Audra į pakrantę išplovė keistą kaukolę, bet kam ji priklausė?  ()

Po audros Naujojo Džersio pakrantėje pasirodė didelė kaukolė. Vietiniai gyventojai apie ją informavo Naujojo Džersio Aplinkos apsaugos departamentą, tačiau net šios institucijos specialistai negalėjo pasakyti, kam priklausė ši kaukolė. O jūs ar atspėtumėt?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Interneto naršytojai pateikė daugybę įvairių spėjimų. Kažkas juokais sakė, kad ši kaukolė priklausė milžiniškam pelikanui. Kiti kalbėjo apie ateivius ar mistinę dievybę Kthulhu. Kažkas netgi vardino dinozaurus, kurie, galbūt, šiek tiek primena šią formą. Tačiau, aišku, buvo ir teisingų atsakymų.

Biologė, banginių tyrinėtoja Joy Reidenberg greitai pasakė, kad tai - mažojo ruožuočio (Balaenoptera acutorostrata) kaukolė.

Mažieji ruožuočiai - tai bedančių banginių rūšis. Ir jie nėra tokie jau dideli - retas pasiekia 10,7 metrų ilgį, dauguma lieka 7-8 metrų ilgio. Taip, tai yra dideli gyvūnai, bet pasaulyje yra ir žymiai didesnių banginių. Patelės yra šiek tiek didesnės už patinus. Patys sunkiausi mažieji ruožuočiai sveria 10 tonų.

Šie gyvūnai žmonėms nėra pavojingi, nes minta pačiais mažiausiais vandenynų gyventojais, kuriuos košia per vadinamuosius banginio ūsus. Mažieji ruožuočiai įprastai gyvena 30-50 metų, nors kai kurie sulaukia ir 60-ies.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(17)
(4)
(13)

Komentarai ()