Santaros klinikų neurologų atliktame tyrime – ryšys tarp asmens apsaugos priemonių naudojimo ir galvos skausmo

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2021-06-03 12:31
Pavėluotai publikuotas tyrimai, bet visvien smagu, kad yra dar blaiviai mąstančių neapsinešusių nuo savo pačių CO2. Kai jums ("laukų ir miškų kaukių baliaus fanams") dalis žmonių aiškimo, kad kaukės yra BS, nieko nesaugo ir kad neina kvėpuoti ir tt. jūs sakėt ką?
conjurer 2021-06-03 13:27
Manau tai irgi realu, jei naudojamas respiratorius be išėjimo vožtuvo. Bet esmė, kad paprastiem žmonėms nėra reikalavimo nešioti respiratorius, tik paprastas medicinines kaukes. Jose nesikaupia co2, nes jos nepriglunda tobulai prie veido. Dauguma net metaliuko nesulanksto, todėl prie nosies lieka dvi didelės skylės, o ir sulanksčius metaliuka, nepastebiu tokių problemų. Na kartais ausis suerzina, ir tiek. Kaukės apsaugo nuo nevalingo spjaudymosi, kalbant ir kosint. Žinoma kad virusas plinta tokiu būdu. Taip, tokiu būdu nėra 100% sustabdomas viruso plitimas, bet jis sulėtinamas pakankamai, kad užkrėtimų kiekis mažėtų. Asmeniškai nesu silpnas ištižėlis, kaip tie kur teigia, kad nebegali kvėpuoti, ir galėčiau kad ir su pilnu kostiumu vaikščiot jei reikėtų. Labai keista, kad žmonės turi naglumo (arba silpnaprotiško ištižimo) aiškinti kad medicininės kaukės yra BS. Na bent atsiskleidė tokie ištižėliai, ypač tarp politikų. Kai kažkas gavęs paprastą užduoti protestuoja, ir skundžiasi, to žmogaus mentalitetas prilygsta 5 metų vaikui, ir mes tokius kretinus grūdam į politiką.
HardAxe 2021-06-03 15:32
turbūt dar priklauso nuo žmogaus. man kaukė/scuba reguliatorius ir pan nesukelia jokio diskomforto, nebent nemalonus jausmas dėl rasojimo/prakaito. žmona iškart dusta vos nardymo maskę uždėjus, dar nepradėjus nardyt ir nenaudojant vamzdelio/reguliatoriaus. Tas pats su maske, iškart sako sunku kvėpuoti.
conjurer 2021-06-03 16:20
Su respiratorium, ar paprasta? O kaip dėl šaliko dengiančio pusę veido žiemą?