Ar Jūs gertumėte nemirtingumo eliksyrą? Mokslininkai uždavė tokį klausimą suaugusiems ir atsakymai nustebino  (4)

Nemirtingumo eliksyro nėra. Bet ar norėtumėte, kad būtų? Ar mokslininkai be reikalo stengiasi, bandydami išgydyti senėjimą?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkai JAV apklausė 900 suaugusius žmones. Klausiama buvo apie mistinį nemirtingumo eliksyrą - ar gertumėte vaistus, kurie visiškai neturėtų šalutinio poveikio ir išgelbėtų jus nuo neišvengiamos mirties? 

Nors mokslininkai juos skirstė į tris grupes pagal amžių, didelių skirtumų tarp jų nebuvo pastebėta. 33 % apklaustųjų atsakė, kad pasinaudotų šia galimybe. 42 % greitai atsakė, kad jų toks eliksyras nesudomintų. Dar 25 % nebuvo tikri.

Tokie rezultatai stebina. Juk šios užduoties sąlygos buvo visai paprastos ir apie šalutinius tokio eliksyro padarinius galvoti nereikėjo. Kita vertus, mokslininkai pastebėjo, kad vyresni žmonės dažniau sutiktų išgerti nemirtingumo eliksyro su sąlyga, kad amžinai gyvens turėdami jaunesnį kūną nei turi.

 

Kodėl žmonės nenori nemirtingumo? Na, mirtis yra priimama kaip natūralus dalykas. Milijonai žmonių prieš mus jau mirė, milijonai mirs ir po mūsų. Tai yra vienas iš tų dalykų, kuriuos turėsime padaryti visi. Be to, žmonės nerimauja dėl socialinių nemirtingumo padarinių. Ar turėtumėte tokią motyvaciją progresuoti, jei jūsų nespaustų laikas?

 

Dalis taip pat nėra tikri, ar eliksyro gaus ir jų artimieji. Niekas nenori būti nemirtingas mirtingųjų pasaulyje. 

Tuo tarpu mokslininkai, gausiai finansuojami turtingų pasaulio žmonių, jau labai ilgą laiką bando įminti nemirtingumo paslaptis. Yra žinoma, kad turtingi Silicio slėnio verslininkai reguliariai naudoja jaunų žmonių kraują (perpylimui, ne kam kitam), o ir įvairios terapijos jau yra bandomos. Gal be reikalo? Gal žmonės nemirtingumo nesiekia, o tiesiog norėtų būti sveiki?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(12)
(3)
(9)

Komentarai (4)