Tai būtų pats brangiausias megaprojektas pasaulio istorijoje: Kinija ruošiasi statyti 13 000 km ilgio povandeninį geležinkelį į JAV - reikiamos technologijos jau egzistuoja (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Creatium 2021-06-04 20:47
Kad gal geriau lėšas skirti pavystyti Hyperloop idėją?
Giedriax 2021-06-04 23:30
Niekas ir neplanuoja statyti 13000km geležinkelio ten, kur gyventojų tankumas ypatingai mažas - Rusijos šiaurėje ir Aliaskoje. Jei kokie svajokliai apie tai svajoja - jų problemos. Svajokliai yra daugybę megaprojektų sugalvoję kurie niekada nebus įvykdyti. Matau keletą minusų apie šį megaprojektą: Keleiviai tarp Kinijos ir JAV traukiniu nekeliautų, nes skristi lėktuvu būtų žymiai greičiau ir turbūt pigiau. Gabenti krovinius šiuo maršrutu? Transportas laivais yra daugybę kartų pigesnis nei kitos transporto rūšys. Traukiniams visiškai nėra galimybių konkuruoti su jūrų transportu. Aplink Ramųjį vandenyną eina vadinamasis "ugnies žiedas" - dėl tektoninių plokščių judėjimo yra didelis seisminis aktyvumas, dažni žemės drebėjimai ir ugnikalnių išsiveržimai. Kaip suprantu geležinkelis eitų pačiu šio žiedo kraštu. Spėju jau vien pirmaisiais metais jam prireiktų keleto rimtų remontų.
AAA000 2021-06-05 00:42
visa Japonija - faktiskai nestabili salis... o jie pirmtakai situ gelzkeliu. kinieciai pratiese linijas ir ten pro Himalajus - bent viena tai tikrai dar ir ant amzino isalo zonos. siaip del gyventoju - kai buna patogi judejimo infrastruktura - gyventojai su verslu migruoja i tuos taskus, kur perspektyvios stotys. brangu tik pirmine stadija. ta linija perspektyvi - nes ji butu stabili. as tik manau nebutina magnetine - riedejimas pasiekia beveik identiskus greiciu pigesnem eksplotavimo sanaudom. ir 200 milijardu Kinijai cia centai, ypac kai jie Amerikos vekseliu uz trilijardus prisipirke... nestatys greiciau del visokiu politiniu debilu nebent. cia gal vienintele kliutis. kaip ir anglai sustabde antra tuneli ir aplamai is ES pasiplove siaip kinai vien del savo paciu interesu statytu manau. 1,5 milijardo vien turistu potencialas. kai Amerika+Rusija+Kanada net ketvirtadalio nesugeneruotu... kinieciai pajegus net i Japonija atsaka padaryt... siaip manau butu imanomas paleist reisas iki Amerikos per 2 paras. bet pvz per para - kad be nakvynes - nerealu.
Algucis R 2021-06-05 19:50
Trumpas tą jų tunelį susprogdins pirmai progai pasitaikius