą, melagingų kaltinimų mėtymusi ant įvairių produktų, procesų, asmenų. Tai turi būti taip pat baudžiama, kaip melagingi kaltinimai išprievartavimu, žudymu ir t.t. Nekalbu apie kvailą bobutę patikėjusia Kiguoliu, nes nesugeba nei pati mąstyti logiškai, nei atsirinkti duomenų šaltinius, ar surasti pirminius duomenis.
kestutisz 2021-05-26 15:23
Matai, niekas tų "specialistų/ekspertų" nėra matęs, nežinau kas gali tokiais tikėti išvis? :) Bent parodykit tada diskusijas, kur jie galėtų apginti savo nuomonę prieš kokį žinomesnį antivaxerį. O tai dabar gaunasi, kad žiniasklaidos reitingai mažiausiai nei kada yra buvę dėl vienašališkumo (nu ok, gal lygūs su Vremia/Tiesa - bet tada niekas to neskaičiuodavo), dar ten parduotuvėje kas 5 min paverkia "petys/š*kna už laisvę" - ir visiškai suprantu atmetimo reakciją. Realiai kiek dabar ten savanorių susiregistravo skiepam - tiek ir galima planuoti vakcinacijos procentą. Likusius suvaryti pavyks tik prievarta, ir tai nepridės autoriteto nei valdžiai, nei tiem beveikdžiam ekspertam, nei žiniasklaidai.
menten 2021-05-26 15:39
Televizijoj pilna, bet ir tai daugiausia tokie, kurie turi politinių interesų. Dauguma per daug nesireklamuoja (priešingai nei antivakseriai, nes jiems populiarumas - viskas, juk jie neužsiima jokia profesine veikla, jie komentuoja nuo sofos , t.y. nedirbdami to darbo ir turėdami tik teorines žinias (arba ką patys sugalvoja), net neturėdami jokios patirties/ praktinių žinių. Bet kuriuo atveju, čia ne argumentas. Gal niekas televizijoj nemato kokio nors chirurgo. Tai ką? Jis blogai operuoja? Nes žinomumas = profesionalumas? Dar kartą sakau - nemaišyk medicinos ir politikos. Medicinoje reitingai ar žinomumas nereikalingi. O kad antivakseriu pasitiki labiau nei medikais, čia tavo pasirinkimas. Jeigu nori, gali ir operuotis pas antivakserį. Gi jis labiau žinomas nei chirurgas, vadinasi, labiau patikimas.
kukulis4 2021-05-26 16:14
As seip save laikau ateistu, nu bet, O Dieve, koks bukumas!
conjurer 2021-05-26 16:16
Nenoriu ginti jokio kiguolio, ar kažkokios ten jabunutienės, bet bažnyčios tai daro nuolat. Ir patarimas "daugiau melskis, ir paremk bažnyčią", vietoje "pasidaryk operaciją kaip daktaras rekomendavo", yra toks pats žalingas kaip antivakserių propaganda. Neteisinga būtų vienus bausti, o kitus ignoruoti. Tokios priemonės prie gero neveda. Pvz azartinių lošimų įstatymas, įgalino valdžios kontroliuojamą interneto cenzūrą Lietuvoje. Turėtų būti bent teismo procesas, kiekvienam žymiam antivakseriui, kur tikrinamos jo pajamos, pranešimų sklaida, potencialus poveikis, ir nusprendžiama ar jis tiesiog debilas, ar apgaudinėja žmones su tikslu pasipelnyti. Taip pat kliendintys kunigai turi būti įtraukiami į tokį patį procesą. Ir vėlgi noriu priminti, kad tokius melus įgalina socialiniai tinklai. Ir jie iš to gauna pelno dalį, taigi turi būti tiek pat atsakingi už platinimą, kaip kiguolis už tokio turinio sukūrimą.
immortallt 2021-05-26 16:31
Em, negirdėjau kad popiežius, vyskupas ar tas pats kunigas kalbintų atsisakyti gydymo ir geriau paaukotų bažnyčiai/jam. Yra buvę pavienių atvejų, kai apgaulės būdu vilioja pinigus, bet jie ir už tai buvo suimti. Tai aišku, kad turi būti procesas, kaip tokius gaudai ir nuteisi. Tikrai nesakau, kad čia linčo teismas turi būti, bet turi būti tokie užkardomi! Socialiniai tinklai veikia savireguliacijos principu daugiausia, t.y. tie patys vartotojai jei report'ina kaip scam'ą ir pan., galų gale uždaro. Ir taip, galime kalbėti apie jiems motyvacijos didinimą, bet pateistinti tokius kaip kiguolis, kad jie nekalti, nes juos įgalino soc. tinklai yra tas pats, kas sakyti, žudikas nekaltas, nes jį įgalino ginklų gamintojas, kurio pagamintą ginklą buvo pavogęs ar įsigijęs nelegaliai iš kažko. Pritariu, kad soc tinklai turėtų nešti dalinę atsakomybę, bet pirmiausia turėtum įrodyti, kad jis skleidžia propagandą ir informuoti soc. tinklus, kad reikia pašalinti. Soc. tinklai patys cenzūra neužsiiminės, turi būti kažkoks įrankis ar procesas tai identifikuoti. Tokių va kaip kiguolis išgaudymas ir nuteisimas už jų kenkėjišką veiklą būtų pradžia. Tada soc. tinklui nusiunti info, kad šitas veikėjas nuteistas už melagingos info skleidimą, jei jūs jo info platinsite toliau, būsite pripažinti bendrininkais ir gausite x% nuo apyvartos baudą. Tada dar atsiranda kitas dalykas, deja bet socialinius tinklus anksčiau ar vėliau teks pradėti reguliuoti ir nustatinėti asmenybę, jei norėsi turėti kažką daugiau nei minimalią interakciją su savo draugais.
conjurer 2021-05-26 16:51
Tai jie jau yra reguliuojami. T.lt išmeta įžeidinėjančius, youtube demotizuoja video susijusius su covid. Cenzūra kur juodai viskas išbraukta, nėra būtina, tiesiog po melagingu pranešimu turėtų atsirasti socialinio tinklo prierašas, kad tai smegenų plovimas, arba komedija, ir nereikia to priimti rimtai. Asmenybė taip pat nesunkiai atsekama, per trečių šalių "cookies", bei fingerprint'inimo metodus.
Bruonius 2021-05-26 20:35
https://www.youtube.com/watch?v=qYI-dC9G0us Labiausia gaila vaikų. Jie nekalti, kad tėvelis tik cigaretę užsidegt, alaus skardinę atsidaryti ir TV įsijungti moka. Turinčius savo galva nepaveiks nei uolūs vakseriai nei super anti vakseriai.
kestutisz 2021-05-26 20:44
Net susiradau kažkokį (tikiuosi blogas, turi būt geresnis) sąrašą - dewe dewe, nė vienas neįtikino. Realiai. Iš esmės konsultantai arba stambesnio verslo atstovai (nieko keisto kodėl smulkus labiausiai spaudžiamas), arba teoretikai (rektoriai dekanai ir pan). Net "vyriausioji skautininkė" neįtikino (ir čia pasirodo visokie antivaxeriai nemelavo :)) - nors ji dabar vienintelė gali varyt fulltaimu (bo ką čia be vaikų daugiau veikti), visi kiti laisvalaikiu. Na taip, dar yra gydytojai - bet čia kaip karo klausimais (gi vyksta "karas") dėl mūšio tartis su karo ligonine - ir taip aišku kad ne, nieko nedarom, slepiamės, uždarom urvuose visus - ir gal aukų bus mažiau. Žodžiu realiai nematau nė vieno lyderio, prilygstančio nors tokiam vidutiniškam "plokščiažemininkui", ir aš ne vienas toks. Įdarbintų bent Verygą (to irgi nemėgau tiesa) kaip pranešėją - tas nors veikdavo kaip Kašpirovskis - galėjai vandenį įkraudinėti (toks Viktoras tokį iki dabar tokį stumdo). Kitaip bijau jis grįš su trenksmu, dirva jau neblogai purenama.
mindaugas.vaitiekūnas 2021-05-27 00:53
Augau kaime, vaikystėje ne kartą ant vinies užlipęs, į surūdijusias skardas susipjaustęs, dar ir randų likę. Apie skiepus dar tuo metu nieko nežinojau - užteko trauklapio (plačialapio gysločio). Kaime į tokias "traumas" niekas rimtai nežiūrėjo Nors su kiaurai pėdą pralindusiomis vininimis ne tik vaikystėje, bet dar sąlyginai neseniai esu susidūręs. Mieste pastarųjų žolių rasti sunkiau, tai tenkinausi bintu ir "velnio lašais" ant žaizdos Skiepą sykį gavau "priverstinai", kai kaimynė rekomendavo nuvažiuoti susisiūti tą skylę rankoje, iš kurios išsitraukiau stiklilnės gabalą. Būtų buvęs gražus brūkšnys, tai dabar taškais aplink nuklotas - atrodo kaip koks vandens čiuožikas O stabligė čia kurioj vietoj?
mindaugas.vaitiekūnas 2021-05-27 01:20
Aha, tikrai, jaučiuosi kaltas, kad nesiskiepiju ir galiu užkrėsti kitus, kurie irgi nesiskiepija. Jų problemos - mano atsakomybė. Skamba logiškai Arba ta geriausia dalis - kaltų paieškos: koks čia demonas mane užkrėtė? O jei aš ką užkrėsiu, tai suprask, kad kaltas anas demonas, kuris mane užkrėtė Tai kaip jau sakiau - žiūriu iš savo perspektyvos. Iš savo amžiaus ir iš to, kad nesu imlus ligoms: arba statistiškai puikiai jų išvengiu arba stiprus imunitetas. Beje nereikia maišyti imuniteto su fizine forma kaip kad kartais išgirstu. Apkaltinti save gali rasti šimtus priežasčių. Kitus taip pat. Bet tai tik emocija. Jeigu ją įsileisi - smailas bus va toks O jeigu tai tęsis - analogiškas taps ir gyvenimas. Galiausiai po 10 ar 100 metų beliks tik kitiems pasiguosti, kas sugadino tavo gyvenimą. Ouč - tas, kuris apsigyveno su tomis emocijomis. Norit kiekvienam žingsnyje būti super išmintingi, tai pradėkit nuo to, kad šitų komentarų net nereikėtų skaityti - laiko švaistymas
kukulis4 2021-05-27 10:19
Na tu toks kietas, kad, turbut, ir zarijas lauze ybiu stumdai... Nesvarbu, kiek kartu esi laimejes loterijoje, esvarbu kokie sansai laimeti. Kas svarbu, tai kad pas mus Lietuvoje kasmet atsiranda vienas, du, ar trys pralose, kurie dalyvauja antrame ture, kur zaidzia is gyvybes. Nori zaist is savo gyvybes - prasau, cia tavo pasirinkimas. Man tiesiog toks pasirinkimas atrodo durnas, ir tiek.
kukulis4 2021-05-27 10:22
Ar neitikino, ar nelabai supratai, ka rase? Nes didesne dauguma atveju zmogus nepriima to, ko nesugeba suprasti.