Keisti žiauriausių istorinių lyderių pomėgiai: Hitlerio „namų darbai“ kareiviams, Musolinio erotiniai pomėgiai ir S. Huseino keistenybės  ()

Norėtųsi manyti, kad buvimas valdžioje išryškina geriausias žmogaus sąvybes. Deja, istorija mums pamokė, kad taip nėra. Politinė scena pritraukia įvairiausio spektro veikėjų su dar įvairesniais jų pomėgiais. Štai keletas žymių pasaulio lyderių, kurie neleido, kad jų užimamos pareigos trukdytų jų keistoms manijoms ir ekscentriškumui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Hitleris ir Laukiniai Vakarai

Negalima pradėti nei vieno sąrašo apie brutaliausius pasaulio lyderius, neįtraukus į jį Adolfo Hitlerio. Fiureris taip mėgo romanus apie laukinius vakarus, jog ėmė dalyti knygų kopijas savo kariams, taip tapdamas pirmuoju kariniu vadu, davusiu savo armijai namų darbų.

Žavėdamasis populiariausiu kada nors gyvenusiu vokiečių rašytoju Karlu May, Hitleris liepė savo kariams pasisemti idėjų iš autoriaus romanuose atpasakojamo šiurpaus Laukiniuose Vakaruose gyvenusio kilmingo Amerikos indėnų vado Vinetu, taip į karo lauką įnešant žiubsnelį fantazijos.

Sadamo Husseino doritos priklausomybė

Pasak kareivių, saugojusių Huseiną trejus metus nelaisvėje, iš pradžių jis mėgo „Cheetos“, o jei jų pritrūkdavo, „susierzindavo“. Vieną kartą, kai pritrūko „Cheetos“, kareiviai davė jam „Doritos“, ir Sadamas niekada nebesigręžiojo atgal.

 

Ironiška, kad žmogus, įkvėpęs tiek „Doritos“ dulkių, kad tikriausiai sirgo kalnakasių plaučių liga, Huseinas taip pat buvo visiškas bakterofobas, prieš naudodamas stalą, metalinius padėklus ir valgymo įrankius valydavo kūdikių servetėlėmis.

Osama bin Ladenas mėgo paplūdimio tinklinį

Ar galėtumėte įsivaizduoti vieną žiauriausių pasaulio lyderių papludimyje žaidžiant tinklinį? Būtent taip laisvalaikį leisdavo Rugsėjo 11-osios išpuolių – didžiausio terorizmo atvejo Amerikos teritorijoje – organizatorius.

 

Pasak jo bendražygio Mohammedo Atefo, 180 cm ūgio O. bin Ladenas aikštelėje buvo nepalaužiama jėga. Atefui, buvusiam „Al Qaeda“ vadovui, taip pat patiko žaisti, tačiau jiedu niekada nežaidė vienoje komandoje, teigdami, kad jų pranašumas būtų nesąžiningas prieš kitus žaidėjus.

Benito Mussolini ir jo prasta erotika

Musolinis, kuris buvo vos penkių pėdų ūgio, neįtikėtinai pasitikėjo savimi, kai reikėjo siųsti ištaigingas žinutes. Jis be jokių skrupulų rašydavo erotinio pobūdžio ištraukas bei erotinius laiškus sutiktoms moterims. Diktatorių gan dažnai buvo galima prigauti ką nors užsirašinėjant, tad galiausiai rašymas tapo vienu iš jo hobių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
Autoriai: Agnė Tarailaitė
(4)
(26)
(-22)

Komentarai ()

Susijusios žymos: