Tik pažiūrėkite! Žmogus su skraidymo kostiumu muša Usaino Bolto 100 metrų sprinto rekordą: pagerino rekordus ir kitose rungtyse (Video)  ()

Žmogus su Geležinio žmogaus (angl. Iron Man) tipo skraidymo įranga per vieną dieną pelnė tris Gineso rekordo titulus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apsivilkęs Geležinio žmogaus tipo skraidymo kostiumu Richardas Browningas iš „Gravity Industries“ pelnė tris Gineso pasaulio rekordų titulus per vieną dieną, kai sumušė tris sportinius iššūkius.

Didžiosios Britanijos išradėjas jau keletą metų garsėja dėl savo reaktyvinio kostiumo, padėjusio pasiekti pirmojo pasaulyje skraidančio žmogaus rekordą, kurį jis pagerino po dvejų metų, 2019 m., kai pasiekė greičiausią užfiksuotą žmogaus skrydžio greitį su reaktyviniu kostiumu, t. y. 136,891 km/h.

Gegužės 24 d. Sautamptono lengvosios atletikos centre Didžiojoje Britanijoje Browningas vėl grįžo ir pasiekė tris naujus rekordus: 100 metrų sprinte, 400 metrų su kliūtimis ir šuolyje su kartimi. Jo dėmesys buvo sutelktas į greitį.

Browningo teigimu, jis siekia „iš naujo nustatyti žmogaus ir mašinos galimybių ribas“. Ir jam tai pavyko padaryti.

Dviejų antrųjų lenktynių, 400 metrų barjerinio bėgimo ir šuolio su kartimi taisyklės buvo griežtesnės nei įprastose lengvosios atletikos varžybose, atsižvelgiant į tai, kad bėgimas ar šuolis tikrai neturi realių šansų prieš skraidymą.

 

Tačiau net ir 100 metrų sprinto metu Browningas, skridęs virš trasos, turėjo pranašumą. Pradėjus šį iššūkį, lenktynės buvo praktiškai baigtos dar neprasidėjusios, o Browningui ir jo reaktyviniam kostiumui pavyko sumušti dabartinį rungties pasaulio rekordą, pasiekus 7,69 sek., skrendant 56 km/h greičiu. Usainui Boltui priklauso sprinto bėgimo rekordas – įspūdingos 9,58 sekundės.

Toliau sekė 400 metrų barjerinio bėgimo varžybos, kuriose Browningas tiesiogiai varžėsi su šalia bėgančiu sportininku. Kad galėtų pretenduoti į rekordą, Browningas turėjo įsitikinti, kad jis nusileido ir pakilo ore virš kliūčių, kuo arčiau žemės. Pasak jo, jam tai pasirodė gan keblu, tačiau Browningas vis tiek sugebėjo laimėti lenktynes ​​ir sumušti pasaulio rekordą. Jis jį pasiekė per 42,06 sek., įveikęs ankstesnį rekordininką Keviną Youngą, kurio rezultatas yra 46,78 sek.

 

Galiausiai šuolis su kartimi. Browningas turėjo nuskristi 40 metrų ilgio trasa, kaip turėtų nubėgti bet kuris šios rungties atletas, tada pakilti į 6 metrų aukštį, perskristi kartelę ir nusileisti kitoje pusėje ant kilimėlio. Norėdamas atlikti šią užduotį, Browningas turėjo viską padaryti per mažiau nei 15 sekundžių, ką jis ir padarė, uždirbdamas dar vieną rekordą – 13,09 sek.

Visas projektas atrodė įdomus, nors lyginant žmogaus ir reaktyvinio kostiumo pasirodymus yra šiek tiek skepticizmo. Nepaisant to, šie kostiumai gali pasirodyti nepaprastai naudingi daugelyje situacijų, pradedant pagalba Karališkajam laivynui ir baigiant pagalba medikams atokiuose kalnuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(2)
(9)

Komentarai ()