Ar norėtumėte tualeto su dirbtiniu intelektu? Galbūt norėsite, kai sužinosite, ką jis gali  ()

Dirbtinis intelektas (DI) įprastai yra siejamas su moksline įranga, naujos kartos automobiliais, galbūt išmaniųjų namų prietaisais. Bet kai vienas iš tokių prietaisų yra tualetas, kyla vienas klausimas - kodėl?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš tikrųjų, tai - labai rimtas JAV mokslininkų išradimas. Išmanus tualetas, papildytas DI algoritmu ir specializuota įranga, analizuotų savo naudotojų išmatas. Kodėl? Nes to reikia!

Tikriausiai esate girdėję, kad atlikus reikalus reikėtų pažiūrėti į savo išmatas. Jos gali išduoti įvairius sveikatos sutrikimus. Išmatų mėginius  analizuoja ir gastroenterologai. O galbūt ateityje tai darys ir jūsų tualetas.

 

Tiesą sakant, techninė šios sistemos įranga yra labai paprasta. Tualete yra kamera, kuri fiksuoja išmatas. Tie atvaizdai tuomet yra analizuojami. Mokslininkai algoritmą išmokė jam parodę daugiau nei 3000 išmatų nuotraukų. Tai padėjo DI sistemai išmokti aptikti įvairių ligų ženklus ir net kraują - tai jis daro su 76 % tikslumu.

Mokslininkai nemano, kad toks tualetas reikalingas visiems. Greičiausiai jis praverstų tiems, kurie patiria kitus simptomus. Ar pagyvenusiems žmonėms, kurie savarankiškai tokių dalykų jau nebestebi ar nebegali to tiksliai apibūdinti gydytojams. Tai galėtų būti pakankamai paprastas prietaisas, kuris tualete būtų tiesiog prikabinamas. Nuotraukas galėtų analizuoti ne tik DI, bet ir gydytojas.

 

Tai nėra pirmoji panaši mokslininkų idėja. Jie svarstė ir tokius išmaniuosius tualetus, kurie analizuotų ir šlapimą. Bei kraujo pėdsakus žymintį tualetinį popierių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(4)
(1)

Komentarai ()